Друштвене мреже и друштвене игре: Сребренка лично и емотивно доживљава Драшково фејсбучење

Треће реаговање министарства овај пут је у првом лицу и Сребренка јавља да је дозвола коју је показао градоначелник Бање Луке незаконита, јер је издао ненадлежан орган. Такође је ту и поређење његове политике са таблом за друштвену игру Монопол.

петак, 27 августа, 2021 / 11:28

Драшко Станивуковић користи сваку прилику да ми пријети да ћу, кад више не будем министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију, завршити у затвору,  служећи се при том безочним лажима и показујући већ пословично незнање, које покушава сакрити виком.

Срећом, грађани су већ препознали колико се празнине и опсјене крије иза његових великих громогласно изговорених ријечи. Драшко Станивуковић лаже, бескрупулозно, дрско лаже!   Фонтана коју гради у парку Младен Стојановић, нема законито издату  грађевинску дозволу! Одјељење за просторно уређење града Бањалука издало је грађевинску дозволу број 03-360-230/21 за изградњу фонтане, али та дозвола је незаконита јер ју је издао ненадлжани орган и у супротности са регулационим планом, који је предвидио задржавање постојеће чесме.

Наиме, Парк Младен Стојановић је Одлуком Комисије за очување Националних споменика о проглашењу Амбијенталне цјелине дијелова улица Краља Петра Другог Карађорђевића и Младена Стојановића националним спомеником дефинисан као заштитна зона овог националног споменика, те је према Закону о уређењу простора, Министарство за просторно уређње, грађевинарство и екологију надлежно за издавање дозвола за градњу.

Дакле, грађевинска дозвола којом се данас хвалио је незаконита, као и све што је градоначелник до сада урадио! Позивам Републичку грађевинско-урбанистичку инспекцију да хитно изврши инспекцијски надзор и поступи у складу са својим овлашћењима и по закону, те да наложи да се нелегално градилиште хитно обезбиједи грађевинском оградом, јер овако неограђено представља опасност по здравље и живот корисника Парка, а нарочито мале дјеце.

Градоначелник се понаша као да је Бањалука његова табла за друштвену игру Монопол, сматрајући да он може и смије градити и рушити по свом нахођењу. И Кајак ће, каже, срушити кад му "кликне". Срамота је да градоначелник највећег града у Српској отворено, пред камерама, признаје да ради како му "кликне", а не по закону, а трагично је да о томе што ради и говори нема ама баш никаквог знања. Господине Станивуковићу, кад сте толико сигурни у исправност својих рјешења зашто чекате октобар да вам кликне да срушите "Кајак", зашто одуговлачите, од прошле године се чека да Вама "кликне"!

Ви сте преузели улогу и тужиоца и судије, подижете тужбе и доносите пресуде по сопственом нахођењу. За такву улогу треба специфично знање које се добија завршеним правним факултетом, положеним правосудним испитом, а онда дугогодишњим студиозним учењем и радом, а не празним причама вјечитог студента. Господине градоначелниче, то шта и како Ви радите, у кривичном закону се зове самовлашће! Ви константно вршите притисак на своје подређене, који више не раде по закону већ како вама "кликне", вршите притисак на Министарство да доноси незаконита рјешења… предуго би трајало да се поброје све незаконите радње које сте извршили од како сте преузели власт. Од Ваше владавине једино позитивно је што су грађани за релативно кратко вријеме схватили да Ви нисте неко ко ће донијети промјене и што ће управо они који су од вас много очекивали спријечити да икад постанете дио републичке власти.

Учините нешто за себе, учите, проучите законе, научите систем управе, не дозволите да вас грађани запамте као незналицу који је много хтио, много започео, али није знао!Оставите одговор