Дошао Пахор да башчаршијски бизнисује

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и чланови Предсједништва БиХ др Младен Иванић и академик Драган Човић примили су предсједника Републике Словеније Борута Пахора, који борави у посјети Босни и Херцеговини поводом 9. међународне инвестиционе конференције Сарајево бизнис форум.

четвртак, април 26, 2018 / 20:59

Говорећи о билатералним односима Босне и Херцеговине и Републике Словеније, истакнуто је да су традиционално добри, те да су економски односи развијени и да је трговинска размјена у протеклих неколико година повећана и у великој мјери избалансирана. Истакнута је опредијељеност за унапређење добросусједских односа, као и регионалне сарадње по питању европске перспективе, безбједности и миграција у оквиру актуелних иницијатива, процеса и форума, нарочито Брдо – Бриони процеса. Изражено је задовољством интензитетом посјета на високом нивоу, као и развојем политичког дијалога између Босне и Херцеговине и Републике Словеније.

Чланови Предсједништва БиХ су упознали предсједника Пахора са актуелном политичком ситуацијом у земљи, са посебним акцентом на активностима на измјенама Изборног закона у БиХ.

Изражена је захвалност Републици Словенији на подршци процесу европских интеграција Босне и Херцеговине. Истакнута је посвећеност европском путу Босне и Херцеговине и испуњењу неопходних услова за добијање кандидатског статуса, а затим и пуноправног чланства у Европској унији, што представља приоритет када је у питању спољна политика земље. У том контексту, поздрављена је отворена могућност чланства у Европској унији, која је јасно дефинисана у објављеној стратегији „Кредибилна перспектива проширења и појачан ангажман Европске уније на Западном Балкану“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *