Долазио је возом: Обустављена истрага против Вулина

Тужилаштво у Митровици обуставило истрагу против Александра Вулина након што је установљено да је он октобра ушао на Косово користећи се жељезничком линијом. У саопштењу, које преноси Радио Слободна Европа, наводи се да је Основно тужилаштво у Митровици 29. октобра примило извјештај Полиције Косова, у којем се наводи да су током истраге овог случаја осигурани […]

четвртак, 31 октобра, 2013 / 14:55

Тужилаштво у Митровици обуставило истрагу против Александра Вулина након што је установљено да је он октобра ушао на Косово користећи се жељезничком линијом.

У саопштењу, које преноси Радио Слободна Европа, наводи се да је Основно тужилаштво у Митровици 29. октобра примило извјештај Полиције Косова, у којем се наводи да су током истраге овог случаја осигурани докази на основу којих се установило да је Вулин 16. октобра из Србије на Косово ушао користећи се жељезничком пругом Краљево-Звечан-Северна Митровица.

Како се подсјећа, тужилаштво је 24.октобра покренуло истрагу против Вулина, који је министар у влади Србије без портфеља, задужен за Косово и Метохију, због неовлашћеног прелаза границе, након чега је Основни суд издао налог за његово хапшење.

Премијер самопроглашеног Косова и Метохије Хашим Тачи, изјавио је да министар Србије без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин може да дође на Космет као “човек мира и у складу са стандардима”, али да ће бити ухапшен уколико дође у униформи.

Тачи хуманиста: Хапсимо Вулина у униформи, може доћи само као човјек мира0 КОМЕНТАРА

 1. Иначе, ради се о договору Тачи – црна тројка да се пријети хапшењима са Тачијеве стране како би црна тројка могла да прича причу о наводној жељи Приштине да Срби не изађу на изборе.

  Приштина нема ниједан разлог да не жели да Срби изласком признају институције тзв. државе Косово.

 2. anja banja luka, 31.10.2013. 17:25:30

  Ања ово су локални избори и Срби ће гласати за своје општине, а не за неку државу Косово и слично. Те општине су и тако и овако већ постојале и постоје. Проблем Србије са Косовом није ријешен и неће бити још у скорије вријеме, јер сад за сад ни ЕУ не тражи да Србија признаје Косово, оног момента кад то почну тражити, то ће већ бити друга прича, а до тада, остаје статус Q, Срби нису дужни да признају шиптарску државу и то је то.

 3. Ове изборе је расписала држава Косово преко свог предсједника.

  Срби на КиМ треба да изаберу мање од два зла, а то је неизлазак на ове изборе. Нажалост, увијек се нађе неки Ивановић или Пантић да зарад партијских интереса заобиђу националне.

 4. anja banja luka, 31.10.2013. 17:39:37

  Па и у Војводини се расписују покрајински избори, није то правно формално спорно, споран је статус, који је и даље нерјешен. Дио међународне заједнице прихвата и званично признаје шиптарима државу Косово, још увијек већи дио је не признаје и сматра их дијелом Србије!
  Битно је да сад за сад Србија не буде притиснута од ЕУ за признање, тад би држава Србија могла да изгуби компас. Пошто је ЕУ видим као Велику Њемачку, сматрам да је добар посао започео Вучић директним преговорима са Меркел, од тога ће све зависити за Србију! Ево управо на РТС2 иде директан пренос Скупштине Србије о Косову и изборима!

 5. Ти и ја се никада нећемо сложити по питању актуелне власти у Србији.

  Наравно да је формално-правно спорно. Кажи ми ко расписује изборе у АП Војводина, чији су то закони и дио чијег уставно правног система. Тај одговор ми упореди са Косметом.

  За потребе ових избора Србија је распустила и тиме ставила тачку на постојање институција државе Србије које признаје највећи дио свијета.

  Срби на КиМ да бојкотују ово правно насиље. Једном када се пристане на њихова правила, више нема повратка на старо. Овако, видјећемо шта ће да буде.

 6. anja banja luka, 01.11.2013. 00:09:05

  Ама око чега то треба да се сложимо? Па нису мени власти Србије рођаци, стричеви, тетке и ујне, да би их ја својатао, а ти се не слагала са тим?
  Кад нешто ураде добро, кажем добро је, кад није кажем није. Тачније, кад руше и уништавају жуту гамад, добро је, кад хапсе тајкуне и бивше министре и директоре, предсједнике управних одбора и тако даље, кажем одлично је.
  Кад позову додика и са њим егленишу, кажем не ваља вам посао ништа и тако.

  Шта се то сад револуционарно може промјенити са овим властима на Косову? Да се поново спреме за рат, а народ и у Србији једва преживљава? Да крену у дипломатску активност, а с ким? Русију боли она ствар за такве ствари, они имају педесет милиона Руса ван својих граница, па се не секирају, а да се распуцају због наших 150 хиљада талаца на својој земљи Косову? Ма све се бојим да хоће, само што неће! Нису репом мрднули ни кад су нас бомбардовали, а камоли сад!

  Тај косовски систем је враћен на онај устав из 1974. што се тиче Србије, али не њеном вољом, већ снагом притиска на Србију, која нема никакве моћи да се одупре!