Духовна власт: Хризостом коментарише хапшење Слободана Павловића

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом осудио је хапшење власника Павловић банке Слободана Павловића и оцијенио да је то "политички и непријатељски акт усмјерен против града Бијељине, Семберије и Републике Српске". "Овај подмукао атак на Павловића, а самим тим и на `Павловић банку` и све друго што је створио, оцјењујемо као политички и непријатељски акт усмјерен […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 14:40

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом осудио је хапшење власника Павловић банке Слободана Павловића и оцијенио да је то "политички и непријатељски акт усмјерен против града Бијељине, Семберије и Републике Српске".

"Овај подмукао атак на Павловића, а самим тим и на `Павловић банку` и све друго што је створио, оцјењујемо као политички и непријатељски акт усмјерен против града Бијељине, Семберије и Републике Српске, мотивисан националним анимозитетом према свему што је српско", наводи епископ Хризостом у саопштењу.

Владика Хризостом оцјењује да је то суштинско угрожавање виталног националног интереса српског народа.

"Протестујемо и осуђујемо хапшење и то оцјењујемо као смишљено и тенденциозно економско-финансијско угрожавање града Бијељине и цијеле Семберије, Бирча и цијеле Републике Српске", истиче се у саопштењу издатом поводом хапшења Павловића које је извела Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

Владика Хризостом оцјењује да је "прича о некаквом кредиту предсједника Републике Српске Милорада Додика плитка прича која служи као параван за оно што се жели постићи, а то је економски и финансијски крах Бијељине, Семберије и овог дијела Републике Српске".

"Знајући то, позивамо све релевантне факторе политике, друштва и привреде да се сложно и јединствено одупремо овим недобронамјерним насртајима из Сипе. Ми не знамо ко заправо стоји иза цијелог случаја, али осјећамо непријатан задах антисрпске политике у свему овоме", закључује владика Хризостом.

Он наводи да је вијест о привођењу и задржавању Павловића у притвору примљена са изненађењем, запрепаштењем и са великим жаљењем.

"Осуђујемо његово хапшење и начин на који је извршено, не улазећи у `разлоге` због којих је то учињено, јер у то нисмо нити упућени, нити компетентни да оцјењујемо. Ми категорички осуђујемо начин на који је то учињено и због тога јавно протестујемо", наводи епископ.

Владика Хризостом указује да је Павловић "већ 26 година економско-финансијска институција у Бијељини, Семберији и у овом дијелу Републике Српске".

"Његово срце је било и бије за његову ужу `отаџбину` Семберију у коју је заложио цијелога себе, цијело своје биће и читаво своје знање и сав свој рад", закључује епископ зворничко-тузлански Хризостом.