Долази Лавров: Нема дронова, забрањено саобраћање камионима

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, поводом посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Републици Српској 21. септембра. 2018 године, предузеће мјере првог (највишег) степена безбједности на територији градова Источно Сарајево и Бањалука како би ова посјета протекла у најбољем реду.

четвртак, 20 септембра, 2018 / 12:57
С тим у вези, наведеног дана у вријеме доласка и одласка делегације, биће забрањено кретање моторним возилима, те ограничено кретање других учесника у саобраћају укључујући бициклисте и пјешаке, на траси кретања делегације, односно на путном правцу од Међународног аеродрома Бања Лука у Маховљанима до самог града у временским периодима од 14,00 до 16,00 часова, као и од 18,00 до 19,30 часова, као и у улицама Гундулићева, Олимпијских побједника и у дијелу Улице Краља Петра 1 Карађорђевића за вријеме активности господина Лаврова.
Обуставе на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа биће периодичне у временском периоду од 11,30 до 14,00 часова.
Наведеног дана биће забрањен превоз експлозивних материја као и саобраћај за теретна моторна возила укупне носивости преко 7,5 тона на подручју Града Бањалука, општина Лакташи, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.
Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане обавјештавамо да је на подручју Града Бањалука и Источно Сарајево, као и на траси кретања забрањена употреба дронова.
Истовремено, представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење свих догађаја који се организују поводом посјете руске делегације, треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију.
У циљу безбједне посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за моторна возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, на свим путним правцима и то:
– 21.09.2018. године, у времену од 10,00 до 16,00 часова, на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа и
– 21.09.2018. године, у временском периоду од 13,00 до 21,00 час, на подручју града Бања Лука и општине Лакташи.


Оставите одговор