08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

Државни дуг САД досегао рекордног ниво (војни буџет и пореска реформа)

Амерички државни дуг поново је пробио све рекорде и тренутно износи нешто више од 23 билиона долара, саопштило је Министарство финансија САД.

недеља, 3 новембра, 2019 / 12:07

Државни дуг Сједињених Америчких Држава (САД) је, уочи доласка Доналда Трумпа на функцију предсједника, износио око 20 билиона, али је та бројка почела нагло да расте због дефицита федералног буџета.

Министарство је саопштило и да је дефицит ове године износио око билион УСД, а разлог томе је раст војног буџета, као и пореска реформа која је покренута још 2017. године.

Руски медији преносе да је од тренутка када је Америка почела да уводи санкције Русији, Москва значајно умањила своја улагања у амерички државни дуг.

Тренутно Москва држи још 8,5 милијарди УСД, а од те суме 6,24 милијарде се налази у дугорочним хартијама од вриједности, а 2,26 милијарди у краткорочним.Оставите одговор