Дучићеви дани завршени на Дучићевом путу

ТРЕБИЊЕ – Свечаном академијом под називом „На Дучићевом путу“, у Требињу је завршена културна манифестација „Дучићев дан“, одржана у част великог српског пјесника Јована Дучића, која је окупила еминентне пјеснике и ствараоце из области културе из Републике Српске, Србије и Црне Горе. У оквиру синоћњег програма, стихове лауреата Дучићеве награде говорили су београдски глумци Андријана […]

петак, април 8, 2011 / 10:11

ТРЕБИЊЕ – Свечаном академијом под називом „На Дучићевом путу“, у Требињу је завршена културна манифестација „Дучићев дан“, одржана у част великог српског пјесника Јована Дучића, која је окупила еминентне пјеснике и ствараоце из области културе из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

У оквиру синоћњег програма, стихове лауреата Дучићеве награде говорили су београдски глумци Андријана Виденовић и Ђорђе Марковић, док је своје пјесме и поеме говорио Матија Бећковић, добитник Дучићеве награде 1997. године

Досадашњи добитници престижног пјесничког признања од 1994. године су Стеван Раичковић, Рајко Петров Ного, Миодраг Павловић, Матија Бећковић, Слободан Ракитић, Алек Вукадиновић, Мирослав Тешић, Мирослав Максимовић, Љубомир Симовић, Ђорђо Сладоје и Милован Данојлић.

У оквиру дводневне манифесатације уприличени су разговори о монографији "Матија" и антологији "Бећковић", аутора Радована Поповића и Селимира Радуловића.

Књиге су објављене у едицији издавачкох кућа "Орфеус" и "Православна реч" из Новог Сада, а поводом 70 година од рођења и 50 година пјесничког стваралаштва пјесника и акдемика Матије Бећковића.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *