14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Државни дуг САД досегао рекордног ниво (војни буџет и пореска реформа)

Амерички државни дуг поново је пробио све рекорде и тренутно износи нешто више од 23 билиона долара, саопштило је Министарство финансија САД.

недеља, 3 новембра, 2019 / 12:07

Државни дуг Сједињених Америчких Држава (САД) је, уочи доласка Доналда Трумпа на функцију предсједника, износио око 20 билиона, али је та бројка почела нагло да расте због дефицита федералног буџета.

Министарство је саопштило и да је дефицит ове године износио око билион УСД, а разлог томе је раст војног буџета, као и пореска реформа која је покренута још 2017. године.

Руски медији преносе да је од тренутка када је Америка почела да уводи санкције Русији, Москва значајно умањила своја улагања у амерички државни дуг.

Тренутно Москва држи још 8,5 милијарди УСД, а од те суме 6,24 милијарде се налази у дугорочним хартијама од вриједности, а 2,26 милијарди у краткорочним.Оставите одговор