Државни посао иде на Би Би Си

Популарни новосадски тројац, Ђорђе Чварков, Драган Торбица и Бошкић, могао би добити своје британске копије. Наиме, серија Државни посао, у којој се појављују поменути ликови, устројен је као франшиза, а њени творци покушаће је прилагодити и продати на страна тржишта. За сада се бугарска верзија Државног посла покушава пробити до гледалаца те земље, а ради […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 10:27

Популарни новосадски тројац, Ђорђе Чварков, Драган Торбица и Бошкић, могао би добити своје британске копије.

Наиме, серија Државни посао, у којој се појављују поменути ликови, устројен је као франшиза, а њени творци покушаће је прилагодити и продати на страна тржишта. За сада се бугарска верзија Државног посла покушава пробити до гледалаца те земље, а ради се на томе да се ова форма појави и у Великој Британији.

– Једна наша пријатљица из Лондона је превела једну епизоду Државног посла и прилагодила је тамошњим приликама. Она мисли да би та прича могла добро да прође тамо, и постоје разговори да ББС 4 крене са продукцијом – кажу глумци Државног посла.

Они откривају и подјелу: енглески Чварков би био из елитног дијела Лондона, Бошкић би био Шкот за које важи да се брзо прилагоде свим приликама, док је Торбица Ирац, које бије глас да су најруралнији типови. Без обзира што британска бирократија није као наша, заједничко је да, изгледа, свуда у свијету за бирократе важи да не раде ништа.

Овако изгледа државни посао у БугарскојОставите одговор