Дух Ранке Мишић: Ефбиховци добили измјене ЗоР-а, одустали од штрајка

Главни одбор Савеза самосталних синдиката у БиХ одлучио је да одустане од генералног штрајка, који је био најављен за 26. јануар. Одлука је услиједила након што је на јучерашњој сједници Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ утврдила нови приједлог измјена Закона о раду, који неће ићи у хитну, већ у редовну процедуру, јавили су федерални медији. Синдикалци […]

субота, 23 јануара, 2016 / 13:38

Главни одбор Савеза самосталних синдиката у БиХ одлучио је да одустане од генералног штрајка, који је био најављен за 26. јануар.

Одлука је услиједила након што је на јучерашњој сједници Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ утврдила нови приједлог измјена Закона о раду, који неће ићи у хитну, већ у редовну процедуру, јавили су федерални медији.

Синдикалци су данас потврдили да су спремни на социјални дијалог и наставак преговора за потписивање општег и гранских колективних уговора.

Потпредсједник Савеза Селведин Шаторовић рекао је раније да су синдикалци у ФБиХ задовољни владином одлуком да приједлог измјена Закона о раду не иде у хитну већ редовну процедуру јер ће Синдикат, као социјални партнер, имати прилику да учествује у расправи.