Душан Јокић: Антидопинг АТ(П)ентат на Нолета

Тачно у осам часова изјутра по средњоевропском времену, без објаве рата или претходног упозорења, снаге антидопинг контроле АТП коалиције пробудили су Новака Ђоковића и тиме прекршили суверенитет и интегритет српског народа. Тренутак овог атака пажљиво је биран и планиран, док су Срби на барикадама и интернет форумима били заокупљени борбом за Косово. Међутим, увијек спремни […]

недеља, 6 новембра, 2011 / 07:57

Тачно у осам часова изјутра по средњоевропском времену, без објаве рата или претходног упозорења, снаге антидопинг контроле АТП коалиције пробудили су Новака Ђоковића и тиме прекршили суверенитет и интегритет српског народа.

Тренутак овог атака пажљиво је биран и планиран, док су Срби на барикадама и интернет форумима били заокупљени борбом за Косово. Међутим, увијек спремни да бране своје најсветије, Срби су се изорганизовали, и народ је, сви ко један, у руке узео рекет и лоптице и стао испред Нолетовог стана; гдје је и подигао барикаде да забрани пролазак припадницима снага антидопинг контроле.

Испред Нолетовог стана и његове куће истресено је на тоне пијеска, постављени балвани, а народ ноћима није спавао. Сви су дежурали, не дозвољавајући да се ни мува чује, све у циљу да се обезбиједи миран и просперитетан сан Новака Ђоковића, који се и Уставом Републике Србије гарантује.

Потресла се сва Јевропа

Узбудила се читава Европа, која је тражила од Срба безусловно уклањање барикада испред Нолетове куће и његовог стана, затим су се умијешале и Сједињене је Америчке Државе, које су сматрале да је неприхватљиво да судбином једног великог спортисте управља шацица криминалних и паравојних структура.

Уз Нолета су, од иностраних сила, једино стале наше старе и вјерне савезнице Русија и Кина, које су тражиле да се прекине са једностраним рјешењима снага антидопинг комисије.

Огласили су се и представници српске власти. Предсједник је одмах изјавио да је у питању једнострани акт антидопинг комисије, али да грађани и станари треба да остану мирни, јер само мирним путем и дијалогом можемо обезбиједити мирну будућност за нашег Нолета и за нашу земљу, а то значи да АТП нема алтернативу.

Предсједник преговарачког тима са антидопинг комисијом (кога је овластио лично предсједник тениског савеза, Вук Јеремић) апеловао је тада да треба да се дозволи пролаз чланицама антидопинг комисије до Нолетове собе, те да се изврши антидопинг тест, али под условом да се Ноле не буди.

Деус екс макине

Међутим, народ је и даље стајајо на барикадама и није дао да се мува чује. Само је понекад тихо запјевана покоја пјесма у знак подршке Нолету, као што су: Сперм те се, спрем те, тенисери, силан ће турнир да буде; Ој Вимблдоне, Вимблдоне, земљо моја вољена; Новаче, војводо, одјекује поново…

Чинило се да је нови сукоб на помолу, али тада се појави човјек који има два метра преко леђа и не смије нико да га вријеђа. То је био Милорад Додик, који је понудио Новаку да се на територији његовог имања у Општини Лакташи, организује АТП грен слем турнир, уколико Новак жели да напусти свој родни Монте Карло, ако ту нема услова за миран сан.

Злочиначка сјеверноатлантска организација АТП, увидјевши да ће се Срби збoг Нолета одрећи и своје свете Азурне обале, са Монте Карлом у њеном срцу, попусти и дозволи Нолету да спава, а да умјесто крви за контролу даје мокраћу.

Ноле и Миле одиграше ревијални тениски меч, уз звуке старе српске химне "О не, не, не, не; не долази, не долази у мој сан, не буди ме сваке ноћи, због тебе сам уморан."0 КОМЕНТАРА