Домет ефбиховских "кровних БХ удружења" за електронске медије: Фотосаопштење са једном мрљом

Немамо појма о каквом унутарефбиховском обрачуну око новца који се узима у име нивоа државне заједнице ради, просто нам је дирљиво да неко може послати саопштење као фотографију факсиране, или просто одштампане странице.

четвртак, 11 јуна, 2020 / 23:58

Као прво, овима што иступају у име државне заједнице као удружења грађана, не пада на памет да мултиетнички и мултиконфесионално имају своје логотипове (АЕМ само допола, ПЕМ никако) и на српском писму, односно да тако шаљу и саопштења.

Навикли смо већ на ентузијасте који шаљу саопштења у ПДФ формату, без обзира што је исти измишљен да би се отежало копирање и манипулација садржајем. Ово је један од примјера кад потписници из медија мисле да се други новинари мисле бавити прекуцавањем текста.

Али да то још буде фотографија са мобилног телефона, са мрљом од лома заштитног стакла на камери, то је већ куриозитет из нужде, хитности или просто онога што јесте – слабог баратања полугама за односе са јавношћу…

Додуше, питање је да ли би Фронтал.РС објавио било шта од овога, да није оваквог приступа, који нисмо доживјели још од пи-ар службе Српске радикалне странке РС, која је прије десетак година слала саопштења искључиво факсом.

Носталгија је чудо.