Домаћи стручњаци: Јапан је сувише далеко за опасност

Посљедице експлозије у реактору јапанске нуклеарне централе Фукушима 1, изазване јаким земљотресом, не могу угтрозити људе и живи свијет на подручју Балкана, а тиме и БиХ, тврди професор физике на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву Дејан Милошевић. "Сувише смо далеко од мјеста катастрофе да би смо могли осјетити било какве посљедице, па и оне изазване […]

недеља, 13 марта, 2011 / 09:30

Посљедице експлозије у реактору јапанске нуклеарне централе Фукушима 1, изазване јаким земљотресом, не могу угтрозити људе и живи свијет на подручју Балкана, а тиме и БиХ, тврди професор физике на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву Дејан Милошевић.

"Сувише смо далеко од мјеста катастрофе да би смо могли осјетити било какве посљедице, па и оне изазване евентуалним зрачењем", каже Милошевић.

Он је увјерен да Јапан има потребне потенцијале којима може спријечити ослобађање радијације која у овом случају представља и највећу опасност.

Подсјећајући на хаварију у Чернобиљу, која је Балкану била много ближа, Милошевић је рекао за "Ослобођење" да ни тада овдје није било забрињавајућих појава.Оставите одговор