Драгачевски сабор од 8. до 14. августа

ГУЧА – Овогодишњи, 51. по реду Драгачевски сабор трубача, одржаће се у Гучи од 8. до 14. августа, а за домаћина манифестације предложен је привредник из Чачка Миленко Костић.  За ту прилику планиран је разноврстан програм, припреме су већ почеле, а као и прошле године биће приређено такмичење за Прву трубу свијета. Предсједник општине Лучани […]

среда, март 2, 2011 / 15:29

ГУЧА – Овогодишњи, 51. по реду Драгачевски сабор трубача, одржаће се у Гучи од 8. до 14. августа, а за домаћина манифестације предложен је привредник из Чачка Миленко Костић.

 За ту прилику планиран је разноврстан програм, припреме су већ почеле, а као и прошле године биће приређено такмичење за Прву трубу свијета.

Предсједник општине Лучани и Саборског одбора Слободан Јоловић саопштио је данас да је за домаћина сабора предложио угледног привредника Миленка Костића (58) из Чачка.

У образложењу се наводи да је Костић помагао комуналну градњу у родном Драгачеву, лобирао за општину, доводио министре и директоре јавних предузећа, обезбјеђивао спонзоре и сам, као власник фирме „Ауто Чачак” био спонзор. Недавно је добио и признање Приврене коморе Србије „Пословни човек 2010”.

Домаћини неких од ранијих сабора, поред осталих, били су књижевници Матија Бећковић и Љубивоје Ршумовић, сликар Драган Ракочевић, политичари Милорад Додик, Војислав Коштуница,Велимир Илић и Милутин Мркоњић.

Први пут ово признање биће додијељено једном привреднику.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *