ДС из Бијељине пао због хамера украденог у Њемачкој, МУП РС опет због латиничења

Oвај пут су свете ријечи Хамер 2 и Ммкарс Голер & Русо ГбР (њемачка скраћеница за Друштво по грађанском закону), које се што се МУП РС тиче не смију преводити на српски, јер се тиме руши њихова полубожанска величина.

четвртак, 29 јула, 2021 / 12:39

Вијест у оригиналу:

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су јуче, 28.07.2021. године Окружном јавном тужилаштву Бијељина лице Д.С. из Србије уз извјештај о учињеним кривичним дјелима "Прикривање”, "Фалсификовање исправе” и "Навођење на овјеравање неистинитог садржаја”.

Лице је 27.07.2021. године лишено слободе на Граничном прелазу "Шепак” на основу расписане потраге МУП-а Српске од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ приликом преласка државне границе.

Лице се смуњичи да је током октобра 2013. године на подручју БиХ прибавио возило марке ,.Hummer 2”, власништво правног лица "Mmcars Goller & Russo GbR”, које је украдено на подручју Њемачке, а за које је знао да да је прибављено кривичним дјелом.

 Лице се сумњичи да је у циљу прикривања стварног поријекла возила, извршио преиначење броја шасије истог возила, а послије тога користећи фалсификовану личну карту на име Маријо Маринковић и на основу претходно сачињене фисификоване документације извршио царињење возила и почетком 2014. године извршио регистрацију возила марке "Hummer 2”, чиме је извршио кривично дјело.

Лицу је одређен притвор од стране надлежног Суда, а по предлогу поступајућег тужиоца ОЈТ Бијељина.