Драган Чавић „с поштовањем честитао свим саборцима“

(Чавић овај пут опет није навео да је, због његовог дјеловања и антисрпских изјава, искључио Здравка Крсмановића из странке, а очекивало би се овим поводом. Као што ни Вукота Говедарица није једнако реаговао на неопростива лупетања Драгана Мектића, прим. Фронтал.СРБ)

среда, 14 фебруара, 2018 / 15:59

Саопштење НДП:

Народни демократски покрет, свим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и Борачкој организацији Републике Српске жели честитати Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Честитку, овим путем, упућујемо и руководству Борачке организације Републике Српске, као најрепрезентативнијој организацији бораца Републике Српске, произашлој из протеклог рата, са увјерењем да ће и у наредним годинама успјешно заступати интересе борачке популације и њихових породица.

Са жељом да у миру прослављате свој празник и да се са достојанством сјетимо свих оних који су положили животе за Републику Српску, изражавамо наду да су пред нама године бољег живота и просперитетније будућности, коју морамо јединствено и бескомпромисно градити.

С поштовањем свим саборцима,

Народни демократски покрет

Предсједник Драган Чавић23 КОМЕНТАРА

 1. Dragan Cavic, kome je Pedi Esdaun donio napisanu „rezoluciju o Srebrenici“ i zatrazio da mu je sutradan donese potpisanu u kancelariju OHR-a, rekavsi Cavicu da ce, u suprotnom, biti smijenjen. U prvi mah u razgovoru sa Esdaunom Cavic je to odbio. Medjutim, nakon konsultacija sa suprugom, Cavic je donio Esdaunu potpisan dokument kako je od njega i zatrazio ovaj bivsi engleski spijun.

 2. Odmah, po „prezivljenoj“ smjeni, Cavic je odlucio da proslavi tu svoju „diplomatsku“ pobjedu, pa je na placu u selu Cotari na putu prema Bronzanom Majdanu gdje mu se nalazi vikendica angazovao neku gradjevinsku „operativu“ koja mu je tu iskopala i izbetonirala bazen ispred vikendice. Cavic je iskoristio svoj uticaj u Mljekari – Banjaluka, pa mu je nekoliko vozaca te firme u rost-fraj cisternama sa jadranske obale iz Hrvatske dovezlo slanu vodu da se predsjednik kupa kao na moru.

 3. Г-дин Чавић је зрео за политичку пензију, попут свих оних које већ деценијама гледамо у политици, а чији резултати су мјерљиви.

  Међутим, подао је спин о цистерни морске воде, јер је вриједност тог гафа можда и мања од 1000 КМ, а то му „набијају на нос“ ректални алпинисти и ботови оних који на дневном нивоу праве милионске афере. За Чавићево име се МОЖДА може везати афера „Витол“, која никад није добила одговарајући судски епилог.

  Попуштање пред странцима јесте минус за господина Чавића, али је истина да би био смијењен и он, а Ешдаун је пријетио посљедицама по Српску. С обзиром да се радило о уцјенама и насиљу, на Чавића треба јавност извршити притисак да се одрекне изјаве, јер колико је објаснио, ништа није потписано.

 4. Чавић није за политичке пензије. Он је сазрео и израстао у озбиљног државника, парламентарца, политичара. Сви су у њему с правом видјели јаког конкурента па су се зато својски трудили да га елиминишу и максимално политички униште.
  Да је нормалан народ и држава он би био минимално један од министара кључнијих министарстава, а наравно и за много више. Упоредимо га са било којим тренутним министром, о председници владе да се и не говори, о председнику републике да се и не говори.
  Небо и земља!

  Није њима ни до његовог некаквог сребреничког потписа, нити до морске воде. Њима смета његов интелект, знање, баратање чињеницама, и то што одскаче далеко изнад осталих у сваком погледу. И још усто човјек провео рат у униформи са пушком у руци. То шверцере и ратне профитере ј…..
  Е сад што народ више воли кркане, лажове, папке, то је друга прича и тема.

 5. Чавић је човјек који се очигледно разумије у политички систем и привреду.

  Ја бих био сретан да ми је он сарадник на ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ.

  Искрено мислим да са таквим људима могу Републику Српску ставити на ноге за два четворогодишња циклуса, у том обиму да ће нам комшије из регије долазити на рад у иностранство.

  Једино му замјерам што се не зна обући, или боље речено, јебем му онога ко га често отпреми са нескладом боја у НСРС.

 6. Господин Чавић јесте најбољи народни посланик, најбоље се припреми, дјелује коректно, аргумрнтовано, али је политички потрошен, тј. не може донијети резултат и превагу због баласта прошлости. А показао је да није највјештији ни у руковођењу странком. Зато и опозицији треба свјежа крв, а Чавића вратити у Сенат и одатле да дјелује и усмјерава званичну политику. И сам је најављивао да је вријеме за смјену генерација.

 7. Господин Чавић јесте најбољи народни посланик, најбоље се припреми, дјелује коректно, аргумрнтовано, али је политички потрошен, тј. не може донијети резултат и превагу због баласта прошлости. А показао је да није највјештији ни у руковођењу странком. Зато и опозицији треба свјежа крв, а Чавића вратити у Сенат и одатле да дјелује и усмјерава званичну политику. И сам је најављивао да је вријеме за смјену генерација.

 8. Некад је господин Синиша Давифовић овдје објавио текст о нудигузима. Не знам зашто га се сад сјетих, али зам да је госпо’н Лазаревић у праву за ону смеђу кравату уз плава одијела и кошуље. Али није то нешто што треба човјеку замјерити.

 9. Kakva glupost? Zasto sada od Cavica traziti da se odrekne izjave? Treba da kaze kao Mektic – ja to nisam rekao, sta li? Cavic je vrlo dobro znao sta potpisuje i kakve je ta njegova izjava imala reperkusije? Njemu je tada samo bilo stalo do funkcije koju je imao i privilegija koje su isle uz to. Zasto nije otisao kao Poplasen? Vec kada je, kako kazes, bio castan borac, zasto nije bio na strani boraca 10. oklopne krajiske brigade koja se u Banjaluci pobunila protiv Karadziceve vlasti i to sasvim opravdano? Zasto nije bio protiv Karadzica kada se ovaj sadasnji haski zatocenik dogovorio sa Hrvatima i pomogao pad zapadnokrajiskih opstina, sto umalo nije dovelo i do pada Banjaluke? To je prouzrokovalo strasne patnje tog naroda, a Cavic je znao kako je dr Karadzic sa svojim podrepasima opljackao novac iz banaka i filijala tadasnjih SDK, „da ne padne u ruke ustasko islamskog neprijatelja“? Sto nije podrzao generala Mladica u Sanskom Mostu, kada je ovaj trazio od Narodne Skupstine da odredi ratne ciljeve koje bi trebalo da budu doktrina za VRS? Zar je general Mladic jedini bio kriv sto nije tacno utvrdjen broj zrtava medju pripadnicima VRS, MUP-a i civilnog stanovnistva sa tog prostora koje je stradalo u „redarstvenoj akciji Oluja“? Cavic je sve to dobro znao jer je bio u vojnoj policiji VRS! Ima tu jos mnogo pitanja koji traze teske, ali postene odgovore? A o sadasnjem predjedniku RS ne treba ni govoriti, on je sam sve rekao za sebe i cak „opovrgao“ sve snimljene video materijale i ko zna sta je i on sve rekao kada je pozivan kao svjedok na haskom kazamatu.

 10. Подјела 51:49 договорена је више од годину дана прије Дејтона, слично као и пад Крајине (РСК), тако да је све било само одиграна представа. Чавић као војни полицајац ту заиста нема никакву одговорност, нити је било реално да се као појединац укључује у „септембар 93“. Није ништа потписао, али је одржао говор и прочитао оно што су га натјерали. Према ријечима упућених, пријећено му је лично, али и укидањем Српске, што је у вријеме Ешдауновог насиља било и реално. Међутим, данас нема сметњу да повуче ријеч, јер је и сам рекао да је присиљен. И нека тражи поврат надлежности одузетих пријетњама и правним насиљем! Зашто да не?! Притисак јавности и на њега и на остале, све осим СРСРС.

 11. @drazen78bl 16. фебруара 2018. у 11:17
  Nije Cavic tada bio maloljetnik…“pa su ga natjerali“? Ne znam sto ga opravdavas? Mogli su mu dati i pusku pa reci da ubije nekoga i ako bi on to uradio – da li bi se mogao braniti sa tim „argumentom“? Ne pravi se naivan.

 12. Eto, Dodik je juce rekao „ja sam odlucio da se kandidujem“. Ne rece nista ko ce ga predloziti. Zna on dobro da su u SNSD sve sami gmizavci i podguzne muve koji mu ljube noge. Dodik zna da ce GO SNSD-a „jednoglasno“ usvojiti njegov prijedlog za kandidata u Predsjednistvo BiH…pa ce on i dalje nastaviti da predano radi za americke interese…

 13. sasa
  Kad se pomene Cavic odmah mi je asocijacija Sintetik i 1 kafic preko puta pozorista i razlog je diletantizam sa kojim je on involviran i na kraju porazni rezultati koji ostaju iza njega.
  Njegov odnos sa Paddy Pantsdown pokazuje njegovu ne samo politicku slabost nego i nezrelost kao osobe prije svega.
  To da je on samo 1 godinu stariji od Baje i da je izuzetno dugo aktivan na politickoj sceni RS-a, gdje iskreno govoreci zadnjih godina vrlo odgovorno i znalacki djeluje – nije rezultiralo u njegovom sazrijevanju u politicara sa vizijom i harizmom ….

 14. Иза Чавићевих „поразних резултата“ треба реално сагледати и узроке.
  Чавићев „проблем“ и сличних њему је тај што није бескомпромисни борац само за голу власт. Што није био склон гурати дубоко руку у џепове народне, куповати и трговати свим и свачим, уцјењивати, газити, дизати у зрак…арлаукати и рикати по зборовима,под шатрима, итд.
  Да се тиме бавио вјероватно би данас био у самом врху и имао и харизму и визију.
  Уставри он и јесте у самом врху јер опстаје годинама, с обзиром на машинерију која га уништава,подваљује му папке, растура увијек странку.А сви знамо која је то машинерија, којом бојом је обојена и гдје јој је база.

  Он је типични доказ, да зналац, образован, паметан, интелигентан човјек овдје нема шта да тражи, да ће такав бити сатрвен у коријену, не само у политици.

  Он није потрошен, него није искориштен.
  Ако је он потрошен, шта онда рећи за бају, друга пинокија, друга Марка, и остале другове који су наумили отићи само када их свевишњи склони.

  Њему пристаје свакаква кравата, да се обуче и као пајац, али држање, говор и господштина којом се исказује све то покрива.
  Није то исто као и када задригла вратина поравната са раменима у најскупљем одијелу натакари лептир машну, па још црвену, а о мјешини, ријечнику и гестикулацијама да се и не говори.

  Дакле, говорим о Чавићу као профилу какав треба овом народу, а не као некакав његов фан нити његове странке.А има их таквих итекако у народу, и много јачих.
  ПС
  Шта каже баја: “ Штета што ниси на мојој страни и са мном“..или тако нешто сл..хахаха ,туга до неба

 15. Да неко не схвати да сам нешто лоше мислио због Чавиног облачења,ми имамо јако добре односе, то сам написао да му кроз шаљив коментар скренем пажњу.

  Васковић је прије годину ваљао Брчкалу са оним писањем о ношењу два броја већег одијела, ено сад пази.

  Славија, читам твој коментар, те јак, типичан примјер да јак човјек овдје нема шта да тражи, сви ће га покушати сатрати, те није искоришћен, ја мислио да за Лазаревића пишеш, ваљда сам код тебе у оним, има још таквих и јачих?

 16. Никола,
  (взано за кравату) док си му опсовао жену схватио сам ја да ти не мислиш озбиљно….поред оних 200,још једна мање више…,

  него, с обзиром на Вишковића и његову рају, свакако да и тебе свраставам у групу јачих…,

 17. Никола,
  што се не захвалиш Славији?
  Видиш да те сврстао у групу јаких.

 18. То нећеш дочекати.

  Ако ниси Славији захвалио за похвалу, нећеш ни мени сигурно.

  А ја нисам баш великодушан на похвалама као Славија.

 19. То нећеш дочекати.

  Ако ниси Славији захвалио за похвалу, нећеш ни мени сигурно.

  А ја нисам баш великодушан на похвалама као Славија.

 20. @славија

  Ово „зрео за пензију“ се првенствено односи на лидерство у странци, а дијелимо мишљење да је одличан парламентарац. Странка не може пуно напријед док је он на челу, јер су га успјели провући кроз блато везано за Сребреницу. Требају његови насљедници, нова лица, као што је он био кад је СДС дигао из пепела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *