Док ми средњошколски вјеронаучимо, Ефбиховци индоктринирају основце

Док јавност и буџетске културне институције гледају како ће се извињавати и латиничити на подручју четири сарајевске градске општине засађена је „1.601 ружа у знак сјећања на исто толико убијене дјеце Сарајева“ од 1992. до 1995. године.

среда, април 4, 2018 / 12:04

Карактеристично је да се врши индоктринација најмлађих нараштаја, што се у Српској и у случају покушаја у јавности полемизује. У Ефбиху, видимо, не. У Српској зато тупимо зубе на увођење вјеронауке у школе, док у Сарајеву за тим нема потребе. Увезени вјерски фанатизам и њиме надахнута националистичка индоктринација најмлађих, обећава да мира неће бити ускоро у Дејтонској Долини Плача.

Удружење „Арборетум-Ботаничка башта“ организовало је акцију „Сарајево – 1.601 ружа за 1.601 цвијет“ поводом обиљежавања 6. априла, Дана Града Сарајева, у којој су учествовали основци с подручја неколико градских општина.

Код Спомен-обиљежја убијеној дјеци Сарајева у Великом парку засађено је 216 ружа, а садњи се придружио и градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

„Град Сарајево ће у нашем мандату радити на сличним пројектима у будућности“, рекао је Скака и додао како су овакве акције важне да би будуће генерације знале шта се дешавало у периоду 1992 -1995. година.

Из управе Града су саопштили како ће руже бити посађене у шест ружичњака, као опомена да се ратна дешавања.

На крају програма пуштене су голубице, симболи мира, у нади да се оно што се десило у БиХ и Сарајеву никоме не понови.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *