Драгишић: Београд је Додика пустио низ воду

Званични Београд је предсједника Републике Српске Милорада Додика пустио низ воду, каже у разговору за агенцију Анадолија (АА) професор београдског Факултета безбједности Зоран Драгишић. Како истиче професор Драгишић, односи између званичног Београда и Додика никако нису добри. "Посебно ако погледамо само чињеницу да је Милорад Додик учествовао у организацији митингаша који су долазили у Београд […]

уторак, мај 14, 2013 / 13:14

Званични Београд је предсједника Републике Српске Милорада Додика пустио низ воду, каже у разговору за агенцију Анадолија (АА) професор београдског Факултета безбједности Зоран Драгишић.

Како истиче професор Драгишић, односи између званичног Београда и Додика никако нису добри.

"Посебно ако погледамо само чињеницу да је Милорад Додик учествовао у организацији митингаша који су долазили у Београд да протестују против споразума Приштине и Београда из Брисела. Видјели смо да је Додик у задњем тренутку неке људе повукао, али једна екипа која је дошла из Бање Луке овдје у Београд, очигледно је дошла у Додиковој организацији. То само говори да односи између званичног Београда и Бање Луке нису добри. Све оне приче након побједе Томислава Николића да се у односима Београда и Бање Луке неће ништа промијенити, очигледно нису тачне. Очигледно да ти односи нису добри, да је Додик пуштен низ воду и да нема подршку Београда", каже Драгишић за агенцију Анадолија.

Драгишић додаје како ће много тога зависити и од тога како ће Додик проћи на изборима идуће године.

"Уколико изгуби изборе, а нека нова гарнитура из РС успостави добре односе са Београдом, ствари ће се вратити на старо. Међутим, ако Додик поново побједи, може се очекивати додатно затезање односа на релацији Београд – Бања Лука, што ће, свакако, имати рефлексије и на односе Београда и Сарајева", оцијенио је.

Кампања против Додика

Последњих дана у медијма блиским властима у Београду појавиле су се оптужбе да је Додик повезан и с првоосумњиченим у акцији "Лутка" и човјеком с америчке црне листе нарко босова Насером Кељмендијем, као и злогласним Земунским кланом те да је био упетљан у шверц цигарета. Такође, проблематизује се и приватизација компанија у Србији у које је Додик ушао као власник.

То је потпуно супротно од начина како се Додика до сада третирало у Београду. Наглашава да се против Додика води једна врста кампање у Београду.

"Додик није у љубави са садашњим властима у Србији. Он је с претходним владама био у веома добрим односима. Био је практично најдражи гост у Београду. Знамо рећи да су предности ове власти то што није добра ни са Додиком, ни с Ђоковићем, нити с Кустурицом. Тако да све то указује да се власт одмиче од естраде, што није лоше генерално", истиче Драгишић.

На питање да ли је процесуирање и дистанцирање врха Србије од Додика тражио Брисел или је ријеч о личним анимозитетима, јер је Додик отворено подржавао бившег предсједника Србије Бориса Тадића, Драгишић каже да има "и једног, а и другог".0 КОМЕНТАРА

  1. Prije nego se popeo na nato tenkove, znao je da će biti pušten niz vodu kada mu prodje upotrebna vrijednost. E, sada kako će on da prodje u tom puštanju, i gdje se ta voda ulijeva, u septičku, u baruštinu, u mrtvo more, u okean, na Nijagarine slapove…. ne interesuje me. Interesje me, samo da koka vrati ono što je pozobala, da vrati ono onima od kojih je pokrao i od kojih je uzimao harač. Hoću da se mom narodu vrati ono što je on, ali ne samo on, već i mnogi drugi prije njega, i njegovi razbojnici maznuli..

    Toliko mi se taj tip gadi da sve što mu se desi , a mora mu se desiti loše proporcionalno patnjama koje je dao svom narodu , jer uništiti zemlju i ljude u njoj potpuno, ekonomski, duhovno, biološki a misliti da će da uživa u otetom je van svake pameti.

  2. Шта ако се промијени власт у Србији?

    Заиста су невјероватни ови плаћени тзв. аналитичари. Од како су блокирани рачуни ДС- а и од када иста нема пребијене паре… траже новог послодавца у Србији, поред овог којег имају у иностранству. Од Благојевића и ЦЕСИД- а до овог господина.

    Садашњи режим у Србији ће да ради против Републике Српске, а по наговору својих шефова ма ко да је на власти у Српској.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *