Дом омладине плесао ритмом Оријента

Око 220 љубитеља оријенталног плеса уживало је синоћ на Оријенталној вечери „Orient Journey Vol. 3 – In memoriam to Maja Purisic“ у амфитеатру Дома омладине у Бањалуци. У једноипочасовном програму публици се представило око 50 плесачица из Плесног студија „Ориана & Ориа“, „Фараон“, „Исис“ и „Атика“ из Бањалуке, те Нана из београдског ПС „Трибалица Д. […]

недеља, април 29, 2012 / 18:29

Око 220 љубитеља оријенталног плеса уживало је синоћ на Оријенталној вечери „Orient Journey Vol. 3 – In memoriam to Maja Purisic“ у амфитеатру Дома омладине у Бањалуци.

У једноипочасовном програму публици се представило око 50 плесачица из Плесног студија „Ориана & Ориа“, „Фараон“, „Исис“ и „Атика“ из Бањалуке, те Нана из београдског ПС „Трибалица Д. Ц“.

Александра Тешановић, оснивачица, кореографкиња и инструкторка Плесног студија “Ориана & Ориа”, који су уједно били организатори овог догађаја, задовољна је урађеним.

– Било је генијално вечерас! Презадовољна сам. Драго ми је да је одзив публике био велики и да су људи задовољни. Чула сам неколико коментара који кажу да је сваки пут све боље и боље, тако да сам сретна. Вечерас смо представили разне стилове оријенталног плеса и фолклорне подстиловем трајбл, који је опет нешто ново у граду. Представили смо и нашу најмлађу групу и наше госте – истакла је.

Бањалучани су аплаузима испратили енергичне плесне тачке, а овацијама наградили раскош и љепоту дијела културе Оријента, уживајући у богатим стиловима и подстиловима овог плеса.

И гошћа из Београда, Нана из ПС “Трибалица Д. Ц.”, уживала је наступајући међу Бањалучанима и Бањалучанкама, који су њене тачке наградили овацијама. Подијелила је своје утиске о овом догађају.

– Ово је била, нажалост, једна тужна прилика што смо се окупиле, а с друге стране опет мислим да су ове девојке показале велики ентузијазам. Вечерас смо плесале за Мају – казала је, додавши да се представила публици у дуету са Тешановићевом, те да је имала једну соло тачку која је била инспирисана вином.

Циљ догађаја је био да се чува успомена на Мају Пуришић, а по реакцијама публике, плесачица и организатора вече је било више него успјешно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *