Два Шиптара малтретирала Србе и окачили им жуто-плаву крпу на аутобус

Двојица Албанаца напала су данас у Пећи чланове Удружења Плањана код Призрена и на аутобус београдских таблица којим су се довезли до Пећке патријаршије, закачила заставу такозваног Косова.

четвртак, 22 септембра, 2022 / 13:21

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила овај инцидент и позвала безбједносне структуре у Приштини да пронађу и приведу правди изгреднике који су угрожавали слободу кретања Срба из Плањана.

"Очигледно је да се ради о наставку организованог притиска на Србе, који има за циљ да изазове немир, страх и несигурност код српског станоништва на Косову и Метохији", оцијенили су у Канцеларији.

Према њиховим ријечима, овај и слични догађаји изазивају забринутост и стрепњу, али и сумњу да се ради о настојањима да се Срби онеспокоје и испровоцирају како би се добио алиби за неку опаснију акцију против српског становништва на Косову и Метохији.

"Влада Србије ће истрајати у настојањима да се на Косову и Метохији очува мир и успостави безбедност за све грађане, упркос претњама и провокацијама које сада већ свакодневно долазе из Приштине, али ће исто тако истарајати и у намери да заштити своје сународнике и да им обезбеди нормалан живот", указали су из Канцеларије.