Државни намети затварају радње по Мостару

На подручју Мостара за протекла два мјесеца затворено је око 500 самосталних радњи, јер су високе обавезе према држави, као и због предстојеће фискализације, речено је на састанку привредника Херцеговачко-неретванског кантона и представника градских, кантоналних и федералних власти. Представник удружења предузетника "Прохум" Драган Резић рекао је да законодавство Федерације БиХ гуши развој домаће производње и […]

среда, 2 марта, 2011 / 14:15

На подручју Мостара за протекла два мјесеца затворено је око 500 самосталних радњи, јер су високе обавезе према држави, као и због предстојеће фискализације, речено је на састанку привредника Херцеговачко-неретванског кантона и представника градских, кантоналних и федералних власти.

Представник удружења предузетника "Прохум" Драган Резић рекао је да законодавство Федерације БиХ гуши развој домаће производње и бољи пласман робе у земље ЕУ, а не постоје никакве мјере за подстицај.

Предузетници од федералних власти траже да им се врате приходи од предстојеће фискализације, у облику субвенција за набавку потребне опреме, да почну једнако третирати јавна и приватна предузећа, те да престану са "субвенционирањем нерада неких јавних компанија средствима из буџета који највише пуне приватне фирме".

Они су затражили да федерална влада држи под контролом цијене енергената и телекомуникацијских услуга, јер оне директно утичу на повећање цијена свих производа на подручју ФБиХ, а од инспекцијских служби веће ангажовање у борби против сиве економије, те сузбијања нелојалне конкуренције, пише сарајевска штампа.Оставите одговор