21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Док се Косово крчми у Бриселу, Вулин се не одриче Русије и Бјелорусије

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће Србија увијек безусловно јачати пријатељство са сталним партнерима Бјелорусијом и Русијом, које су у најтежим тренуцима историје увијек биле уз Србију и пружале јој подршку, те да остаје привржена принципу војне неутралности.

уторак, 31 јула, 2018 / 13:21

"Трудимо се да будемо добри пријатељи и са Истоком и са Западом јер немамо други пут", рекао је Вулин за часопис оружаних снаге Бјелорусије "Армија".

Он је оцијенио да је бомбардовање СРЈ показало сву рањивост и несавршенство механизама поштовања међународног права, те да само повратак у оквире међународног права може да гарантује јачање стабилности и безбједности на планети, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Осврћући се на ситуацију на Балкану, Вулин је указао на чињеницу да се Балкан налази на раскрсници источне и западне цивилизације.

"А, када градите кућу на раскрсници путева у госте вам долазе разни људи и они који желе да буду добри гости и они који намеравају да освоје вашу кућу. Србија је управо на таквом месту, на раскрсници, где су сударања честа", рекао је Вулин и истакао спремност да се пружи отпор сваком освајачу.

На питање шта данас представља Војска Србије, Вулин је рекао да је то војска која се брзим темпом опрема, константно повећава ниво спремности својих припадника и да српски народ поштује и има повјерење у њу.

Он је истовремено рекао да Војска Србије поклања велику пажњу јачању својих способности и модернизацији наоружања и опреме, као и развоју војне индустрије.

"Један од показатеља је прошлогодишњи извозни приход од 586 милиона долара. Очекивање је да ће овогодишњи извоз бити значајно увећен, за шта српска војна индустрија има добре адуте. Међу најјачим су ново оклопно вишенаменско борбено возило `Милош`, оклопно возило `Лазар-3` и самоходна хаубица НОРА Б-52", рекао је Вулин.