Дуг Свјетској банци и Европској комисији измирен из Трезора РС

Министарство финансија Републике Српске измирило је обавезе према Свјетској банци и Европској комисији у износу од 821.723 евра са Јединственог рачуна Трезора Републике Српске, како њен кредибилитет ни по којем основу не би био доведен у питање, саопштено је данас из ове институције. "Средства за те намјене била су обезбијеђена још прије два дана на […]

петак, 13 јануара, 2012 / 20:06

Министарство финансија Републике Српске измирило је обавезе према Свјетској банци и Европској комисији у износу од 821.723 евра са Јединственог рачуна Трезора Републике Српске, како њен кредибилитет ни по којем основу не би био доведен у питање, саопштено је данас из ове институције.

"Средства за те намјене била су обезбијеђена још прије два дана на подрачуну Републике Српске при Централној банци БиХ, међутим, због неодговорног понашања појединаца и група из Сарајева којима је једини циљ да блокирају тај процес, били смо принуђени да још једном обезбједимо исти износ из Трезора Српске", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је једина обавеза Министарства финансија и трезора БиХ била да на основу налога Министарства финансија Републике Српске овласти Централну банку да изврши трансфер по основу доспјелих ино обавеза, што у предвиђеном року није учињено.

"Имајући у виду чињеницу да је Српска дужник по основу ино кредита и да је иста средства потрошила, једини начин да не доведемо у питање уредно сервисирање обавеза, било је да средства уплатимо директно повјериоцима", наводи се у саопштењу Министарства финансија Српске.

Министарство финансија Српске подсјећа да сљедећа обавеза по основу ино кредита доспјева 17. јануара и апелује на Савјет министара и Министарство финансија и трезора БиХ да крену са извршавањем својих законом предвиђених обавеза.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор