Достављен материјал за пробни попис

Комплетан пописни инструментаријум за пробни попис, који ће у БиХ бити обављен од 15. до 29. октобра, данас је послат у све општине које ће бити обухваћене пробним пописом, рекао је Срни директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић. Он је рекао да припреме у вези са пробним пописом иду према плану, а датум његовог […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 08:09

Комплетан пописни инструментаријум за пробни попис, који ће у БиХ бити обављен од 15. до 29. октобра, данас је послат у све општине које ће бити обухваћене пробним пописом, рекао је Срни директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић.

Он је рекао да припреме у вези са пробним пописом иду према плану, а датум његовог почетка неће бити мијењан, иако је раније у јавности било говора да би због одржавања локалних избора то могло да се деси.

Говорећи о провођењу пописа на подручју међунетитетског разграничења, Милиновић је нагласио да ће то питање бити ријешено до главног пописа у прољеће 2013. године.

"Изнаћи ћемо модус како извршити попис у тим пописним круговима, а само питање линије разграничења није наша надлежност, нити можемо на то утицати", навео је Милиновић.

Милиновић је истакао да ће пописивачи добити јасне инструкције да ни у ком случају не утичу на грађане приликом давања одговора, посебно који се односе на вјерска и национална питања, која нису обавезна.

Он је додао да ће грађани на попису имати могућност да се изјасне за два матерња језика.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *