Дукић: И преминуле сахрањују у Поточаре

МИЛИЋИ – Савез логораша Републике Српске има увјерљиве аргументе да се манипулише жртвама Сребренице и учиниће све да права истина о страдању свих грађана те регије изађе на свјетло дана, изјавио је Срни предсједник Савеза Бранислав Дукић. "Имамо податке да се људи који су умрли природном смрћу деведесетих година, који су страдали у саобраћајним несрећама […]

субота, јун 13, 2009 / 13:12

МИЛИЋИ – Савез логораша Републике Српске има увјерљиве аргументе да се манипулише жртвама Сребренице и учиниће све да права истина о страдању свих грађана те регије изађе на свјетло дана, изјавио је Срни предсједник Савеза Бранислав Дукић.

"Имамо податке да се људи који су умрли природном смрћу деведесетих година, који су страдали у саобраћајним несрећама или напросто нису страдали у Сребреници, већ на некон другом ратишту, сахрањују у Поточарима, и то је показатељ да није тачна цифра од 7 000 погинулих у Сребреници. То је оно што ми морамо показати свијету и међународној заједници. Ништа није завршено и ништа није немогуће да се докаже", истакао је Дукић.

Он је истакао да се логораши РС никада неће помирити са манипулацијама које су, како је рекао, плод различитих тумачења ратних дешавања у и око Сребренице и учиниће све да права истина о страдању свих грађана те регије изађе на свјетло дана.

Дукић је рекао да је на дашањем састанку са начелницима општина регије Бирач у Милићима договорено да се што прије затражи састанак са највишим представницима власти РС и међународне заједнице, чија ће тема бити сребреничка дешавања.

"Тражићемо да се коначно каже шта је то било у Сребреници, без обзира на пресуду Међународног суда у Хагу, у којој је речено да је овдје учињен геноцид. На основу 3 561 српске жртве тражићемо од Међународног суда у Хагу да се покрене тај поступак, јер је овдје и над српским народном почињен геноцид. Морамо истражити све оно што се дешавало и казати свијету да је понекад и он у заблуди", рекао је Дукић.

На састанку, којем су присуствовали начелници општина Милићи, Власеница и Братунац, те представници општина Шековићи, Зворник и Осмаци, договорени су начини сарадње општина у регији Бирач и Савеза логораша РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *