Док се Косово крчми у Бриселу, Вулин се не одриче Русије и Бјелорусије

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће Србија увијек безусловно јачати пријатељство са сталним партнерима Бјелорусијом и Русијом, које су у најтежим тренуцима историје увијек биле уз Србију и пружале јој подршку, те да остаје привржена принципу војне неутралности.

уторак, јул 31, 2018 / 13:21

"Трудимо се да будемо добри пријатељи и са Истоком и са Западом јер немамо други пут", рекао је Вулин за часопис оружаних снаге Бјелорусије "Армија".

Он је оцијенио да је бомбардовање СРЈ показало сву рањивост и несавршенство механизама поштовања међународног права, те да само повратак у оквире међународног права може да гарантује јачање стабилности и безбједности на планети, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Осврћући се на ситуацију на Балкану, Вулин је указао на чињеницу да се Балкан налази на раскрсници источне и западне цивилизације.

"А, када градите кућу на раскрсници путева у госте вам долазе разни људи и они који желе да буду добри гости и они који намеравају да освоје вашу кућу. Србија је управо на таквом месту, на раскрсници, где су сударања честа", рекао је Вулин и истакао спремност да се пружи отпор сваком освајачу.

На питање шта данас представља Војска Србије, Вулин је рекао да је то војска која се брзим темпом опрема, константно повећава ниво спремности својих припадника и да српски народ поштује и има повјерење у њу.

Он је истовремено рекао да Војска Србије поклања велику пажњу јачању својих способности и модернизацији наоружања и опреме, као и развоју војне индустрије.

"Један од показатеља је прошлогодишњи извозни приход од 586 милиона долара. Очекивање је да ће овогодишњи извоз бити значајно увећен, за шта српска војна индустрија има добре адуте. Међу најјачим су ново оклопно вишенаменско борбено возило `Милош`, оклопно возило `Лазар-3` и самоходна хаубица НОРА Б-52", рекао је Вулин.Оставите одговор