Дрвенград на Мећавнику добио вртић "др Неле Карајлић"

Пред гостовање у Бањој Луци 29.10.2009. године, Емир Кустурица и фронтмен групе Но смокинг окестра, имали су посла и код куће. Уз присуство бројних угледних личности, на тргу Андреја Тарковског на Мећавнику, у јуче је свечано отворено дјечије обданиште које је (непотистички) добило назив "др Неле Карајлић"! Пише: С. Елек Уз Емира Кустурицу и Ненада […]

четвртак, 26 новембра, 2009 / 08:23

Пред гостовање у Бањој Луци 29.10.2009. године, Емир Кустурица и фронтмен групе Но смокинг окестра, имали су посла и код куће. Уз присуство бројних угледних личности, на тргу Андреја Тарковског на Мећавнику, у јуче је свечано отворено дјечије обданиште које је (непотистички) добило назив "др Неле Карајлић"!

Пише: С. Елек

Уз Емира Кустурицу и Ненада Јанковића (алијасног лауреата новоотворене институције), те велики број малишана, отварању дјечијег обданишта су присуствовали и Матија Бећковић, Момо Капор, родитељи дјеце, бројни гости Мећавника и велики број новинара.

Обданиште за почетак прима тридесеторо дјеце запослених радника на Мећавнику, затим мокрогорску дјецу стасалу за обданиште, и дјецу гостију који бораве у овој познатој туристичкој дестинацији.

-Ово је један у низу наших бројних планова, јер се у Мокрој Гори повећала популација и сада има педесет петоро дјеце предшколског узраста, изјавио је Емир Кустурица.

Он је најавио да ће са првим прољећним данима на Мећавнику бити постављена и свечано откривена бронзана скулптура „народног хероја др Нелета Карајлића", у необичној пози, како би будила машту код дјеце.
У свом веселом и шаљивом тону обратио се и др Неле Карајлић ријечима: "Поштовани скупе, не треба да вам напомињем чињеицу да смо само Јосип Броз и ја за живота добили име неке институције. Али, срећан сам да је ова институција много љепша и значајнија него све Брозове, и зато позивам све маме и тате да одмах крену на посао!"

Дјечије обданиште на Мећавнику, један од ријетких садржаја који је недостајао овом туристичком комплексу, свечано је отворио Матија Бећковић.

-Ово је историјски дан у хиљадугодишњој историји Мокре Горе. Зато бићу кратак: Обданиште је отворено, бесједио је Бећковић.Оставите одговор