Два ХДЗ-а упућују свој приједлог Сејдић-Финци

Два ХДЗ-а упутиће сљедеће седмице у парламентарну процедуру приједлог амандмана на Устав БиХ у вези случаја „Сејдић и Финци“, потврдио је Срни званичник ХДЗ-а 1990 који ради на документу Јосип Мерџо.  "Ако до 31. августа не буде заједничког приједлога, хрватске странке ће послати свој приједлог", рекао је Мерџо. Он је подсјетио да је 31. август […]

понедељак, 20 августа, 2012 / 16:09

Два ХДЗ-а упутиће сљедеће седмице у парламентарну процедуру приједлог амандмана на Устав БиХ у вези случаја „Сејдић и Финци“, потврдио је Срни званичник ХДЗ-а 1990 који ради на документу Јосип Мерџо.

 "Ако до 31. августа не буде заједничког приједлога, хрватске странке ће послати свој приједлог", рекао је Мерџо.

Он је подсјетио да је 31. август задати рок из Мапе пута коју су страначки лидери договорили са Бриселом до када се у парламентарну процедуру треба упутити приједлог рјешења.

Мерџо каже да документ још није завршен, али да су рјешења на трагу оних која су раније договорили два ХДЗ-а и СДП.

"Не бих о детаљима. Могу рећи да ће наш приједлог, када је у питању избор чланова Предсједништва БиХ, бити да то буде индиректно, а какву ће судбину доживјети, остаје да видимо, јер чујемо да ће се појавити и други приједлози", каже Мерџо.

Он је додао да је према Мапи пута рок за усвајање амандмана на Устав у парламенту БиХ крај новембра.

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић најавио је да ће почетком септембра организовати састанак страначких лидера на којем ће се разговарати о рјешењу за провођење одлуке у случају "Сејдић и Финци".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *