Дончић трећи пик, преко Атланте стигао до Даласа

Веза из словеначке репрезентације није прорадила на НБА драфту, Финикс кога предводи Игор Кокошков изабрао је као први избор центра Деандреа Ејтона, студента Универзитета Аризона, поријеклом са Бахама.

петак, 22 јуна, 2018 / 12:28

Лука Дончић ће каријеру наставити у Даласу, иако га је као трећег пика на драфту изабрала НБА франшиза из Атланте.

Меверикси су до права да користе и плате услуге репрезентативца Словеније стигли трејдом – дали су Хоксима плејмејкера Треја Јанга, изабраног са петог мјеста и могућност да бирају умјесто њих, са вјероватно веома високе позиције, у првој рунди НБА пијаце следеће године.

Историјски дугу серију високих пикова на узастопним драфтовима студената Дјука наставили су Сакраменто Кингси. Генерални менаџер Владе Дивац, његов први сарадник Предраг Стојаковић, али и Предраг Дробњак као члан скаутинг службе франшизе из престонице Калифорније, одлучили су да изаберу крилног центра Марвина Беглија са друге позиције.

Четврти је бирао Мемфис, и покупио Џерена Џексона.

Занимљиву куповину обавили су ЛА Клиперси, а све у вези са гласинама да би званични капитен репрезентације Србије Милош Теодосић могао да се врати у Европу.

Док Риверс ће следеће сезоне на располагању на спољним позицијама имати двојицу младића са озбиљним потенцијалом – плејмејкер Шаи Гилџијус-Александер стиже са 11. места, преко трејда са Шарлот Хорнетсима, а са њим и "двојка" Џером Робинсон.

Звезда из прикрајка целог овогодишњег избора младих играча, центар Мохамед Бамба, НБА каријеру ће започети у Меџику, док титула за "крађу вечери", према ријечима аналитичара, иде у руке Грега Поповића. У академију Сан Антонио Спарса стиже Лони Вокер Четврти, бек-шутер са једногодишњим искуством студирања на Универзитету Мајами.Оставите одговор