Дрецун: Избори уколико нас коалициони партнер кочи

Члан Српске напредне странке Милован Дрецун изјавио је данас да за сада нема разлога за ванредним изборима, али је истакао да та ситуација може брзо да се промјени уколико се покаже да коалициони партнер не може да прати реформе које спроводи његова странка. Он је рекао да је СНС до сада показала потпуну посвећеност борби […]

понедељак, 4 фебруара, 2013 / 11:32

Члан Српске напредне странке Милован Дрецун изјавио је данас да за сада нема разлога за ванредним изборима, али је истакао да та ситуација може брзо да се промјени уколико се покаже да коалициони партнер не може да прати реформе које спроводи његова странка.

Он је рекао да је СНС до сада показала потпуну посвећеност борби против организованог криминала и корупције и да их је у тој борби до сада пратио коалициони партнер (Социјалистичка партија Србије).

Уколико се испостави да за СПС ипак има недодирљивих, Дрецун не одбацује могућност избора.

„Свим својим капацитетом СНС показује да жели просперитет државе и друштва. Борба против корупције и криминала је изузетно важна, али ако коалициони партнери не могу да нас прате или нас коче, онда би се отворило питање евентуалних избора” рекао је Дрецун за Радио-телевизију Србије (РТС).

На питање да ли више вјерује премијеру Србије Ивици Дачићу или написима у медијима о његовим контактима са чланом нарко-картела Родољубом Радуловићем, Дрецун је рекао да „има истине и у изјави премијера и у натписима медија”.

„Евиднетно да нешто није функционисало како ваља у систему безбедности, у односима директора полиције и министарства унутрашњих послова. Та ситуација није била одржива, и морала је да резултира, сада већ могу да кажем, оваквим случајем” оценио је Дрецун.

Према његовим ријечима СНС жели да на мјесто директора дође особа која ће их пратити у борби против корупције и организованог криминала, али и која ће бити лојална влади.