Душко Рачић: Имаћемо најмање 16 одборника

У представљању страначких такмичара за гласове грађана престонице Српске, полазимо од носиоца листе оних који њом владају у протеклих 12 година. Локални избори су она врста демократског процеса, гдје до до много већег изражаја и значаја долазе људи који су на листама, него партије које их кандидују, барем у поређењу са републичким изборима. Стога је […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 12:21

У представљању страначких такмичара за гласове грађана престонице Српске, полазимо од носиоца листе оних који њом владају у протеклих 12 година.

Локални избори су она врста демократског процеса, гдје до до много већег изражаја и значаја долазе људи који су на листама, него партије које их кандидују, барем у поређењу са републичким изборима. Стога је прво питање челном човјеку листе досадашњих побједника у три изборна циклуса, који је његов лични мотив да буде носилац одборничке листе СНСД:

– Цијели свој живот и каријеру, као и будућност своје породице, везао сам за Бању Луку. Након завршетка Медицинског факултета у Београду, поцијепао сам гарантно писмо које сам добио из Америке и вратио се у Бању Луку. Временски је то коинцидирало са првим мандатом Владе Милорада Додика и тада сам по први пут у животу чуо причу која ми је била разумљива и блиска. Тада сам размишљао на тему каква је будућност мог родног града ако сви млади и школовани људи оду у Канаду, Америку, Шведску и гдје све не…

У протеклих 13 година на Клиници гдје радим увео сам, заједно са сјајном екипом младих и паметних људи, буквално све најсавременије медицинске процедуре и учинио их доступним за добробит грађана и Бање Луке и РС, у истој тој Бањој Луци. Доказао сам практично сам себи да је све могуће, ако се створи критична маса младих и паметних људи добре енергије.

Сада желим да након избора то исто докажем у пракси и грађанима Бање Луке. Какав ће бити наш град и квалитет живота у њему, зависи искључиво од нас самих. Како радимо, каквим се моралним и естетским стандардима при томе руководимо, такав ће и град да нам буде. Ако будемо чекали да нам неки ”Mарсовац” са стране уреди односе у нашем граду, онда ће он и бити по ”марсовској ” мјери: пуст, хладан и без добре атмосфере.

Стара је изрека да се на врху теже сачувати, него ли га освојити. Са каквим амбицијама СНСД улази у изборну трку и шта су прве повратне информације у сусрету са грађанима, може ли се поновити резултат из прошлог изборног циклуса?

Балашевић пјева да са врха свака стаза води низбрдо. 🙂 Ја мислим да СНСД није ни близу врха када је Бања Лука у питању. У првих 12 година власти у Бањој Луци СНСД је растао и стасавао заједно са својим градом.

Кроз стварно бројне развојне пројекте и СНСД је много научио. И на успјесима, али и на грешкама. Рекао бих да је СНСД преболовао ”дјечије болести” и да је сада најспремнији да у пуном капацитету додатно направи Бању Луку добрим и пожељним мјестом за живот.

Желимо да Бања Лука буде мјесто гдје се млади људи досељавају и граде свој живот, а да су они који ту већ живе поносни на свој град. Да све своје приватне и професионалне жеље остваре у свом граду и да напредују заједно са својим градом.

СНСД је одувијек био побједничка странка и то јој је амбиција и у наредних 12 година. Након тог периода и Бања Лука и Република Српска ће бити до краја заокружен пројекат, досадна богата регија у Европској унији и тада ће бити свеједно ко је на власти.

На терену свакодневно видимо да то наши суграђани препознају и разумију да СНСД има и снаге и воље и знања да започети посао доведе до краја. То је основни циљ, а математички резултат избора у виду најмање 16 одборника у Скупштини Града и Слободан Гаврановић као градоначелник, су само потребан услов за његово остварење.

Опозиција указује на пропусте власти, док власт бираче привољева стварима које је учинила за њих. Шта су по вашем мишљењу најзначајније ствари које је урадио СНСД за Град Бања Лука?

Свака критика која долази од људи који воле свој град и којима је стало да Бања Лука буде боље мјесто за живот је добродошла. Jа као љекар добро знам да је само организам који на сваку акцију има и повратну реакцију, здрав и способан за квалитетан живот.

Како ви кажете власт, а ја бих прије рекао људи који брину о овом граду, никога и ни на шта не привољавају. Једноставно, таксативно наводе ствари које су урадили у Бањој Луци и за Бању Луку. Наводе резултате свог рада претходних година и на тај начин полажу рачун грађанима Бање Луке. На сваким изборима дата обећања су као потписивање уговора са грађанима а вријеме пред наредне изборе је крајњи рок за подношење рачуна тим истим грађанима.

Претпостављам да имате добар сервер за сајт Фронтала и да би могли да објавите све гигабајте података шта је све у Бањој Луци урађено, али рећи ћу само да је изграђено нових пола града. Наравно град не чини само инфраструктура, тако да је много ствари урађено и за културну и забавну ”изградњу” Бањолучана.

Има ли нешто да је пропуштено да се испуни од изборних обећања датих прије четири године у Бањој Луци, а, ако има, који су разлози за то?

Политика је умјетност могућег. Једини разлог зашто нешто није урађено је, наравно, новац и потреба да се ипак одреде приоритети, без обзира што је сваки појединачни пројекат и добар и потребан. Основне животне потребе људи су увијек биле на првом мјесту, када су доношене одлуке.

Мени, лично, срце пуца од туге када видим тврђаву Кастел и обале Врбаса. Тада затворим очи и видим реновирани Кастел пун омладине која се ноћу забавља, а дању организује едукативне радионице, уређене обале Врбаса са широким шеталиштем, бициклистичком и трим стазом, фитнес парковима, скејт стазама са интернетом и музиком, уређеним плажама, клупама… и упорно се надам да ћу то једног дана гледати и широм отворених очију.

Шта су приоритети у развоју града, односно који су стратешки инфраструктурни послови којим ваша партија планира да унаприједи град, уколико поново освојите повјерење бирача?

Основни циљеви у наредном периоду без којих нема развоја града су очување сигурности, афирмисање поштења као најважније друштвене особине и враћање поноса и достојанства грађанима.

Када је у питању cтратешка инфраструктура, то су све ствари о којима свакодневно информишемо грађане. Уз ризик да покварим динамику прилога у очима читалаца, не могу да их наведем него таксативно: водоснабдијевање градског и сеоског подручја, изградња система за одвођење и прераду отпадних вода града, као и безбједног управљања отпадом, формирање фонда за откуп грађевинског земљишта, нови начин управљања имовином града, изградња нових и реконструкција постојећих образовних и здравствених институција као и мјесних заједница, израда просторног и урбанистичког плана града, реконструкција и модернизација топлификационог система, изградња нових мостова на Врбасу и Врбањи, уређење обала Врбаса, уређење тврђаве Кастел, изградња градске обилазбице и кружних токова, нове бициклистичке стазе и паркиралишта уз озелењавање постојећих, изградња Централног спомен обиљежја, реконструкција Банског двора, дворане Борик и дворане Обилићево, изградња спортских центара по мјесним заједницама, изградња концертне дворане, технолошког бизнис парка и сајамског центра, даља изградња градске расвјете, изградња нових паркова и зелених рекреативних површина, као и игралишта за малишане, откуп акција предузећа на нивоу града, завршетак градње градског гробља Врбања, изградња новог спортског центра у Кампусу. Мислимо да ће реализација ових активности додатно повећати квалитет живота у Бањој Луци.

Да ли постоји диспаритет улагања републичке владе у Бању Луку и друге градове Српске, и да ли очекујете да ће се ситуација додатно промијенити сада када имамо још четири нова насеља са статусом града?

Мене некаква ”висока” политика не занима. Занимају ме само практичне, често једноставне ствари од којих људи имају директну корист.

Можда сам се кроз свој досадашњи посао у болници навикао да брзо идентификујем проблем и одмах да га рјешавам. На питања типа да ли је влада неком граду мајка или маћеха, можда је боље да неко други одговара.

Колико ваша странка полаже пажње на интернет-кампању, гдје се то тачно огледа и да ли мислите да вашем изборном резултату може шкодити појава грађанских иницијатива и акција генерисаних на интернету, као што су Парк је наш и сл.?

Интернет је већ одавно дио наше свакодневнице, основна комунална услуга за коју нам стижу рачуни заједно са рачунима за воду, струју, одвоз смећа…

Уважавамо и поштујемо значај интернета у информисању и едукацији а ја лично спадам међу оне који се доминантно снабдијева информацијама тим путем. Кога занима СНСД на интернету, као странке или појединачно кандидата за градоначелника и/или одборнике, може то једноставно да ”изгугла”.

Грађанске иницијативе покренуте у посљедње вријеме су мени знак да је Бања Лука коначно постала грађанско друштво. Барем нас је историја научила да нема напретка без критичког размишљања. Некако не могу а да се не сјетим свога периода студирања у Београду, када сам шетао заједно са још пола милиона људи.

Понављам да је свака идеја коју доносе паметни људи корисна, али да би позитивна енергија била паметно искоришћена не смије бити упрљана дневно-политичким потребама. Људима који покрећу ове иницијативе желим да остану своји, да не дозволе да буду кусур у ничијем свођењу рачуна-како су/смо прошли студенти у моје вријеме у Београду.

Сигуран сам да овакви људи требају нашем граду. Градска кућа је и њихова кућа, само сви заједно можемо да овај наш град направимо још бољим, кућу до куће!

 

————————-
Доц. др Душко Рачић нам је уз одговоре доставио и своју биографију, у чему охрабрујемо и друге наше саговорнике који се кандидују за одборничке, начелничке и градоначелничке функције.

БИОГРАФИЈА:

Рођен у Бањој Луци 1973. године гдје је завршио основну школу и Гимназију. Медицински факултет завршио на Универзитету у Београду, гдје је одбранио и магистарски рад. Докторску дисертацију одбранио на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци гдје је прошао научна звања асистента, вишег асистента и сада у звању доцента.

Запослен на Клиници за неурологију КЦ Бања Лука, гдје је прошао пут од секундарца, специјализанта, шефа одјела до сада начелника клинике. Специјалиста неурологије.

Објавио до сада 75 научних радова у домаћим и свјетским стручним часописима. Аутор поглавља у четири универзитетска уџбеника на Медицинским факултетима у Бањој Луци и Београду.

Реализовао бројне нове дијагностичке и терапијске процедуре и пројекте у области неурологије.

Члан европских и свјетских неуролошких удружења. Члан УО Дома здравља у Бањој Луци. Ожењен и отац двоје дјеце. Члан СНСД од оснивања странке.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Пази га што избјегава одговоре на незгодна питања… Не видјех да је ишта рекао шта није урађено а обећано је. Није ваљда Кастел једина ствар?

 2. Ovo je tezak udarac za pojedine kandidate za gradonacelnika i nezavisne kandidate koji su studirali po 10, 15 godina. Jos kad se uzme sta je sve vlast snsd-a uradila na neurologiji (jedinica za mozdani udar, itd…) ovaj momak je vise nego odlicna reklama…

 3. Добро информисан, спретни и смишљени одговори, добре алузије и метафоре, за почетника у политичком животу, сјајна техника одговарања на питања… СНСД је увијек корак испред осталих!

 4. …ma momak je na mjestu, vec sam to naveo, nisam gledao nesto pretjerano listu SNSD-a za Banja Luku al vidio sam da ima tu par mladih i kvalitetnih ljudi koje licno znam, i smatram da je to jako dobar potez, i ova brojka od 16 odbornika, msm da je realna prica, sad jbg vidjecemo.

 5. …ma momak je na mjestu, vec sam to naveo, nisam gledao nesto pretjerano listu SNSD-a za Banja Luku al vidio sam da ima tu par mladih i kvalitetnih ljudi koje licno znam, i smatram da je to jako dobar potez, i ova brojka od 16 odbornika, msm da je realna prica, sad jbg vidjecemo.

 6. Sta ce tebi Amerika? Alibaba vam je napunio bisege blagom narodnim.
  Ali, oteto prokleto. Za sva blaga svijeta posten covjek ne bi se nazvao clanom njegove razbojnicke druzine, zbog muke i suze gladnih kojima je oteto do poslednjeg fennga.

  A, sada keyseru, stvarno si zao , opak covjek. Bojis li se ako ne za sebe, za svoju djecu?
  Sta te briga kada je ko , da li je i koliko studirao?
  Neobicno mi tvoji komentari lice na bigerove pa me ne bi cudilo da si ti on.

  Oholost, zloba, zavist skode samo onome u cijoj kozi zive.
  Moj bigeru…

 7. ex-1978, 10.09.2012. 13:13:25

  Нећеш ми вјеровати, али кад сам размишљала шта да напишем као коментар овдје, двоумила сам се између овог који си ти написао и оног који сам ја поставила.
  А слушај сад ово:
  одлучила сам се за варијанту без Балашевића јер си ми ти први пао на памет да ћеш га бранити и није ми се дало улазит у полемику око те особе.

  Ето, ај реци.

 8. covjek je zavrsio medicinu imao 24 godine sa prosjekom preko 9. to je meni garant da ce moci da rjesi svaki zadatak koji se pred njega postavi. ali problem je sto citira balasevica, i sto je dio „mafijaske organizacije“, sve smo skloni da uprljamo, svakoga ko vrijedi obori na zemlju da se valja u blatu sa nama, to je nas mentalitet!

 9. ….ma smjesno, je ovo kao sto je bitno ko i koliko studira, logicno da je bitno, da nam sutra na strategiji grada rade skolovani i pametni ljudi a ne kojekakvi kriminalci s Lausa..!! Nisam mislio glasati ove godine al Dusko ce imati moj glas..!!

 10. S obzirom da stevandic i cavic ganjaju kandidaturu, sve je bolje od njih. Zasigurno je bolje da skupstinu ispred snsd-a predovdi doktor, nego neki cavicevci sa svojom mafijom koji ce da nastave samo da rade na unitavanju srpske, jos ce da proglase i Banjaluku genocidnim gradom, ko sto je cavic priznao navodni genocid u Srebrenici…. Cuvajte se izdajnika!

 11. ….ma smjesno, je ovo kao sto je bitno ko i koliko studira, logicno da je bitno, da nam sutra na strategiji grada rade skolovani i pametni ljudi a ne kojekakvi kriminalci s Lausa..!! Nisam mislio glasati ove godine al Dusko ce imati moj glas..!!

 12. Mene zanima i tehnika izrade ovakvih priloga. Jeli doktor Račić ovo sve iz glave, direktno u diktafon ili je dobio pitanja pismenim putem?

  Nadalje, nikad mi nije bilo jasno šta će ovakvi ljudi u politici? Bavi se čovjek najhumanijim mogućim zanimanjem i dobro mu ide – a želi da se bakće najprljavijom djelatnošću. Liječi bolan ljude a kada godine donesu problemčiće sa potencijom – tek onda se okreni politici. Politika i jeste neka alternativa seksu, zar ne?

 13. ….ma smjesno, je ovo kao sto je bitno ko i koliko studira, logicno da je bitno, da nam sutra na strategiji grada rade skolovani i pametni ljudi a ne kojekakvi kriminalci s Lausa..!! Nisam mislio glasati ove godine al Dusko ce imati moj glas..!!

 14. Sad ce da navale zlobni komentari, a ovako dobra momak se rijetko srece, ko god ga zna sve rijeci hvale…

  Moze da bude najbolji od najboljih,al s kim si takav si. U snsd danas idu samo osobe koje ganjaju za sebe neki interes,da se dodatno obogate, da lakse dobiju posao, prodju lakse na nekom konkursu ali bar dobiju neku dnevnicu.Posteni i iskreni ljudi od ove stranke bjeza ko djavo od krsta…

 15. S obzirom da stevandic i cavic ganjaju kandidaturu, sve je bolje od njih. Zasigurno je bolje da skupstinu ispred snsd-a predovdi doktor, nego neki cavicevci sa svojom mafijom koji ce da nastave samo da rade na unitavanju srpske, jos ce da proglase i Banjaluku genocidnim gradom, ko sto je cavic priznao navodni genocid u Srebrenici…. Cuvajte se izdajnika!

 16. Ево нешто ме понука, а незнам зашто, да набацим овај исечак, цитат нашег великог мислиоца Слободана Јовановића, о профилима и мотивима наших политичара, кроз историју.

  Да је којим случајем какав независни кандидат, ја би се максимално ангажовао на његовој промоцији. Овако сумњам и у њега и његову интелигенцију…

  Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano mišljenje o sebi samom. U društvenoj utakmici, taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula… On potiskuje suparnike nemilosrdno, kao da nisu živa bića, nego materijalne prepone.“ Jovanović još kaže i ovo: „Oni ne shvataju politiku kao službu, već kao priliku za samoisticanje… Ta njihova ambicija, neobuzdana i u praznom govoru rasplinuta, bila je glavni uzrok nedaća našeg naroda…

 17. @ nika, 10.09.2012. 13:43:02

  Odakle ti to? Kad god dobijem priliku ja njega i njegove onako ili ovako virtuelno pljunem. Ne podnosim ga… ništa lično i ništa vezano za njegov politički angažman. Jednostavno tu njegovu dozu patetike ja ne mogu svarit. Unervozim se načisto!

  Još sad kad vidim da sam potpuno pogrešno interpetiran – moraću potražiti pomoć psihoterapeuta. Cenim da će mi desetak seansi biti dovoljno. Kome da se javim? Koliko to košta? Moželi mo doktor Račić pomoći? Balaševićofobija i evo već nas ima dvoje ozbiljno oboljelih… nika i ja… doktore pomagaj!

 18. Види се да ниси прочитао текст до краја.
  Па добро, јел ти радиш ил се…?
  Човјек је неуролог – то ти је, недајбоже никоме – доктор ако неког случајно уфати оно што би наш народ рекао шлог.
  Дакле, овај кандидат ти не може помоћи.
  Пробај код кандидата коме је продужетак рада кафана основа програма.

 19. Dobri su oni prognozeri. Bice onako kako kazu. Tako su bili uvjereni da nece u Srbiji pobijediti „idiot i politicki pobacaj“
  Zato placamo izraelske lobiste da GA vade iz govana.
  Ali, ovaj put MU nema pomoci!
  Zapeli su i u Ameriku do babuskare.
  Otuda one sulude izjave o Kosovu.

 20. Sve nesto mislim, Gavranovic ipak najjaci kanidadt. Citao sam sta su uradili i sta planiraju, ako urade pola od toga grad ce biti mnogo bolji, dok ovi iz sds-a pricaju da zele od naseg grada da naprave veneciju!!! pa jel znaju oni koliko to kosta?? Nadam se da ce ovaj tehnoloski park da pokaze se korisnim, jer ipak tu lezi u sljedecih par godina preko 6000 radnih mjesta, a narod nek izadje i nek kaze sta misli!

 21. Kојих 6000 радних мјеста будало једна,па ти ликови владају већ
  годинама па колико људи су запослили ако изузмемо буљуке СНСД-ових кокошара и плакатера које су навалили на државне јасле.

 22. Некако је занимљив овај почетак кампање на Фронталу. Поплава новорегистрованих чланова наше мале заједнице. Све слични ставови и још сличнји надимци. Нека имена и број који асоцира на годиште. „Сви“ у исто вријеме на Фронталу.

  Политичке партије су код нас показале шта знају. Основни циљ – долазак на власт. Исправно. Непостојање никакве одговорности, моралне ни оне друге. За то смо ми одговорни. Појединци у партијама су само подизачи руку и проводници политика са врха. Без мишљења и става, бројеви.

  Лично могу да схватим неког незапосленог и необразованог који мора да буде број и подизач руку, али не могу овакве људе. То је оно што сам синоћ покушавала да кажем, разлика између форме и суштине. Нажалост, уз дужно поштовање, али исти без обзира на диплому (свака част) није достигао ниво на којем би престао да буде оно што сам навела.

 23. Dragi moj misko, cemu tolika ljutnja i bijes, te nepotrebno vrijedjanje, to nije nacin komunikacije. Projekat tehnoloskog biznis parka(javno-privatno partnerstvo), je projekat koji u evropi ima pozitivne pokazatelje. Imajuci u vidu da licno znam jednog gospodina koji nije stranacka figura a koji radi na osposobljavanju tog parka, mogu da kazem da je realno zaposlenje tolikog broja ljudi. Primjer iz blize okoline je Dugoplje u blizini Splita, trenutno najrazvijenije mejsto u HR. Da li vi hocete da kazete da ne treba raditi na zaposlenju ili vas zapravo iritira sto se meni svidja ta ideja trenutne vlasti, dok mi je ideja koju je izlozio predsjednik omladine sds-a o stvaranju od naseg grada nove Venecije smijesna?

  Draga Anja, Frontal pratim vec dvije godine, s vremena na vrijeme, a vidjeces po broju dosadasnjih a i buducih komentara da govorim istinu.

  Osvrnuo bih se na ovog mladog covjeka doktora, kojem zelim mnogo srece, jer smatram da mladim i obrazovanim ljudima treba demokratskim putem prepusitit vlast u BL, a jedan od tih je doktor Racic!

  Pozivam sve gradjane da izadju i da iskazu svoje misljenje na izborima i nadam se najboljoj opciji za Banjaluku, moj grad…!

 24. Dragi moj misko, cemu tolika ljutnja i bijes, te nepotrebno vrijedjanje, to nije nacin komunikacije. Projekat tehnoloskog biznis parka(javno-privatno partnerstvo), je projekat koji u evropi ima pozitivne pokazatelje. Imajuci u vidu da licno znam jednog gospodina koji nije stranacka figura a koji radi na osposobljavanju tog parka, mogu da kazem da je realno zaposlenje tolikog broja ljudi. Primjer iz blize okoline je Dugoplje u blizini Splita, trenutno najrazvijenije mejsto u HR. Da li vi hocete da kazete da ne treba raditi na zaposlenju ili vas zapravo iritira sto se meni svidja ta ideja trenutne vlasti, dok mi je ideja koju je izlozio predsjednik omladine sds-a o stvaranju od naseg grada nove Venecije smijesna?

  Draga Anja, Frontal pratim vec dvije godine, s vremena na vrijeme, a vidjeces po broju dosadasnjih a i buducih komentara da govorim istinu.

  Osvrnuo bih se na ovog mladog covjeka doktora, kojem zelim mnogo srece, jer smatram da mladim i obrazovanim ljudima treba demokratskim putem prepusitit vlast u BL, a jedan od tih je doktor Racic!

  Pozivam sve gradjane da izadju i da iskazu svoje misljenje na izborima i nadam se najboljoj opciji za Banjaluku, moj grad…!

 25. TOTALITARIZAM U AKCIJI

  Totalitarna vlast želi uspostaviti totalnu kontrolu svega. Nije im dosta što su već poklopili sve medije, što je RTRS režimski kanal a „Glas“ i „Nezavisne“ (jedno)partijski pamfleti, nego su nam i ovaj rijetki, slobodni medijski kutak kontaminirali pisanijama političkih junoša. SNSD-ovih nudiguza. Da ovo nije objektivni i demokratski medij, nego da fukcioniše kao što to čine njihovi mediji, lijepo bi od 07.09. do 07.10. ukinuo registovanje novih članova.
  Ovako… komentari koji su nekad bili intelektualno nadgornjavanje postali su političko natpljuvavanje u kome svako ko ne misli Miloradoliko biva pljuvačkom okupan. Bojim se i da otvorim stranicu da mi slina ne potekne iz monitora po procesoru.

 26. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 27. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 28. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 29. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 30. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 31. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 32. …..ne znam zbog cega smo mi okarakterisani kao SNSD-ovi poltroni il kako vec, ako neko smatra da je Dusko Racic sposoban covjek i za njega treba glasati,sta bi to trebalo znaciti, da je to lose misljenje da je dirigovano od nzn ni ja koga nit me zanima. Vjerovatno se ovdje pokusava promovisati neka vrsta jednoumlja, il nzn o cemu pricamo, aj recite i meni da i ja glasam za te ljude zbog kojih ovdje nas sve osudjujete da smo poltroni SNSD, aj da rijesimo taj problem. Bez razloga se upustamo u svadju, nema potrebe za tim. RELAX..!! 🙂

 33. Mr Biggy i ostali sa SNSD radionice za mlade političke aktiviste,

  Odmah da vam brošurom potpalim vatricu. Prvo, svojatati postignuća gradske uprave, koja bi trebala biti uprava svih građana, čak i onih koji ne glasaju za SNSD, u promociju i svrhe SNSD-a je krajnje podlo i pokazuje da NISTE partija svih građana, jednom kad ste na vlasti, nego partija SVOJIH.

  Ne budi mi lijeno, idemo redom (s lijeva na desno, kvardatić po kvadratić, uporedbe radi pratite http://www.snsd.org/images/dokumenti/gavranovic%20brosura%20za%20veb.pdf),

  1. Izgradili ste, gdje? Koliko efekta to ima na poboljšanje života, radna mjesta… Koliko je to koštalo poreske obveznike,

  2. Podržali ste… Kome su pare otišle, imena firmi i njihovih gazda. Politička opredjeljenost potonjih.

  3. Obezbijedili ste… Gdje? Ne vidim pozitivne efekte, poljoprivrednici svoje proizvode mogu plasirati u Merkator i na pijacu. U Merkatoru ih dere kapitalista iz Slovenije, na pijacu ne mogu svi stati.

  4. Izgradili ste… Koliko je koštala izgradnja pomenutih objekata poreske obveznike? Osim GoP-a sve ostalo je promašena investicija. Ko zarađuje ovim potezom?

  5. Igradili ste… Drugu fazu? Izgradili ste drugu fazu?! Koliko je koštala izgradnja poreske obveznike, ko je izvođač radova?

  6. 7. 8. 9. Izgradili ste, rekonstruisali, šta god… Ovo je, ruku na srce, ne znam koliko uspiješno, ali je bilo neophodno, poput nasipa u Česmi. To nije pobjeda partije, to je neophodnost.

  10. 11. 12. Izgradili ili rekonstruisali… Neophodnost, održavanje lokalnih puteva je normalna stvar, a i tu je bilo zakidanja i krađe. Koliko nas je koštalo tih 155 KM gradskih puteva, trotoara itd?

  13. Rekonstruisali gradsku rasvjetu.. Jel to ono što je Kaldera uzeo pare da instalira rasvjetu koja je jaka ko bolja svijeća? Po boriku? Koliko nas je to koštalo?

  14. Osvijetlili ste … Gradsku skupštinu, Hram Hrista Spasitelja? Osim estetske i propagandne, ne vidim drugu namjenu ove pobijede. Koliko nas to košta svakodnevno?

  15. Obezbijedili ste … 3000 novih parking mjesta, gdje? Ja vidim ista parking mjesta ko i prije, samo su obilježena i za njih postoji automat da se pristojno plate. Što je okej.

  16. Osvijetlili ste … ponavljate se.

  17. Zasadili ste …. pa ste počupali ili slomili pa ste opet, padron ne vi, već Tamaris, zasadio.

  18. Uredili ste … javne površine i potrošili 6 miliona maraka. Onaj park Petra Kočića je uređenje? Okej, o ukusima se ne raspravlja, ali se raspravlja o namještenim tenderima i lošim arhitektonskim rješenjima. 6 miliona maraka za to? Picin park je isto uređenje.

  19. Postavili ste … gradska rasvjeta, opet.

  20. Započeli ste … biciklitičke staze? Mislite ofarbali ste postojeće i ponegdje prepolovili trotoar crvenom farbom pa se sada pješaci i biciklisti redovno sudaraju? Pobjeda.

  21. Rekonstruisali ste … opet parkovi, veze s mozgom. Biće istrage jednog dana.

  22. Ugradili ste (se) … 11800 svjetiljki? Majko Božija jel ovo predizborna statistika velikih brojeva da babe svršavaju? Šta da niste? Ne bi imali osvjetljenja u gradu? Hvala vam što ste nam zamijenili sijalice, koliko nas je to koštalo?

  23. Uložili ste … preko 9 miliona u zbrinjavanje čvrtog otpada? Osim one firme u krugu Incela koja izvozi čvrsti otpad u zapadnu evropu i veoma lijepo zarađuje od toga, ne vidim gdje je tih 9 miliona moglo otići. Gdje je domaća fabrika za reciklažu koja se mogla napraviti za 9 miliona? Nema je? Baš čudno… Gdje je 9 miliona?

  … Nastaviću nekad, sad mi se više ne da.

  Molim odgovore na pitanja.

  Hvala.

 34. хамураби

  Питање је било да ли је истина или није…активисти квазиопозиционих странака под кринком непристрасности сматрају да није ништа урађено,да је Бањалука некакво ругло,некаква прћија и ко зна шта све не.

  Окосница власти је био СНСД,вероватно иницијатива за те пројекте је кренула од њих и јасно је да одговорност за све што је урађено или није урађено иде на њихов рачун.

  Питање је шта су за то време урадили други?Или за време пре тога.

  Када ти одговориш на питања која су теби постављена,можеш да тражиш одговоре на своја.

  Дакле,из тог коментара закључујем да није требало ништа да се ради,јер је ионако све било потаман.Јбг,неки теже нечему вишем.Исто,није ми најјасније то да је све урађено из џепа грађана.Мислим,друге политичке опције су стварно урадиле много тога из свог џепа.

  Пресабери се мало.

 35. Mr Biggy,

  znači dok ja tebi ne odgovorim šta su za neko drugo (neodređeno) vrijeme uradili neki (neodređeni) drugi, neću dobiti odgovor, te ću kao poreski obveznik i dalje plaćati u brošuri navedena Potemkinova sela?

  Ja nisam rekao da je Banjaluka ruglo, Banjaluka je zlatna koka za vlastodršce, a za narod jedan veliki reality show, za ogromnu većinu nesrećnika mjesto njihovog ovoživotnog stradanja.

  Mislim 11800 sijalica i izgradnja brane u Česmi? Pitanje je da li se moglo bez toga, a znamo da nije. Dovoljno da zlotvor upotrijebi u predizbodnu kampanju. Toliko ste časna jedna partija.

  I uzgred, najlakše je reći –

  „Мислим,друге политичке опције су стварно урадиле много тога из свог џепа.“

  Uvijek su krivi oni drugi.

 36. Наша комуникација се не своди само на ове коментаре,први сам поставио питање око адекватне алтернативе постојећеј власти и коме треба да се окренемо у спољнополитичком деловању („Истоку“ или „Западу).

  Након тога одговарам ти на те тезе,а потом и на остала жељена питања.

 37. Karabaja

  Стварно не схватам ко Вас више схвата озбиљно…

  Па управо ви предњачите у пљувању свих који не мисле као Ви.На основу неких Ваших негативних појединачних искустава цените читаву једну политичку епоху.

  Сви смо ми плаћене издајице осим Вас и Патриота.Искључиви сте и више него оне које прозивате због таквог понашања.

 38. Mr Biggy

  na prvo sam ti vec odgovorio, na drugo odgovor slijedi.
  Ne treba da se okrecemo ni istoku ni zapadu. Okretanje prvom je retrogradno, okretanje drugom je izdaja svega za sta smo se i za sta su se nasi preci borili. Jednostavan odgovor ti lezi u srpskom grbu, orao koji gleda i istocno i zapadno. To nam je sudbina, moramo igrati i sa jednim i drugima, a biti svoji.

  Tvoj red je…

 39. Ниси одговорио на адекватну алтернативу постојећој гарнитури,ја жарко желим да чујем одговор на то питање и то не само од тебе.Ако јеси,молим те да поновиш.

  Наше седење на „две столице“ се нам се итекако обило о главу и то се дешава и дан данас.Ситне транзитне државице попут свих држава на Балкану једину шансу за какав-такав спаси имају искључиво окретању „великим“.Судбина нам је да због наших недостатака будемо обични робови колонизатора са Истока или Запада.Искрено,могу то урадити милом или силом.Досад су нас ломили силом,а ја би рађе да нам главе не падају узалудно.Није Исток ретрогардан,он се буди,само је питање колико воде ће протећи док не дође на ниво да достигне Запад.

  Бојим се да се они играју с нама,а не ми са њима.Досадашње искуство је негативно,а нешто се тако радило,како ти предлажеш.Мислим да морамо другачије.

  Што се тиче твог питања…није требало улагати у осветљења БЛ-а,паркинг места,нове школе?Није требало субвенционисати грејање?Ја мислим да јесте…Не разумем ни одакле да се финансирају пројекти од интереса за локалну заједницу?
  Не говорим ја ту о криминалу који су провели или нису,већ само о тези „да се није ништа урадило“.

 40. Ma koliko se to nekima ne svidja, ono sto kaze MR biger, tj. keysere zna tOcno ko ce da pobijedi.
  Bio je nepogresiv kada je prognozirao gubitnika izbora u Srbiji.
  „Idiot i politicki pobacaj“ prodje onako kako je predvidio firci.
  Heil unser firer!

 41. Mr Biggy,

  Hajde da još jednom ponovim, ovaj put nadam se preciznije. Da me ne smaraš više sa tim, ne znam šta ti nije bilo jasno prošli put.

  Alternativa trenutnoj, korumpiranoj, na dugo izdajničkoj vlasti, jeste SVAKI POJEDINAC KOJI MISLI SUPROTNO, INDIVIDUALNO, VODI SE LOGIKOM, NE LIČNIM INTERESOM NEGO KOLEKTIVNIM. Formalnu emanaciju će evenutalno dobiti u nekoj stranci, nezavisnim formiranjem kao politički entitet ili slično.

  Budući da ste vi koji ste trenutni na vlasti, obožavate formu više od svega, njom ste naizgled zavladali, logično je očekivati da ćeš moj odgovor smatrati naivnim i smiješnim, jer nema uporište u prethodno pomenutoj. Ali vrijeme je jače od forme, i razni oblici dobijaju FORMU kroz vrijeme. Tako da će se neko drugi posljednji smijati, to nećeš biti ti, i tvoji partijski drugovi. Moram da izrazim svoje najiskrenije žaljenje zbog ovoga, kao čovjeka čovjeku.

  E sad, teorija o Dvije stolice. Kao što smo vidjeli kroz istoriju, to nam se isplatilo više puta, te smo kao narod, koliko god jadni trenutno bili, ipak opstali. Dosadašnje ratove, osim posljednjeg koji još nije gotov, smo dobijali. Čistom logikom vođen, smatram da ćemo eventualno dobiti i ovaj, mada to ne smatram praznoglavo, te ostavljam prostora da se desi i suprotno. Nećemo biti prvi koji su izašli iz istorije. Slava i čast palima.

  Male tranzitne zemlje su veoma bitne na svjetskoj političkoj i svakoj drugoj pozornici, pogotovo ako odolijevaju okupacijama, na ovaj ili onaj način, više od 1000 godina. Zbog toga, tvoji Veliki prijatelji, malima nikada ne daju da budu zajedno i da se zajedno razviju u entitet veći od malog, odnosno Veliki, te da svojom i sudbinom tranzita koji kroz njih prolazi, diktiraju sami. Egzaktan primjer – Bivša nam SFR Država.

  Svaka teorija koju kažeš protiv potonje, ide samo u kontradiktornost tvojih crvenih opredjeljenja.

  I na kraju što se tiče osvjetljenja i ostalih velikih ostvarenja – Ja redovno mijenjam sijalice u svojoj kući, te istu radnju ne nabijam ženi i ostalim ukućanima na nos kao moju veliku zaslugu. To se zove obaveza. Isto tako lokalne vlasti imaju neke obaveze prema svom plebsu. To ne smije biti dio predizborne kampanje jer je neukusno.

  Naravno da je neukus zadnja stvar o kojoj lokalni političari razmišljaju, nažalost. Zbog istog nedostatka ukusa privilegije doživljavaju kao Bogom date. Otud korupcija i ostali doživaljaji.

  Imao sam više pitanja gore, pa ako bi bio ljubazan da mi odgovoriš na njih, pošto sam ja tebi pružio, nadam se, adekvatan odgovor.

 42. О сунце ти ј.б.м жарко! Кад се сад нисам шлогирао…
  кад видјех овог надриљекара да је носилац листе Савеза Непотистичких СоцијалДемоктара. Добро је неко рекао: С ким си такав си. А овај др. Менгеле је све само не доктор и љекар.

  Из искуства мени блиских људи знам да је ријеч о обичном шарлатану. Замислите ситуацију да је имао образа и „памети“ дати човјеку дијагнозу „епилепсија“ и то све прокоментарисати са ријечима „Тако ти је грах пао“. Наравно да је и сам пацијент, иначе медицински лаик, знао да нема говора о епилепсији, али шта ће, лијечио се и пио љекове дуже од годину дана…и то све по дијагнози овог монструма.

  Надам се да ћу ускоро доћи до документације која све ово потврђује и окачићу је на нет.

  Сачувај нас Боже оваквих злотвора!

 43. Че Гевара, 10.09.2012. 22:16:39

  😀

  Хех, брате,…изгледа да је и нама „такИ гра’ пао..“ кад су нам овакви к’о тај Шицер, озбиљни кандидати!B-)

 44. „Alternativa trenutnoj, korumpiranoj, na dugo izdajničkoj vlasti, jeste SVAKI POJEDINAC KOJI MISLI SUPROTNO, INDIVIDUALNO, VODI SE LOGIKOM, NE LIČNIM INTERESOM NEGO KOLEKTIVNIM. Formalnu emanaciju će evenutalno dobiti u nekoj stranci, nezavisnim formiranjem kao politički entitet ili slično. „

  Рекли смо да је то процес који траје и који се неће провести овим изборима.То је цивилно друштво које своју основу има у образовању.Ја то заговарам,а до тада се молим за најмање зло.Са тим схватањем сам и дошао овде,али овде то нико не тражи већ траже замену једне власти другом.Не смејем се ја,одговор је савршен,али утопијски тренутно.Овим изборима се неће појавити неко ново модерно друштво.

  Дакле,ви тражите промене власти тренутно,имаш избор између постојећих ликова и ја јасно тражим да ми покажеш боље и енергичније,савременије и ефикасније од ових данас.И ја сам власт колико си и ти.Дакле,нема потребе за таквим ситничарењем.Ја нисам ни „црвено“ опредељен,социјал-демократија је мозаик и симбиоза политика која је дефинитивно у развијеномделу Европе као таква препозната и опет нема потребе за ситничарењем.

  Не видим ја неке ратове које смо добили,а оно што јесмо добили,крваво је плаћено,биле су то Пирове победе.Рецимо,након акта Гаврила Принципа (Југословена) нестало је 27% српске популације.Велика цена за слободу да бисмо и данас били робови тих истих.

  Не дају малима да буду велики,јер само они могу бити велики…мали могу бити велики само уз њих или ће и томало од малих нестати.А ако си дио великога,ипак ниси мали,зар не?Не тврдим ја супротно од тебе,само гледам шта нам је боље да урадимо.

  За теорија о замени сијалица би једино имала логике када би ти ишао и осветљавао у свом домаћинству и улици свагде где потребно…ради се наиме,о новим расветама,јер је БЛ,хвала Богу,град који је у експанизји,па је то потребно да се уради…

 45. Mr Biggy,

  niko i ne traži novo i moderno društvo, koliko sam po terenu shvatio. Ono što ljudi traže jeste pravdu za sebe koji su ostali u očajnom egzistencijalnom stanju, i pokoru za one koji su, u ovom slučaju, od 2005. na vlasti i nikako ti njihovi pozitivni efekti da dopru do prosječnog ili nadprosječnog građanina koji nije „njihov“. Jednostavno je krajnje.

  To nije proces koji traje, nego proces koji nastaje iz silovitih socijalnih prilika. Nezadovoljstvo rađa kritičku misao koja se po tvojim riječima može okarakterisati kao dio obrazovanog civilnog društva koje će biti imuno na floskule plasirane iz državnog aparata. Do toga se dolazi promjenom vlasti koja je ignorantna prema ovakvom sloju stanovništva. Kakva god bila sljedeća vlast, biće pod budnijim okom javnosti, možda je to proces o kom govoriš, za koji je potrebna prvi korak – smjena trenutne korumpirane vlasti.

  Socijaldemokratiju ću okarakterisati kao jebanje al’ da ti ne uđe. Svuda. Zato imamo ovako moderne trendove popularnih bailout-a i slično. Ali to je neka druga tema.

  Velika je uvijek cijena za slobodu, danas smo robovi i tu cijenu plaćamo. Sutra ćemo već biti slobodni ljudi. A ovog razgovora ćemo se sjećati za 20 godina.

  Ako si dio velikoga nisi veliki, nego si njegov dio. Šta više, nikad nećeš biti njegov dio jer te veliki ne želi, želi da nestaneš ili da postaneš nešto drugo, to pokazuju i javno i tajno već decenijama iza nas, ja stvarno ne znam jel’ treba to crtati pa da bude jasno.

  A ovo što se tiče Banjaluke kao grada u ekspanziji, mani se čovječe tih biltenskih naslova iz Glasa Srpske, pametniji si od toga. Banjaluka je stjecište jadnih koji u strahu od neizvjesne budućnosti tumaraju njime nadajući se da će kvantitet stanovništva u odnosu na druga mjesta pomoći. Neće. To je dokazano, zato imamo kupljeni socijalni mir sa beskrajem kladionica i jeftinog piva.

  Prošetaj u večernjim časovima ovim nesrećnim gradom. Kada vidiš koliko ljudi piju prosto ne možeš a da se ne zapitaš za šta oni žive?

  Od danas do sutra, najveća nada je u tiketu, najveća radost u petku i suboti, klubovima, jeftinoj cugi, još jeftinijoj muzici…

  Ovo je grad nesrećnih ljudi u kom stvarnu vlast ima depresija.

 46. @hamurabi

  „Alternativa trenutnoj, korumpiranoj, na dugo izdajničkoj vlasti, jeste SVAKI POJEDINAC KOJI MISLI SUPROTNO, INDIVIDUALNO, VODI SE LOGIKOM, NE LIČNIM INTERESOM NEGO KOLEKTIVNIM. Formalnu emanaciju će evenutalno dobiti u nekoj stranci, nezavisnim formiranjem kao politički entitet ili slično.“

  Ух, ово је мало тежа филозофија… „читао сам Хегела и Канта, то је била мало тежа варијанта“:P

  „Формална еманација“?!? Објаснити бирачима у Пискавици, Дебељацима и Павићима…

  „…независним формирањем као политички ентитет…“. Човјече, на којим си ти дрогама?! са Чавићевим сином дувао џоинт.

 47. Znači ti smatraš da su birači u Piskavici, Debeljacima i Pavićima primitivna telad. Baš čudno znam neke ljude u prva dva mjesta koji su dosta pametniji nego što to ti smatraš.

  Što se tiče džointa. Ja bih to legalizovao prvo veče kad bih imao vlast, pa da vidiš šta je turizam i domaća proizvodnja B-) …

 48. @Mr.Biggy

  „Дакле,ви тражите промене власти тренутно,имаш избор између постојећих ликова и ја јасно тражим да ми покажеш боље и енергичније,савременије и ефикасније од ових данас.“

  Jasno je sve… politicki oponenti snsd-u ne zasluzuju da se o njima raspravlja: sds vode tipovi s kojima je grad stagnirao, ivanic niakkvog dobra ovom gradu nije donio, cava je samo mafijasko leglo ovdje stvorio. ima novih nezavisnih kandidata, ali jedino se ovaj drasko mikanovic cini ozbiljan tip koji je radio ozbiljan posao u zivotu i ima ozbiljne prijedloge i projekte. kad su ostali u pitanju postavljam dvije dileme: imaju li oni snage, znanja i kapaciteta da sami organizuju vlast ili da pokrenu odredjene projekte (nije samo reci da nesto TREBA) – nemaju… hoce li oni podrzati ovaj sljam od partija koji je ovom gradu donio samo stagniranje i propadanje sds-pdp-dp – HOCE…

  zna se kome onda ide glas koji se pokloni njima… mada mislim da ce oni samo uzeti glasove sds-u, pdp-u i dp-u, nece preskociti prag i ti glasovi ce za anti-snsd koaliciju biti baceni u jamu.

 49. @hamurabi

  нису телад они који не разумију твоје небулозе а видим да си другар са чавом и он би легализовао марихуану да га не буде стид његовог дјетета а шта ће онда наша дјеца?

 50. Mr Biggy,

  „Ја нисам ни „црвено“ опредељен,социјал-демократија је мозаик и симбиоза политика која је дефинитивно у развијеномделу Европе као таква препозната и опет нема потребе за ситничарењем.“

  Какве, и било какве везе има социјалдемократија, у развијеном делу Европе, са овом овде, осим у називу????

  …ради се наиме,о новим расветама,јер је БЛ,хвала Богу,град који је у експанизји,па је то потребно да се уради…

  Град у експанзији???
  Ајдемо још ово биједе около што је остало поубијати, распродати, задужити, дотјерати их као стоку у БЛ, неби ли Бањалука била још експанзивнија.

  О каквој експанзији говориш човече.
  Људи нису страдавали и гинули ни за Бањалуку, ни за Требиње, ни за Сарајево, ни за Радована, а понајмање за овог идиота.
  http://www.youtube.com/watch?v=f8m9iqQJLdA&feature=player_detailpage

  ДА ЈЕ ПАМЕТИ ОВО БИ СЕ ЕМИТОВАЛО ПРЕ СВАКОГ ДНЕВНИКА!

  :-o:-o:-o:-o:-o:-o

 51. keyser soze

  Песпредметно је говорити о опонентима ако се зна да су сви били на власти и да их је након тога СНСД у 2 мандата далеко оставио иза себе.

  Стевандић?Контроверзна личност која је за само пар месеци постал носилац странке,а има најкраћи стаж у СДС од свих.Његово изражавање и комуникација је за једног лекара на нивоу човека који има основну школу.Таква странка десног центра мора да има препознатљиву,образовану,патриотску личност на челу која је може повести у преко потребну реформу из корена не би ли се решили терета прошлости.По мени је то Огњен Тадић којег су гурнули у ћошак.

  Чавић?Та странка треба да се зове ДЧ,а не ДП.Не постоји инфраструктура на локалу,постоји само канцеларија у центру БЛ.Чест је гост страних амбасадора и то ми се не свиђа уопште.Треба много времена да постане озбиљна странка,јер странку осим њега мора да чине и јаке основне организационе јединице.Не могу то бити кадрови разваљеног СДСа који боље лотирају код њега.

  Иванић?Господин који је био премијер и експресно замењен новом влашћу.Вероватно због благостања који је донео.Он је данас политички рекреативац и аналитичар,уједно гуши млађе снаге ПДП-а (попут Бореновића) и даје економске савете које може да даје и остедњи студент Говедаричиног ДИФ-а.

  Замисли политичку арену са Додиком,Радојчићем,Тадићем,Бореновићем и сличном млађом гардом.Нешто посве другачије од овог данас.

 52. Ja stvarno ne razumijem, ovaj clanak je o jednom mladom uspjesnom i sposobnom covjeku, patrioti, covjeku koji voli svoj narod i umjesto da svi priznate da je on mudar potez SNSD-a i ozbiljan kandidat, vi konstantno udarate na SNSD i po Predsjedniku, te hvalisate opozicioni olos, cast izuzecima. Ocigledna ja namjera da se ocrni pozicija, jer ocigledno da opozicija nema sta da ponudi, vec pokusava da zavara narod da se ne vide stvari sta su Cavic i Ivanic radili, poput upropascenja rafinerije, zaduzenja repubilke u njegovom periodu od 59& BDP, naspram sadasnjih 50&, prema informacijama eurostata, pa do stvari da su vatrogasna kola isla u makarsku po slanu vodu za Cavin bazen!!!! A de na govorim o prodaji vojske, gdje nam je svima, vjerujem bez izuzetka familija se borila, a i neki od nas, pa se mnogi na zalost nisu ni vratili! Protekli 12 godina Banjaluka se razvija, ako ne zelite da vjerujete meni, pitajte ljude sto dodju iz drugih krajeva, rece vam sve najljepse. Naravno moj komentar cete pokusati popljuvati i demagogiom izokrenuti moje rijeci, ali i vi ste svjesni da je to ovo sot pricam istina.

  PS. Ne bud pogresno shvaceno i SNSD-u ima ljudi koje treba procistiti, a to nije sigurno gospodin Racic!

 53. хамураби

  Знам да нико не тражи,сви који нешто траже јесу они који би се лично окористили променом ове власти неком другом.Овде се промена тражи не због напретка,већ зато што је ред опет за неке друге.Што је погрешно,дакако.Не слажем се да грађани нису осетили бољитак у периоду првог мандата.Можеш сматрати фразом,али у овако нестабилну Б/Х нико неће да улаже,осим Србије (јер нема баш великог избора),Хрватске (јер има неке претензије у узалудном шовинизму) и можда Руса који већ овде почињу да бране своје границе.Улагања муслимана су сведена на прављење џамија.Непрофитно за обичног човека.

  Ја говорим о промени свести и менталитета,а то не долази из акумулисаног незадовољстава већ комплетним напретком друштва,а то је,као свака велика реформа,ДУГОТРАЈНА.Ми долазимо из једног тоталитарног друштва у коме се за све бринуо неко други.Ми никад нисмо ни живели као модерно друштво,забога.Дан-данас образовани слој људи из бивше државе нема нити савремена схватања нити ту покретачку моћ да би имали само критичку мисао,а да не говорим о акцији.Пасивност,летаргија,ангажовање онолико колико је потребно да све тече само устаљеним током.Из акумулисаног тренутног незаговољства се може пролити само крв или довести нове-старе исхабане икебане које ништа не могу променити.Је л’има неки политичар модерног кова у опозицији?Нема.Ја не гајим илузију да СНСД у стању да створи такво друштво,али из искуства знам да је за нијансу бољи од остатка екипе.Зато,још јуче смо требали направити функционално образовање да би смо створили интелектуалну елиту за сутра.

  Зови социјал-демократију како год хоћеш,политика има универзално значење,а њени саставни елементи се разликују у нијансама.

  Не верујем да ћемо икад бити слободни људи.Само пар народа на свету су слободни,независни,суверени.А то је тешко достићи.

  Кад су део великога и даље си мали,али ниси сам.Нешто дајеш великом,нешто ти се враћа,али ниси мали и усамљен кога може сваки ветар да однесе.Нису безразлога сви опредељени на овом свету,зар не?То да постанеш неко други не стоји.Нико теби неће да намеће да будеш нешто што не желиш,мени моје вредности неће узети ЕУ.Прошла су та времена,данас се једино гледа интерес.

  Не слажем се за ту апатију,ја сматрам да је свако ковач своје среће донекле бар и да ти што седе по кафанама и праве тикете,могли би да нађу посао и те паре које већ троше да боље искористе.

 54. до сада је најозбиљнија критика на рачун др рачића да је др менгеле јер је једном пацијенту обољелом од епилепсије рекао „тако ти је грах пао“. критика бр.2 је да цитира балашевића. јел то све?

 55. slavija

  Ајде и ти одговори на претходно постављена питања па постави своја…ја не знам шта би требао да кажем ако ми човек каже да сам „црвен“.Ни то не постоји овде,ако не постоји социјал-демократија.

  Уништено,растурено…ту се обрати господи која су била толико мудра да наседну на интерес Запада да колонизује бившу Југу а све зарад личне користи.Људи су углавном гинули без икакве потребе,зарад „патриота“.Нико није Српску покрао више него „патриоте“ за време и после рата.

 56. Ja stvarno ne razumijem, ovaj clanak je o jednom mladom uspjesnom i sposobnom covjeku, patrioti, covjeku koji voli svoj narod i umjesto da svi priznate da je on mudar potez SNSD-a i ozbiljan kandidat, vi konstantno udarate na SNSD i po Predsjedniku, te hvalisate opozicioni olos, cast izuzecima. Ocigledna ja namjera da se ocrni pozicija, jer ocigledno da opozicija nema sta da ponudi, vec pokusava da zavara narod da se ne vide stvari sta su Cavic i Ivanic radili, poput upropascenja rafinerije, zaduzenja repubilke u njegovom periodu od 59& BDP, naspram sadasnjih 50&, prema informacijama eurostata, pa do stvari da su vatrogasna kola isla u makarsku po slanu vodu za Cavin bazen!!!! A de na govorim o prodaji vojske, gdje nam je svima, vjerujem bez izuzetka familija se borila, a i neki od nas, pa se mnogi na zalost nisu ni vratili! Protekli 12 godina Banjaluka se razvija, ako ne zelite da vjerujete meni, pitajte ljude sto dodju iz drugih krajeva, rece vam sve najljepse. Naravno moj komentar cete pokusati popljuvati i demagogiom izokrenuti moje rijeci, ali i vi ste svjesni da je to ovo sot pricam istina.

  PS. Ne bud pogresno shvaceno i SNSD-u ima ljudi koje treba procistiti, a to nije sigurno gospodin Racic!

 57. Ja stvarno ne razumijem, ovaj clanak je o jednom mladom uspjesnom i sposobnom covjeku, patrioti, covjeku koji voli svoj narod i umjesto da svi priznate da je on mudar potez SNSD-a i ozbiljan kandidat, vi konstantno udarate na SNSD i po Predsjedniku, te hvalisate opozicioni olos, cast izuzecima. Ocigledna ja namjera da se ocrni pozicija, jer ocigledno da opozicija nema sta da ponudi, vec pokusava da zavara narod da se ne vide stvari sta su Cavic i Ivanic radili, poput upropascenja rafinerije, zaduzenja repubilke u njegovom periodu od 59& BDP, naspram sadasnjih 50&, prema informacijama eurostata, pa do stvari da su vatrogasna kola isla u makarsku po slanu vodu za Cavin bazen!!!! A de na govorim o prodaji vojske, gdje nam je svima, vjerujem bez izuzetka familija se borila, a i neki od nas, pa se mnogi na zalost nisu ni vratili! Protekli 12 godina Banjaluka se razvija, ako ne zelite da vjerujete meni, pitajte ljude sto dodju iz drugih krajeva, rece vam sve najljepse. Naravno moj komentar cete pokusati popljuvati i demagogiom izokrenuti moje rijeci, ali i vi ste svjesni da je to ovo sot pricam istina.

  PS. Ne bud pogresno shvaceno i SNSD-u ima ljudi koje treba procistiti, a to nije sigurno gospodin Racic!

 58. SRAMNI PRIMJER SPINOVANJA OD STRANE REŽIMA

  Spinovanje je kvazi-novinarska, tačnije propagandna tehnika, koja se sastoji u zatrpavanju medija friziranim informacijama, poluinformacijama i lažnim informacijama. Cilj je da se proizvede takva medijska buka u kojoj konzumenti od mora lažnih neće moći da prepoznaju ni prave informacije.

  Besmislene informacije se vrte, vrte, i vrte… tako da se od njih čovjeku zavrti u glavi, a istinske informacije se zagube u mnoštvu tih lažnih koje se neprestano ponavljaju.

  Svakom normalnog čovjeku spinovanje smeta i utiče na psihu poput tzv. dum-dum muzike.

  Potiče od engleske riječi – SPIN – VRTNJA!

  Kako prepoznati spinovanje?

  – ODJEDNOM SE U MEDIJIMA POJAVLJUJE VELIKI BROJ „NOVINARA“,
  – TO SE DEŠAVA PO PRAVILU U PREDIZBORNOM VREMENU,
  – ČESTO SE PONAVLJAJU ISTE RIJEČI I POTPUNO ISTE REČENICE,
  – PONAVLJAJU SE ČAK I ČITAVI TEKSTOVI (PSOTOVI),
  – NA SVAKOG ONOG KO POKUŠAVA DA RASKRINKA TU KAMPANJU SPINOVANJA OBRUŠI SE ŠTO VEĆI BROJ (tzv:)SPIN-DOKTORA I NJEGOVE TVRDNJE ZATRPAVAJU GOMILAMA TEKSTOVA BEZ POSEBNOG SMISLA,
  – KAKO IZNENADA DOLAZE SA POČETKOM KAMPANJE, TAKO IZNENADA SPINERI I NESTAJU ODMAH NAKON IZBORA

  S poštovanjem, Zoran Janković, novinar i stručnjak za odnose sa javnošću

 59. Poštovani, hvala što ste objasnili kako funkcioniše opozicija:

  – ODJEDNOM SE U MEDIJIMA POJAVLJUJE VELIKI BROJ „NEZAVISNIH“ ANALITIČARA I NEZADOVOLJNIH GRAĐANA,
  – TO SE DEŠAVA PO PRAVILU U PREDIZBORNOM VREMENU,
  – ČESTO SE PONAVLJAJU ISTE RIJEČI (REŽIM, KRIMINAL, KRAH, PROPAST…) I POTPUNO ISTE REČENICE,
  – PONAVLJAJU SE ČAK I ČITAVI TEKSTOVI (SPOTOVI),
  – NA SVAKOG ONOG KO POKUŠAVA DA RASKRINKA TU KAMPANJU SPINOVANJA OBRUŠI SE ŠTO VEĆI BROJ PLJUVAČA PO RAZNIM PORTALIMA I NJEGOVE TVRDNJE ZATRPAVAJU GOMILAMA TEKSTOVA BEZ POSEBNOG SMISLA,
  – KAKO IZNENADA DOLAZE PRIJE I SA POČETKOM KAMPANJE, TAKO IZNENADA SPINERI I NESTAJU ODMAH NAKON IZBORA…

  najvjestiji spin opozicije (koja je po svojoj snazi, kredibilitetu, idejama i ljudima – dno dna) je prica „Park je nas“. svjesni da im niko nece doci na tribine, oni svoje aktiviste posalju na ulicu, u prvi red stave par gradjana za koje niko ne zna da su u politickoj partiji, drugi red idu nvo placene u sarajevu, a oni sa svojim aktivistima u treci red (pa slucajno slobodan popovic iz treceg uskoci u prvi, nije se dogovorio sa cavom, stevandicem i borenovicem). skupi se 300 ljudi i galami po centru grada „lopovi, lopovi“… skidam kapu

 60. Mr Biggy

  Ја ти поново кажем да социјал – демократија ова код нас нема ама баш никакве везе са европском, нити са било каквом идеологијом, као што немају ни остале странке. Зна се шта је овде основна идеологија.(превари, слажи, отми, поткупи, гурни руку у туђи џеп,крметина, пива и онда си“фаца“ и благословљен си од система као успешан, интелигентан, сналажљив…).

  Не амнестирам ја ни оне „патриоте“, нема никакве битне разлике између оних и ових сада, осим што ови сада, сем пара, „ваде и органе“, чупају и душу и срце, чупају корен.

  …Људи су углавном гинули без икакве потребе,зарад „патриота“.

  Е ова ти је најинтелигентнија!

  Сви ви квази интелектуалци, као и овај на слици, који имате овакво и слично мишљење, а успут веома добро и удобно паразитирате на тековинама и гробовима ове Републике,као и ваш председник, коју сте дебело опљачкали и задужили, предлажем:
  Угасите Републику Српску,сиђите са њеног буџета,одреците се свих „бенефита“, па ћемо се онда међусобно обрачунати,и коме шта западне.Па ко буде јачи и „интелигентнији“. Па ћемо испочетка. Јер ово ништа не ваља.

  А овај горе на слици…јадан он, коме он улева наду и поверење.

 61. cim ga ovoliko pljuju, znaci bice nesto od njega! ili vec biva!!! kao sto i kazu stihovi!
  ‘Skoro da je tako
  Otkako se rodis
  Uvijek nekog provocira
  Zivot koji vodis

  Bolje da te mrze
  Nego da te zale’

 62. slavija

  Овде се ради о мом личном схватању социјал-демократије,па безобзира да ли она овде постоји или не постоји,ја и даље могу да будем поборник такве идеологије.

  „…превари, слажи, отми, поткупи, гурни руку у туђи џеп,крметина, пива…“
  Ако си ти такав,уопште не значи да сам и ја,жао ми је.

  Ето ја нисам интелектуалац,али знам да се „квази“ пише заједно са било којом речи уз коју се користи.Нисам ни луд па да не схватим да је организована крађа у најтежим,ратним тренуцима по Србе у Босни немерљива са неким појединачним крађама.Али,крађа је крађа и сваком по заслузи.

  5 ратних година плус 10 поратних и подела свог богатства Српске заслужним неписменим профитерима…шта су урадили ови данас,да се може мерити са тим?

 63. Петар Пеција, 11.09.2012. 11:54:55

  „до сада је најозбиљнија критика на рачун др рачића да је др менгеле јер је једном пацијенту обољелом од епилепсије рекао „тако ти је грах пао“. критика бр.2 је да цитира балашевића. јел то све?“

  Пеција,
  очигледно ниси схватио или ја нисам био довољно јасан.
  Није пацијент оболио од епилепсије, него му је овај твој „стручњак“ дао погрешну дијагнозу. И на изненађење и шокираност пацијента, др Менгеле је прокоментарисао: „Шта бих ти ја! Тако ти је грах пао!“

  Е сад, питам ја тебе а и све вас, зар је то неко ко нас треба представњати у градском парламенту.
  А какав је стручњак др Менгеле види се из тога што је тако шарлатански поставио дијагнозу, а какав је карактер показао је својим коментаром поменуте дијагнозе.

  Далеко му лијепа кућа…до куће!

 64. Свакоме се може дестити да погријеши…има њих и горих на бањалучком КЦ. Али ствар је у томе кад се такав лик са ниским моралним вриједностима, продаје за неког ко нас треба представљати.

  Уосталом, и др Јозеф Менгеле, док је студирао, био је најбољи студент. Предвиђали су му свијетлу будућност. Међутим, то је било вријеме неморала, кад су владали људски олош и шљам, па им је такав лик и одговарао.

  Далека му лијепа кућа…до куће.

 65. кажу рекао „тако ти је грах пао“ па за епилепсију може човек бити крив а може се добити рођењем на то је ваљда мислио. џаба покушаји да се попљује не треба пљувати по добрим људима има их у свим странкама ево золак из пдп-а кажу одличан момак.

 66. Čava nije znao ni u svojoj porodici red uspostaviti, to svi iz BL znaju, a kako je vodio državu i to se zna, raspala mu se koalcijija dok je trepno i morao sve prepustiti jedinima koji su znali da vode državu. Naravno SNSD.

 67. хм, него наћи мане рачићу сад величају чаву и његову улогу помоћника замјеника руководиоца комерцијалне службе у фабрици дувана:-o

 68. него злизо знаш ли ти рачића кад кажеш да је као човек нула? кажу требаш с неким појести врећу соли да га упознаш…

 69. Doktore ne sumnjam u Vašu stručnost kao doktora i to poštujem ali biti odbornik u skupštini grada to je ipak nešto drugo. Pa Vas molim da Vi i vaši budući kandidati za odbornike date odgovore na postavljena pitanja.To se sasvim koraktna pitanja razvoja našega grada pa nadam se da na njih imate i odgovore. Poz.
  Ja kada bi bio u prilici da postavim pitanje budućim kandidatima za grdonačelnike pitao bi ih:
  1- Mojim glasanjem za Vas šta ja(mi)obični ljudi dobijamo Vašim izborom???
  2-Koji nam program razvoja i zapošljavanja nudite?Izložite ga javno i stanite iza njega
  tj.preuzmite odgovornost da ćete ga realizovati. Po svakoj godini šta ćete uraditi?
  3-Koje zakonske olakšice ste spremili-set zakona – za dovođenje svježega kapitala tj.
  svjetskih kompanija na ove prostore(da bi bili konkurentni u svijetu za bilo kakvu proizvodnju i prodaju visoko kvalitetne robe i poljoprivrednih proizvoda moramo da imamo savremenu tehnologiju i edukaciju našega naroda, Ovako smo postali bijelo roblje Evrope radeći lom poslove za plate od 300 KM).
  4-Program razvoja svakoga grada(to podrazumijeva savremeni grad razvoja,svjetski urbanizam,modernu administraciju što sa svi tim donosi oživljavanje privrede jedne razvojne oblasti(dali ćemo i dalje dizati kredite i zaduživati naš narod pa na poslijetku morati prodati naša prirodna bogatstva i dr.ili da oživljavamo privredu pa da budžet punimo iz svakoga proizvedenoga-prodanoga proizvoda.Ovako nevjerujem da ćemo uskoro imati i za penzije ili bilo koje druge potrebe) jedne države.
  5-Koje zakonske olakšice imaju da ih odmah donesu za spašavanje privatnog
  preduzetništva i odmah da ga obrazlože(svakim danom sve više i više radnji i preduzeća
  se zatvara zbog nerazumjevanja i nebrige administracije,umjesto da bude servis razvoja
  privrede vlast postaje kočničar )
  6-Kakav program i projekat imaju o sagledavanju postojećih izgrađenih kapaciteta i
  njihovu revitalizaciju i ponude velikim kompanijama za njihovo oživljavanje
  (nevjerujem da ima bilo kakva ponuda bilo koga sa ovakim zakonima)
  7-Projekat zaštite prirodnih resursa(šumskih kompleksa,kompleksa za proizvodnju
  ljekovitog bilja i zaštita vodenih kompleksa). Primjer rijeka Vrbas koja je od životnoga
  značaja za ovaj narod. Kako misle da kompletan sliv rijeke Vrbas urede i tako je
  naprave najljepšom rijekom na svijet a ne praznim pričama. Od našeg Vrbasa životno
  i poslovno zavisi stotine hiljada ljudi. A danas nemožemo ni da se kupamo u njoj a kakav je
  kvalitet vode koju pijemo nesmijemo ni da razmišljamo.
  Eto to bi bila pitanja jednoga običnoga skromnog čovijeka,koja bi postavio svim kandidatima za gradonačelnike i za buduće ministre. To su pitanja opstanka i razvoja običnoga čovijeka i nadam se da će mi naši uvaženi kandidati za buduće gradonačelnike i ministri, koji su hvala bogu mirni barem jaš dvije godine, u velikom kutku svoga skromnoga stana(oko150m2) smoći snage a i vremena da daju odgovore na ova pitanja.

 70. cuj cava ideja koja raste i razvija se… pa isti taj covjek dok je bio, za sta ga hvale na sva usta, ekonomski direktor fabrike duvana svercovao je cigarete i stancao lazni marlboro.. Osim toga, prodao je prostore fabrike duvana u Kragujevcu i lovu stavio, gdje drugo, nego u svoj dzep.. Raspitajte se malo! Voli lovu vise nego sebe! !?

 71. Zaista ne mogu da shvatim,mlad,obrazovan,strucan u poslu koji obavlja a uz to doktor,specijalista, i takav pored svega toga zagrizao za politiku kao sredstvo da se i tu dokaze, mislim…ne pise nam se dobro,definitivno

 72. Бањалука – Кандидат СДС-а за градоначелника Бањалуке Ненад Стевандић изјавио је јуче да странке окупљене око кандидата ДП-а за градоначелника Драгана Чавића пљувањем и подметањем покушавају да подигну Чавићев катастрофалан рејтинг.

  Стевандић је казао да је позив који му је упутио потпредсједник ПДП-а и носилац листе те странке за градску Скупштину Бранислав Бореновић да се повуче из трке за градоначелника у корист Чавића показао да су они у паници, јер знају да Чавић нема подршку грађана.

  – Позив да се повучем је класична љубомора на успјех СДС-а у кампањи. Анкете показују да сам први или евентуално други у трци за градоначелника. СДС има одличну посјету на свим трибинама, а онима који су љубоморни на то не преостаје ништа друго него да се баве подметањем. Мени је жао због тога и поручујем им да се за гласове боре програмима, а не подметањем и пљувањем – рекао је Стевандић.

  Он је оцијенио да је лицемјерно Бореновићево образложење да би његовим одустајањем од трке за градоначелника Бањалуке била уједињена опозиција.

  – Онај ко први пљује и напада, као што раде ПДП и ДП, јасно ставља свима до знања да им није стало ни до какве јединствене опозиције. Све је јасно из тога како ко води кампању. Кампања СДС-а је чиста, а они склони опозиционим колегама црном пропагандом желе да поправе свој резултат – рекао је Стевандић.

  Како је „Гласу Српске“ рекао извор близак ПДП-у, Бореновићев медијски позив Стевандићу да се повуче из трке за градоначелника услиједио је након што се Чавић наљутио на ПДП, оптуживши ту странку да не ради ништа за њега и да се у кампањи бори само за своју листу.

  Да би изгладио сукоб, Бореновић је у медијима позвао Стевандића да се повуче из изборне трке.

  „Рат“ два опозициона блока у Бањалуци траје неколико мјесеци, од када је на дневни ред стављено проналажење заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке.

  Са обје стране пљуштале су оптужбе да супарнички табор минира проналажење заједничког кандидата. Сукоб никада није превазиђен, па је СДС са партнерима за градоначелника кандидовала Стевандића, а ДП и ПДП Чавића.

  Босић и Чавић
  О изборима и кампањи недавно су тајно у Бањалуци разговарали и лидери СДС-а и ДП-а Младен Босић и Драган Чавић. Босић је у Стевандићево име затражио од Чавића да повуче кандидатуру за градоначелника Бањалуке.

  Колики је анимозитет између Чавића и Стевандића видљиво је на интернету, гдје њихове присталице данима по форумима и порталима воде „рат“. Поред позива једном или другом да се повуку и одустану од трке за градоначелника Бањалуке, присталице Чавића и Стевандића износе и тешке оптужбе на рачун противника.

 73. @keyser soze

  Pravi izvor, glas sprpske, hahahahha! Svi osim Sds-a su podrzali Cavica , zato i traze da se on povuce, a to je njegova stvar hoce li ili nece, na kraju ce rezultat pokazati koliko je doktor ozbiljan kandidat, a na osnovu prijasnjih rezultata samo lud moze nesto ocekivati, a vi crveni sto stalno podvaljujete i slabijeg kandidata uzdizete u visine-dovoljno govori o vasim namjerama!

 74. Понављање је мајка знања:

  О сунце ти ј.б.м жарко! Кад се сад нисам шлогирао…
  кад видјех овог надриљекара да је носилац листе Савеза Непотистичких СоцијалДемоктара. Добро је неко рекао: С ким си такав си. А овај др. Менгеле је све само не доктор и љекар.

  Из искуства мени блиских људи знам да је ријеч о обичном шарлатану. Замислите ситуацију да је имао образа и „памети“ дати човјеку дијагнозу „епилепсија“ и то све прокоментарисати са ријечима „Тако ти је грах пао“. Наравно да је и сам пацијент, иначе медицински лаик, знао да нема говора о епилепсији, али шта ће, лијечио се и пио љекове дуже од годину дана…и то све по дијагнози овог монструма.

  Надам се да ћу ускоро доћи до документације која све ово потврђује и окачићу је на нет.

  Сачувај нас Боже оваквих злотвора!

 75. E crna opozicio, da ste se ujedinili, pa postavili Ceku pa da vas neko i postuje, a ovako, sa slabim, iskoristenim kandidatima zamazujete oci narodu, te se jos toliko svadjate, pokazujuci svoju nemoc. Cavic, stara prica, a ovi Ivanicevi sa njima, mogu samo i preostale nadleznosti da daju Sarajevu, kao i onih 59, sto vidim svi brzo zaboravljaju i pripisuju nekom drugom. Cavicu, Ivanicu, Stvandicu, Borenovicu, ili se uzobiljite ili svi odustanite, pa nek se grupa gradjana onda bori, jer ste vi sramota!

 76. Nisam mislio komentarisati. Međutim nešto moramo razjasniti. SNSD-u ne odgovaraju ljudi koji su branili Republika Srpsku, već oni koji to nisu radili, kao gorenavedeni doktor. Valjda takvim ljudima te Republike Srpske nije ni žao pa je mogu potkradati i otimati od nje sve što ona ima. Takav je i ovaj doktor. Niko se nije upitao kako je on sa 24 godine završio fakultet ? To je bila 1997. godina. Znači da je zbrisao iz VRS i pobjegao u Beograd da studira. Dok su njegovi vršnjaci krvarili za Republiku Srpsku, on se zafrkavao po Beogradu. Njegova generacija u Banja Luci je fakultet završavala 1999 i 2000 te godine, a on je tad već bio magistar. Neko je u svom komentaru spomeuo da je čovjek patriota, pa eto vam patriote.
  Zapamtite ako ste u ratu bili borac, ili ste ranjeni, nećete moći biti prvi na listi SNSD-a, ali ako ste kao dr Račić nema problema. takvi kao on borcima smanjuju prava i ukidaju invalidnine, a sve po nalogu SNSD-a. Pa vi sami odlučite.

 77. Ovaj che gevara uporno prica iste gluposti… jesi ti strucnjak za epilepsiju? Otkud znas da je dijagnoza pogresna… iz nalaza eeg ili mri ili zato sto pacijent godinu dana nije imao napad?

  Psihijatre, posto vidim da si sljedbenik sds-a, da te pitam: znas li ti da studenti bl univerziteta nisu u toku rata isli na ratiste dok vas tadasnji rektor ih nije poslao pred sam kraj rata kad ih je izginulo kao pljeve? Stvarno si pokvaren ako ovdje pravis pricu da je dr Racic dezerter jer je otisao studirati u Bg.

  On je svojim radom visestruko zaduzio republiku srpsku, spasio stotine ljudi od mozdanog udara.

 78. Ovaj che guevara je toliko glup da ne vidi da je nesto dvaput napisao, a ovi mladi cavicevci 7 dana pokusavaju nesto da nadju dr racicu,i onda se pojavi ovaj psihijatar sa ovom kretenskom teorijom zasto je dr racic bio tako dobar student…zajebavao se po bg isao na splavove ganjao koke pa zavrsio sa 24 godine.

 79. @mario85, 14.09.2012. 20:54:19
  „Ovaj che gevara uporno prica iste gluposti… jesi ti strucnjak za epilepsiju? Otkud znas da je dijagnoza pogresna… iz nalaza eeg ili mri ili zato sto pacijent godinu dana nije imao napad?“

  Ево објаснићу:
  Др Менгеле је на основу само једног „напада“ (човјек се онесвијестио) дао пацијенту поменуту дијагнозу и то прије него што је овај отишао на ЕЕГ.
  Од тога је прошло најмање 6-7 година, а да се „напади“ нису понављали.

  @keyser soze, 15.09.2012. 06:51:50
  „Ovaj che guevara je toliko glup da ne vidi da je nesto dvaput napisao“

  Као што сам и написао, понављање је мајка знања. И зато поновићу и написаћу то још 100 пута, само да би људи видјели са каквим монструмом имају посла. Човјек који је погазио Хипократову заклетву, сада покушава да води град а послије и државу.

  Кад боље размислим, мање је зло што имамо бившег месара за предсједника, него да нам др Менгеле буде одборник.

  Далеко им лијепа кућа…до куће!!!

 80. che guevara… lazes! Ne moze se dati dijagnoza epilepsije bez eeg nalaza, buraz moj je završso medicinu i kaze da je to nemoguce, niti bi to dao racic nas najjaci epileptolog. Izvoli taj nalaz okaci na internet!

 81. kakav je ovo bio blef! che guevara sram te bilo, na sta sve niste spremni da oblatite ljude bez mrlje u proslosti! Stidi se imena casnog borca za slobodu koje si preuzeo da ispadnes ko fol nekakva faca. Ti si bijeda ljudska, u stvarnosti si sigurno neki pacenik koji curu sebi ne moze da nadje bijesan na ljude poput racica uspjesne i pametne, kojima sve ide jer se bore i rade, koji imaju sjajan brak i divnu djecu, porodicu za pozavidjeti. zoves ga dr mengeleom, djubre jedno znas li ko je bio mengele i sta je radio i poredis sa njim covjeka koji je spasio stotine ljudi od mozdanog udara. stotine i hiljade zahvalnih ljudi racicu ce dati povjerenje 7.10., a ti osijedi od mrznje i zavisti, bijedo ljudska!

 82. Po svemu sudeći medicina je odvratno dosadna djelatnost kad se ljekari tako mladi sele u politiku. Još je interesantnije saznanje da komitetlije misle da političkim skandiranjem mogu „napraviti“ vrhunskog ljekara. Politički komitet je u svom najsjajnijem izdanju postao „deus ex machina“. Teško je reći je li više tragično ili komično saznanje da su amateri u stanju baš sve da unište, pa čak i prostituciju.

  Lijep pozdrav

 83. @mario85, 15.09.2012. 22:40:14 [49966]
  „che guevara… lazes! Ne moze se dati dijagnoza epilepsije bez eeg nalaza, buraz moj je završso medicinu i kaze da je to nemoguce, niti bi to dao racic nas najjaci epileptolog. Izvoli taj nalaz okaci na internet!“

  Наравно да је твој бураз у праву, али већ сам рекао шта се десило. И поновићу да је др Менгеле написао дијагнозу без ЕЕГ налаза. Замолио сам човјека да потражи налаз и ево и сам се увјери да је све могуће. Одређени дијелови су затамњени ради заштите идентитета, али то не мијења чињеницу да је ријеч о обичном шарлатану и проданој души а не о некаквом „нашем најјачем епилептологу“.
  http://imageshack.us/a/img856/7248/nalaz.jpg

  keyser soze, 16.09.2012. 08:42:57
  Нема потребе да се нервираш и браниш најгоре међу вама. Имате ви у СНСД-у и добрих људи, али не могу доћи до изражаја од оваквих ликова попут др Менгелеа.

 84. @che guevara

  pa koga ti zajebavas?! pa vidis da pise:“uraditi digitalni EEG kao i NMR glave“…epilepticni napad znaci da pacijent ima epilepsiju,odmah mu je dao terapiju za prevenciju napada,a kompletna dijagnoza sa terapijom ide nakon nalaza eeg, itd…

 85. @mario85, 15.09.2012. 22:40:14 [49966]
  „che guevara… lazes! Ne moze se dati dijagnoza epilepsije bez eeg nalaza

  Мало улазиш у контрадикцију. Прво кажеш да се не може дати дијагноза без ЕЕГ налаѕа, а кад ти покажем налаз у којем је др Менгеле написао дијагнозу без ЕЕГ-а, ти онда тврдиш нешто треће.

  Одавно је очигледно да се банда иѕ СНСД-а служи оном старом лоповском: „Да ли вјерујеш нама или својим очима?“

  А ако наставите и дање са таквим глупостима, изнијећу и наставак приче па ћете се још једном замислити кога кандидујете и колико још мислите манипулистаи овим јадним народом.
  Бандо покварена!!

  Далеко вам лијепа кућа…до куће!!

 86. ti si stvarno sampion… pa rijec je o proceduri. uglavnom on nije dao nekom trajnu dijagnozu i terapiju bez detaljnih analiza eeg-om i nmr-om. a sta mislis s cime bi ovaj pacijent otisao u apoteku i trazio tegretol? na lijepe oci?

 87. И сасвим случајно је та детаљна анализа морала бити одрађена у приватној клиници, у којој је, опет сасвим случајно, радио тај „наш највећи епилептолог“. Значи, лик је слао пацијенте у приватну клинику у којој је радио иако се иста дијагностика могла обавити и у државној клиници. Требам ли даље ишта објашњавати о каквом се човјеку ради?

  Далеко му лијема кућа…до куће!

 88. Medju svim ovim forumasima, sudeci po komentarima, malo je onih koji zaista vole Banjaluku. Mora se priznati da je Racic u pravu kad kaze da je svaka kritika koja dolazi od onih koji vole svoj grad i kojima je stalo do Banjaluke, dobrodosla. Ali toga je ovdje malo, vidim uglavnom mrznju i sukobe. Mora se priznati da je Racic jedan od najkvalitetnijih i najjacih nosilaca liste. Po onome koliko voli Banjaluku podsjeca na naseg Cavica. Ali koliko god Cavic tu bio pozitivan, Vaskovic mu sve to ponistava jer je opstepoznato da taj „jedini slobodnomisleci covjek u Banjaluci“ ne samo da mrzi Banjaluku, nego godinama uporno radi na unistenju Republike Srpske. Da nema te spodobe i ubacenih rezimlija, DP, Cavic i njegova lista kandidata za odbornike bili bi jaci i od SNSD-a, Gavranovica i Racica u Banjaluci.

 89. @che guevara

  Ne znam za eeg,al u to vrijeme,prije dolaska ministra skrbica na poziciju,na kc bl je bio jedan magnet koji je bio neispravan,pa su pacijente slali kod dr arara na magnet jacine magnetne indukcije od 0.5T (taj se mogao iskoristiti za nmr koljena npr.,ali ne i za nmr glave),jer se na ovaj kc-a cekalo po 8 mjeseci (kad je bio ispravan). danas na nasoj radiologiji imaju dva uredjaja jaceine 1.5T i onaj novi najsavremeniji od 3T,uvedena je procedura rezervacije preko fonda i ceka se 5dana max.

  nije dr racic mogao upucivati pacijente na privatnu kliniku,jer nijedna privatna klinika za neurologuju nije sebi mogla priustiti magnet da bi samo sa njim obavljala nmr glave. mislim da on nije to radio ni sa eeg-m,jer to nije skupa tehnologija kad se ispituje epilepsija. danas je po tom pitanju,opet zahvaljujuci ministru skrbicu,opremljena soba za spavanje koja sluzi ne samo za epilepsiju vec i za druge bolesti (poremecaji sna, itd…)

 90. @mario85, 17.09.2012. 07:41:11

  Стварно немам разлог да измишљам, али чињенице су неумољиве по овом питању. Наравно да је приватна клиника имала магнет. Надам се да ћу доћи и до тог налаза. Исто тако и дигитални ЕЕГ.

  И ништа нисам овдје ново рекао. Свима је познато да је једно вријеме већина доктора радила и у државним и у приватним ординацијама и да су пацијенте слали из државне у приватну. Међу њима је и поменути „стручњак“.
  Не знам да ли је и сад таква ситуација, али ја причам о времену од прије 5-6 година када се све ово дешавало.

 91. @mario85

  Nema potrebe da vise objasnjavas ovom coveku… vidi se da je dobio zadatak da pljuje po dr Racicu i da nadje bilo sta da ga diskvalifikuje, ko god da je ovaj Che Guevara neka mu je na cast i obraz sto se prihvatio tog zadatka, ako takvi dodju na vlast to ce bit katastrofa, jer je osnovni njihov princip djelovanja izgleda – sve je dozvoljeno.
  On sto vise kopa da dr Racica ukopa, vise mu pravi reklamu i navodi te da izneses pozitivne stvari o Racicu i radu ministra zdravlja Ranka Skrbica. Sto se mene tice, neka samo tako nastavi:-o

 92. @miladin

  zalosno je to, ja nisam vidio da je neko iz snsd-a pokrenuo negativnu pricu o npr. zolaku iz pdp-a za koga svako misli da je ok momak. ako je neko dobar zasto ga valjati po blatu i izmisljati kojekakve lazi samo zato sto je iz druge partije?!

 93. Стриборе – немој више да повезујеш Васковића са Чавићем. За информацију: Васковић ради на ТВ1 (уређује једну емисију), и има свој блог који се углавном бави истраживањем манипулација и крађа власти у РС и БиХ.
  О њему не треба трошити пуно ријечи, када се доста тога већ зна.
  Али, није уреду доводити га у везу са Чавићем, и причом како он ради на кампањи Чавића – што је ноторна лаж.
  Млади и образовани људи из Бањалуке су ангажовани на кампањи ДП-а, који су ДП препознали као нову политичку снагу која за циљ има промјену режима СНСД-а, с циљем да се грађанима Бањалуке и РС-а омогући бољи живот у будућности.

 94. Ови припадници Dodik-Jugend формација стварно ме насмијавају…ха, ха, ха…
  Подсјећају ме на ону реплику из домаћег филма: „Овај народ је непријатељ ове државе!“
  http://www.youtube.com/watch?v=F1kpTEtxoG8

  По њима је свако супротно мишљење одмах окарактерисано као „задатак“ који је неко добио од опозиције илити, недај боже, страних служби. И сви ми каљамо „углед“ и „поштење“ њихових кандидата.
  Више им ни чињенице и докази ништа не вриједе, јер они су и суд и закон, и курта и мурта, и кадија и судија.

  Мислим да нема потребе да више ово коментаришем и износим доказе и чињенице против др Менгелеа, јер паметном је и једна доста.

 95. @che guevara

  Problem je sto ti nisi iznosio „dokaze i cinjenice“,iznio si jedan dokaz, tj.nalaz koji uopste ne dokazuje to sto si htio reci,cak naprotiv,jer se vidi da je racic trazio i nmr,a to cesto i nije neophodno,jer se uglavnom iz eeg-a moze utvrditi ima li patoloskih elemenata…

 96. od svih tih divnih i krasnih kandidata,novih imena i faca na politickom nebu b.luke,realno je da samo Racic (i jos mozda poneko) udju. On,pored sto je kvalitet,dolazi iz najvece stranke gdje je prvi na listi koja ce osvojiti minimum 1t mandata. Ostale stranke ce se inzenjeringom potruditi da udju „provjereni“ kadrovi tipa Umicevici (jedan iz PDP drugi iz SDS), Grahovac iz SDS, Mira Galic iz SP, Mirosljevic iz DP, Mira Popovic iz DNS, Sava Ozegovic Marceta iz NDS… Razne nezavisne liste, Milosavljevici i Mikanovici, pa poznate face na listama drugih partija, Lukajici, Opalici i sl.- samo ce vuci za listu, a nemaju nikakve sanse.

 97. @mario85

  Ја сам од почетка тврдио да овдје није ријеч ниокаквом стручњаку, већ о страначком војнику који је захваљујући тој чињеници и постао начелник клинике. О његовој стручности и моралу већ сам писао и изнио одређене доказе. Рекао сам да је човјеку дао погрешну дијагнозу и прије налаза ЕЕГ-а и НМР-а.

  Ето, ти кажеш да није било ни потребно радити НМР. Па зашто је то онда тражио да се уради? Ево рећи ћу ти зашто:
  Па зато што је похлепан за парама. Написао сам већ да је човјека послао да уради дигитални ЕЕГ и НМР у приватну клинику јер је он и тамо радио па да ушићари још коју марку. Цијена тих прегледа (ЕЕГ и НМР) је била енормна, иако се то могло обавити и у државној клиници.

  Као доказ његове стручности, ево још један доказ.
  http://imageshack.us/a/img253/2646/nalazmagnet.jpg

  Налаз НМР-а показује да је све ок. Пацијент је послије промијенио љекара који га је скинуо са непотребних лијекова.

  Од тада је прошло неких 5-6 година, и човјек нема никаквих посљедица. Осјећа се одлично.

  Значи ли то да се излијечио од неизљечиве болести, или је овај „стручњак“ све радио у циљу болесних финансијских прохтјева зарађујући на људима у најтежим животним ситуацијама.

  Далеко му лијепа кућа…до куће!!

 98. borac1kategorije, 18.09.2012. 09:14:41 [50289]

  Ja bih prvi od svih zelio, vjeruj mi, da to nije tacno, ali nisu u pravu. Jedini s kim je Vaskovic ostao u dobrim odnosima i za koga godinama radi, jeste Cavic. A od prije godinu i Mladen Ivanic. Da je uspio donekle da ih priblizi pokazuje i to sto PDP nema svog kandidata za gradonacelnika Banjaluke i sto ta stranka sada poziva Stevadica da se povuce u korist Cavica. A kako ce zavrsiti i ta Vaskoviceva ljubav prema njima i to vec znam. Posto on ne zna ici sredinom, vec je pretjerao u spajanju – kompletan OO DP na Palama presao je u PDP. A to sto je poceo da salje priloge iz Banjaluke za TV1, vasnistvo Harisa Silajdzica i Sanele Dzenkins koja je jedan od najjacih svjetskih antisrpskih lobista, upravo je ono na sta stalno upozoravam. Vaskovic vec dugo radi na unistenju RS, a to je nastavio i na TV1 kao i na svom blogu. Kritikujuci iskljucivo Dodika na TV1, on time povecava njegovu, u smanjuje Cavicevu popularnost u RS. Zato, posto je kod tog Vaskovica bas sve najprljavije moguce, vjerujem da je bas zbog toga i za veliki novac i poceo da radi na TV1. Jer kakav bi to analiticar bio koji procijeni da ce pljuvanje Dodika na Silajdzic-Sanelinoj TV donijeti Cavicu kao kandidatu za gradonacelnika Banjaluke poene? Na zalost, iako sa Cavicev fan, sad mogu konstatovati da bi ga taj Vaskovicev potez mogao kostati cak i toga da se ovi izbori zavrse Stevandicevom prednoscu sto se do sada nije moglo ni zamisliti. A procjene su bile da je Cavic do sada bio i ispred Gavranovica. A na vrijeme je bio upozoren na pogubno Vaskovicevo djelovanje.

 99. @che guevara

  Uporan si u pokusaju da covjeka ocrnis po svaku cijenu…

  Prvo, otkud mi znamo da je ovaj nalaz NMR nalaz iste osobe ciji si prikacio nalaz i misljenje nakon napada?!

  Drugo, kad sam rekao da ne mora NMR,nisam rekao da ne treba,jer se moze jednoznacno utvrditi na osnovu EEG,a NMR pomaze kod utvrdjivanja same prirode epilepsije.

  Trece,kad si vec toliki expert,evo ti primjer epilepsije kod koje je NMR uredan,ali EEG pokazuje patoloske elemente, a zove se neleziona ili kriptogena epilepsija:

  http://www.aboutkidshealth.ca/En/ResourceCentres/Epilepsy/UnderstandingEpilepsyDiagnosis/Classification/Pages/Cryptogenic-Epilepsy.aspx

  Predlazem ti da jednostavno prestanes da uporno trazis manu ovom covjeku,jednostavno prihvati cinjenicu da je strucan i da je nacelnik klinike za neurologiju jer je gore najstrucniji a ako ga ne gotivis nadji argument u tome da je kandidat ispred stranke koju ne gotivis,ali nemoj blatiti ljude bez razloga. ionako mu samo dajes reklamu jer guras ovaj tekst stalno kroz rubriku komentari i trenutno je najcitaniji na frontalu,a tvoje komentare cita vrlo malo ljudi jer nemaju zivaca da procitaju svih 150 komentara, dakle moj prijateljski savjet ti je da oladis…

 100. gdje je onaj borac sto kaze da Vaskovic ne radi sa Cavom!? e, moj borce! itekako radi, znas i ti dobro! samo sto u svoj toj ‘ljubavi i uzajamnom davanju’ jos jedan bitan faktor, igra veliku ulogu! onaj sto nam svih ovih godina zadaje probleme i glavobolje i nadzire nas svakodnevno!

 101. Doktor Račić je OK,
  i on će proći ali ostali sa liste SNSD su vrlo upitni pogotovo oni što su u Skupštini po 2 i više puta!Narod ih je sit kao i besposlice.
  Banjaluka Će to znati da odbaci.

  Doktor Stevandić povećava vođstvo i to je za Banjaluku jako dobro! Bez obzira na sve klevete i laži koje se povećavaju prema njem. U narodu je sve omiljeniji. To što mu podmeću da je on iz Gugine kuhinje…pa to je plus gospodo.
  Prof. Gugo je jedan od banjalučana koji je najviše knjiga pročitao, ito raznih.

  Banjaluka će biti BOLJA!

 102. Миладине,
  сврати на мањачу, да ти покажемо Ски центар на који су нас варали на прошлим изборима.
  Ако ниси у роду или запослен преко владајуће олигархије…гласај нормално и исправно ЗА ПРОМЈЕНЕ.
  Да дуго поживиш на овом свијету.
  Промјена и шанса за бољу Банјалуку је др. Стевандић.
  немој се равнати по мези и пиви из шатора.
  О во све до сада је било шала, сад се примичу избори.

 103. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.

 104. mario85, 03.10.2012. 08:02:54 [52650]
  mnoge ove dobre stevandiceve ideje ce uzeti gavranovic kad postane gradonacelnik.

  Марио СЕСТРО БРАТЕ.сад сам те ухватио. волим што си искрено проговорио, да у ствари Ви немате програм вођење града у болјитак.
  Ви сте вашу црвену демократију свели на крадуцкање. О томе је прије два дана писало у ГЛАСУ БАНЊАЛУКЕ.
  То сад што си рекао Маријо се зове и ПИРАТЕРИЈА или ПОВРЕДА АУТОРСКИХ ПРАВА што се коси са цивилизацијским стварима које санкционише и УН поверља и Европска конвенција о људским правима.
  Па зар није боље да Програм ЗА БОЉУ БАЊАКУКУспроведе идејни творац
  др Стевандић
  Пустили би ми вас али Ви сте се изгубили..Незнате куд ударате.

 105. Морам мало извадити из „нафталина“ овај текст, заједно са постовима због показивања континуитета бахатости бањалучког
  др. Менгелеа.
  Налетио сам на скорашњу емисију „Апостроф“ у којој је поменути злотвор био гост. Послушајте само коментаре др. Иванишевић а и др. Стевандића, па ће вам све бити јасно.
  http://www.atvbl.com/tvprogram/2013/06/22/apostrof-21-jun-2013/

  Наравно и моји претходни постови јасно говоре о овом специјалисти анатомије зла.

  Питам се само још колико можемо да трпимо!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *