ДП Бања Лука: Спорт у граду пропада!

Градски одбор Демократске партије осјећа потребу да јавности и грађанима Бањe Луке и РС укаже на алармантно стање у које је доведен спорт и спортски колективи у цјелини, сопштено је из ове партије Градски одбор Демократске партије Бања Лука је и раније указивао на бројне проблеме и нечасне радње које су везане за спорт и […]

среда, 27 фебруара, 2013 / 18:18

Градски одбор Демократске партије осјећа потребу да јавности и грађанима Бањe Луке и РС укаже на алармантно стање у које је доведен спорт и спортски колективи у цјелини, сопштено је из ове партије

Градски одбор Демократске партије Бања Лука је и раније указивао на бројне проблеме и нечасне радње које су везане за спорт и спортске колективе у Граду Бања Луци, кажу у овом одбору.

– Искључиви кривци за изузетно тешко стање у спорту и спортским колективима у Граду Бања Луци су представници Градске власти из редова СНСД-а који систематски више година раде на урушавању свега да би одређене интересне групе и појединци блиски режиму имале користи од тога. Добро је познато да је Град Бања Лука некад био познат и као „град спорта“, спортисти из града на Врбасу су славу овог града проносили широм свијета – кажу у ДП.

У саопштењу се наводи да данас имамо ситуацију да је један од најпознатијих спортских колектива ФК Борац Бања Лука са дугогодишњом традицијом доводен на ивицу опстанка. Фудбалерима и стручном штабу мјесецима нису исплаћене плате и станарине, запосленима у клубу плате и доприноси такође мјесецима касне, клуб има вишемилионска дуговања уз блокиране рачуне, неколико пресуда на судовима је на штету клуба, Управа клуба је раније „подвила реп“ и поднијела оставке, а недавно и спортски директор и директор клуба су напустили брод који тоне све дубље.

Играчи ФК Борац Бања Лука који су најзаслужнији за остварне резултате у протеклим сезонама се налазе данима у штрајку, упитна је лиценца на наступ у такмичењима које организује УЕФА као и наступ у 1.колу у Премијер лиги БиХ.

– На све ове проблеме у ФК Борац Бања Лука локална власт у Граду Бања Луци је апсолутно нијема и нема слуха за исте. Градоначелник Бања Луке г.Гаврановић не може да нађе времена мјесецима да прими играче ФК Борац и саслуша проблеме са којим се суочавају. Али зато, г. Гаврановић има времена и средстава да из касе градског буџета издвоји озбиљна средства да би „запослио“ неколико савјетника у свом кабинету чија су лична примања већа од примања цјелокупног тима и стручног штаба ФК Борац – додаје се у саопштењу ДП.

У ДП истичу да је слична ситуација је и у другим спортским клубовима у Бањој Луци који су доведени на ивицу опстанка и егзистенције оваквим "маћехинским односом Града".

– Режим СНСД-а и некомпетентни (али подобни режиму) људи на челу клубова годинама систематски уништавају спорт и спортске клубове у главном граду РС. За садашње стање спорта у Бања Луци искључиви кривци су представници СНСД-а, који су дозволили да се некадашње перјанице овог града гасе. Желимо да питамо Градску власт зашто она не преузме као своју обавезу исплате поштено зарађених плата и станирина играчима и стручном штабу ФК Борац Бања Лука уз издвајања из градског буджета која су намијењена овог спортском колективу?

Јавности и грађанима Бања Луке желимо да укажемо на све ове проблеме, и да кажемо да ћемо кроз дјеловање да се боримо свим легитимним средствима да се заустави пропаст спорта и спортских клубова у Граду Бања Лука, стоји на крају саопштења.