Душан Јокић: Плутон је срце свемира

Прошло је пет година од како је Међународни астрономски савез у Прагу донио срамну и једнострану одлуку о одузимању статуса планете Плутону. Одлука о измишљању некаквог статуса планете патуљка велико је кршење међупланетарног права, против кога се водеће планете Сунчевог система нису побуниле. Међупланетарно право које је прописано у документу уједињених планета, донесено у чувеној […]

недеља, 13 новембра, 2011 / 08:25

Прошло је пет година од како је Међународни астрономски савез у Прагу донио срамну и једнострану одлуку о одузимању статуса планете Плутону.

Одлука о измишљању некаквог статуса планете патуљка велико је кршење међупланетарног права, против кога се водеће планете Сунчевог система нису побуниле.

Међупланетарно право које је прописано у документу уједињених планета, донесено у чувеној планетарној повељи које су потписале све чланице тадашњег Сунчевог система, у којој се посебно спомиње неповредивости граница свемира и Сунчевог система, грубо је прекршено.

Ова галактичка неправда може пореметити односе у цијелом Космосу и нарушити Млијечни пут овог дијела свемира. Криминални Међународни астрономски савез је својом једностраном и неразумном и надасве ратнохушкачком одлуком завио у црно стотине хиљада свемираца и Плутоњана.

Плутон не може бити у истом рангу као патуљасте планете Церес, Ерис, Хаумеа и Макемаке. Плутон има континуитет своје орбите око Сунца, довољну масу да га властита гравитација доведе у приближно сферни облик, и никада није био ничији сателит.

Још од открића Плутона 1930. ова планета има своју ротацију, синхронизовану са својим мјесецом Хироном, увијек окренуту једну другом. Центар масе система Плутон Хирон је изван Плутона, што је јединствени случај међу већим тијелима Сунчевог система, и јасан доказ демократичности и међупланетарног опредјељења Плутона.

Међународни астрономски савез се недвосмислено ставио на страну Нептуна. Ова планета подрива напредак Плутона, који је у времену између јануара 1979. и фебруара 1999. био ближе Сунцу од Нептуна. Нептун лаже да се његова и Плутонова орбита сијеку. Плутон пролази изнад или испод Нептунове путање у свом путу око Сунца, и не нарушава Нептунову орбиту. Ово јасно доказује да је Плутонова борба за очување статуса планете праведна, и да је међупланетарно право на његовој страни.

Наша браћа на Плутону морају знати да нису сами, да су милиони свемираца са њима и да ће ко један узети свемирски барјак и знати одговорити на следећа питања:

Шта је Плутон? Гдје је Плутон? Чији је Плутон? Има ли неког међу нама ко није са Плутона? Има ли неког међу нама ко мисли да Плутон није његов?

Плутон, то је прво име свемира. Плутон припада свемиру и свемирцима, тако је одвајакада и тако ће вазда бити. Ми у овој борби нисмо сами. Свемирци неће заборавити подршку њихове браће са Сиријуса, Јупитера, Марса и свих осталих честитих планета, које су прозреле подлу политику мафијашке државе Нептун.0 КОМЕНТАРА

  1. Плутон не може бити у истом рангу као патуљасте планете Церес, Ерис, Хаумеа и Макемаке. Плутон има континуитет своје орбите око Сунца, довољну масу да га властита гравитација доведе у приближно сферни облик, и никада није био ничији сателит.

    Тачно те натјера да гуглаш, па да нешто научиш B-)