ДП: Да ли вода стварно загађена?

Демократска партија – Драган Чавић изражава сумњу у добре намјере Градске управе Бањалука која је забранила купање на осам јавних купалишта на ријеци Врбас и Врбања због "неисправности воде". У саопштењу Демократске партије – Драган Чавић упућује се питање надлежним институцијама како је могуће да је вода у Врбасу и Врбањи загађена због „високих температура […]

петак, 13 јула, 2012 / 19:24

Демократска партија – Драган Чавић изражава сумњу у добре намјере Градске управе Бањалука која је забранила купање на осам јавних купалишта на ријеци Врбас и Врбања због "неисправности воде".

У саопштењу Демократске партије – Драган Чавић упућује се питање надлежним институцијама како је могуће да је вода у Врбасу и Врбањи загађена због „високих температура и ниског водостаја у ријекама у овој години, а да то није био случај у претходним годинама када су температуре биле више, односно када је водостај Врбаса и Врбање био још мањи него што је ових дана“.

„Да ли је разлог овог потеза Градске управе и Одјељења за инспекцијске послове у Административној служби града тај што ЈП `Аквана` и градски базени већ годинама послују негативно, па се на овај начин дијелом жели поправити пословање `Акване`“, питају из Демократске партије.

Ова странка сматра да би Градска управа требало да се угледа на градове Београд, Загреб, Сарајево и Тузлу који имају своја јавна купалишта, која су уједно туристичка мјеста и окупљалишта и старих и младих.