Дозвољен увоз аутомобила старијих од седам година

У БиХ од данас се могу увозити моторна и прикључна возила старија од седам година, која задовољавају најниже техничке захтјеве у процесу хомологације. Ово је дефинисано Одлуком о измјени и допуни одлуке о ограничењу увоза путничких аутомобила, теретних возила и аутомобилских гума, коју је 28. децембра донио Савјет министара БиХ. Управа за индиректно опорезивање данас […]

субота, јануар 1, 2011 / 15:02

У БиХ од данас се могу увозити моторна и прикључна возила старија од седам година, која задовољавају најниже техничке захтјеве у процесу хомологације.

Ово је дефинисано Одлуком о измјени и допуни одлуке о ограничењу увоза путничких аутомобила, теретних возила и аутомобилских гума, коју је 28. децембра донио Савјет министара БиХ.

Управа за индиректно опорезивање данас ће почети са примјеном те одлуке, а то конкретно значи да ће се у царинској процедури увоза моторних и прикључних возила, приликом подношења царинске декларације за царињење, захтијевати и одговарајућа исправа о испуњености услова хомологације возила.

Без те одговарајуће исправе, коју издаје овлаштено тијело за хомологацију, неће се моћи обавити царинска процедура увоза возила у БиХ.

Зато се посебно упозоравају грађани и увозници да се унапријед добро информишу која возила испуњавају услове хомологације, јер ће у противном возило које не испуни тражене услове морати вратити у иностранство, наводе из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Од почетка 2011. године на увоз половних путничких моторних возила из земаља чланица Европске уније у БиХ плаћају царина шест одсто и ПДВ 17 одсто.Оставите одговор