Доњецк: Градоначечник предао кључеве активистима Народне Републике

Градоначелник Доњецка Александар Лукјанченко добровољно је предао овлаштења и кључеве од зграде извршног комитета профедералним активистима, саопштено је из прес службе "Народне Републике Доњецк". "Власт прелази у руке народа и зато су и предати кључеви /зграде извршног комитета/. Све је протекло мирно", истиче се у саопштењу. Замјеник руководиоца "Народне војске Донбаса" Сергеј Циплаков изјавио је […]

понедељак, 5 маја, 2014 / 07:52

Градоначелник Доњецка Александар Лукјанченко добровољно је предао овлаштења и кључеве од зграде извршног комитета профедералним активистима, саопштено је из прес службе "Народне Републике Доњецк".

"Власт прелази у руке народа и зато су и предати кључеви /зграде извршног комитета/. Све је протекло мирно", истиче се у саопштењу.

Замјеник руководиоца "Народне војске Донбаса" Сергеј Циплаков изјавио је за руску новинску агенцију "РИА Новости" да је Доњецк под њиховим контролом.

"Сви су прешли на нашу страну. Само украјинска војска и терористи из `Десног сектора` још могу да изазивају провокације и врше масакр", истакао је Циплаков.

Присталице федерализације раније су заузеле зграде војног тужилаштва Доњецка и и Лењинског регионалног извршног комитета.

У Доњецку су у току припреме за одржавање референдума о статусу самопрокламоване "Народне Републике Доњецк" заказаног за 11. мај.

На референдуму ће бити постављено питање: "Да ли подржавате чин независности Народне Републике Доњецк". Биће понуђене опције "да" или "не".