Док су сви на сајму у БГ, замјеник министра одбране информише команданта ЕУФОР-а о неодржаној вјежби са Србијом

Замјеник министра одбране за политику и планове Мијо Крешић састао је се са командантом ЕУФОР-а у Босни и Херцеговини генералмајором Алеxандером Платзером, 12. октобра 2021. године. Током састанка разговарано је о значају ЕУФОР мисије у БиХ као и другим актуелним политичким и сигурносним приликама у БиХ.

уторак, октобар 12, 2021 / 23:37

Саопштење машински пресловљавамо на српско писмо, јер МО БиХ ексклузивно пише латиницом и етимолошким правописом из Загреба:

Замјеник Крешић истакао је значај ЕУФОР мисије за БиХ и том приликом још једном нагласио добру сарадњу, а која је показана и практично на недавно одржаној вјежби "Qуицк Респонсе 2021". "Све то показатељ је добре сарадње што гарантује наставак изградње и јачања капацитета Оружаних Снага Босне и Херцеговине", навео је Крешић.

Командант ЕУФОР-а Платзер изразио је пуну подршку наставку сарадње те нагласио да ће у том духу мисија ЕУФОР-а наставити даље дјеловати.

Замјеник Крешић и генералмајор Платзер су истакли заједнички став о потреби поштивања процеса у одбрамбеном ресору. На крају састанка замјеник Крешић је упознао команданта ЕУФОР-а са током активности везано за реализацију билатерално војне вјежбе између ОС БиХ и Војске Републике Србије.Оставите одговор