Дописом средњим школама прекршен члан 65. Закона о средњем образовању

Министарство просвјете и културе Републике Српске није упутило допис средњим школама нити је затражило од школа да умјесто извођења наставе организују долазак ученика на освештање српско-руског храма.

понедељак, септембар 17, 2018 / 19:59
У Министарству су за ове информације сазнали из медија, стога је нетачно писање појединих медија да иза поменутог дописа школама стоји Министарство просвјете и културе.
Напомињемо да је овим дописом прекршен члан 56 Закона о средњем образовању и васпитању, којим је дефинисано да одлуку о обустави наставе доноси министар односно Министарство на захтјев школе или директор школе у изузетним случајевима и у најбољем интересу ученика.
Став Министарства просвјете и културе је да оваквим догађајима треба да присуствују сви грађани који то желе, укључујући и ученике који за то треба да имају сагласност родитеља и разредног старјешине уколико је догађај за вријеме наставе.


1 КОМЕНТАР

  1. Одлуку је донио Просвјетно педагошки завод који у заглављу има и Министарство просвјете изнад свог назива. Али најбоље се правити луд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *