Дом пензионера: Инспекторова жена запослена без конкурса

Директор Дома пензионера у Бањалуци Илија Вујичић запослио је без конкурса Гордану Баштинац, супругу начелника бањалучког одјељења Инспектората РС Мире Баштинца, неколико дана након што су његови инспектори започели контролу незаконитог запошљавања 30 људи у ту установу без конкурса. Гордана Баштинац у Дом пензионера у Бањалуци примљена је у стални радни однос 20. новембра, а […]

среда, 26 децембра, 2012 / 09:20

Директор Дома пензионера у Бањалуци Илија Вујичић запослио је без конкурса Гордану Баштинац, супругу начелника бањалучког одјељења Инспектората РС Мире Баштинца, неколико дана након што су његови инспектори започели контролу незаконитог запошљавања 30 људи у ту установу без конкурса.

Гордана Баштинац у Дом пензионера у Бањалуци примљена је у стални радни однос 20. новембра, а инспектори рада су почетком истог мјесеца послије писања медија отпочели контролу бројних пропуста и незаконитости приликом запошљавања у тој установи.

На број телефона опште службе Дома пензионера јуче се на позив новинара “Гласа Српске” јавила Гордана Баштинац и потврдила да је супруга Мире Баштинца.

На питање од када ту ради, одговорила је: “Зашто вас занима откада овдје радим? Ево, нећу да вам одговорим”. Послије тога је спустила слушалицу.

Предсједник привременог Управног одбора Дома пензионера Ненад Ратковић рекао је да не зна да ли је и од када Баштинчева запослена у Дому, те да није упућен у то ко је све запослен у посљедње вријеме.

Видим да има нових радника у рачуноводству, а никога од њих не познајем. Знам Миру Баштинца, који је у Дом навраћао када сам био директор. Инспекторат РС једно вријеме био је смјештен у нашим просторијама и тада сам га упознао – каже Ратковић.
Он додаје да је Управни одбор наложио да се исправе све неправилности које је инспекција установила, али да за то треба времена, јер се ради о “кући која је тек у формирању и изградњи”.

Портпарол Инспектората РС Душанка Макивић казала је “Гласу Српске” да Баштинац јесте начелник Одјељења Инспектората РС Бањалука, али да “нема ингеренције над инспекторима запосленим у том одјељењу”.

Инспектори тог одјељења јесу контролисали начин запошљавања у Дому пензионера, али наређење им је издао главни инспектор Инспектората РС. Начелник не даје радне задатке инспекторима тог одјељења – каже Макивићева.

Инспектори рада почетком овог мјесеца утврдили су, између осталог, да је Вујичић без конкурса у Дом запослио 31 лице. Правилник који је донио не предвиђа да је конкурс потребан за запошљавање. Још тече рок од 60 дана да у Дому отклоне неправилности.

Макивићева каже да су инспектори завршили свој дио посла и установили пропусте за које је наложено да се исправе.

За оне пропусте за које су рокови били до 15 дана, контрола извршења показала је да су исправљене, а рокови од 60 дана за неке пропусте још нису истекли – каже она.
Вујичић јуче није одговарао на телефонске позиве.

Влада РС донијела је одлуку о расписивању конкурса за избор УО Дома пензионера Бањалука, послије којег ће бити расписан и конкурс за директора ове установе, и та активност је у току. Вујичић је већ годину и десет мјесеци в.д. директора Дома.

Управни одбор Дома пензионера донио је јуче одлуку да та установа понуди дио смјештајног капацитета родитељима погинулих бораца и ратних војних инвалида прве категорије и то 20 кревета за родитеље погинулих бораца по цијени од 600 КМ за покретна и 750 КМ за полупокретна и непокретна лица.

Поред тога, директор Илија Вујичић је одлучио да собе Дома, као да је то његов хотел, издаје једнократно по нижој, како је рекао, конкурентној цијени.

Цијена полупансиона је 30 КМ – каже он.2 КОМЕНТАРА

  1. Doticna gospodja je istjerana iz Trznice BL i dobila masnu odstetu, i sada umjesto da ide u penziju opet na teret poreskih obveznika.Taj njeni idiot, pjandura Miro Bastinac je meni napisao da nemogu biti vozac u inspektoratu a ja sam vodio 150 ljudi tacnije djece od 18 godina u ratu i odbranio BL na Manjaci a onda mi sokcetina iz gradske uprave kaze da ja nepoznajem Manjacu.Ova SNSD banda pokusava na sve nacine da kupi glasacko tijelo ali narode 2014. je kraj jedne tiranije koja zauvijek mora biti izbrisana i zabranjena poput sekte.Nazalost ovdje nema pravne drzave i sve je korumpirano i dilovi postoje u svim institucijama i svako se ugradjuje u procente na svoj nacin a narod je stoka nevidjena i to sve podnosi.

  2. druze kao prvo doticna gospodja Gordana Bastinac je u penziji ali kad imas supruga na tako jakoj poziciji onda ona moze sve a gospodin ili majmun Bastinac je sve svoje pozaposljavao npr cerku Natasu u gradskoj upravi sin ima svoju ordinaciju eto kakvu imamo drzavu majmun Bastinac je okorjela pijandura ali kad si na vlasti mozes sve to je tako sad