Док код других сијеку, у Бијељини прелива: Вишак у буџету четири милиона КМ

Скупштина Града Бијељина усвојила је полугодишњи извјештај о извршењу буџета, који је у суфициту у износу од 4.186.000 конвертибилних марака, а начелник градског Одјељења за финансије Младен Савић истакао је да Град редовно сервисира све обавезе које се односе на кредитна задужења и добављаче.

петак, 11 септембра, 2020 / 09:44

Савић је појаснио да су у првих шест мјесеци остварени приходи у износу од 21.203.000 КМ, а да су расходи за исти период износили 17.029.022 КМ.

– Основни план буџета за 2020. годину износио је 51.258.000 КМ, с тим што смо тај износ увећали током године кредитним задужењем од седам милиона КМ. Пандемија вируса корона утицала је прије свега на смањење прихода од ПДВ-а, међутим, током јула смо примијетили да је по овм основу остварен приход од 2,9 милиона, за разлику од планираних 2,3 милиона КМ, те ако се до краја године настави таква тенденција, ситуација би могла да буде позитивна – нагласио је Савић.

Одборници су подржали информацију о упису ученика у први разред основне школе, као и одлуку о субвенционисању трошкова превоза ђака по 30 КМ мјесечно, за шта ће из градског буџета бити издвојено 120.000 КМ.

У информацији о предузетим мјерама и утрошеним средствима Града за вријеме епидемије вируса корона исказан је трошак од 1,6 милиона КМ за помоћ здравственим установама, вишемјесечно одржавање карантина и набавку заштитне епидемиолошке опреме.

Међу 24 тачке дневног реда био је и извјештај о пословању предузећа „Градско гробље“, који није усвојен, док је усвојен извјештај о предузећу „Комуналац“.

Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић најавио је након сједнице израду плана пронаталитетних мјера, који ће бити разматран на сљедећој сједници градског парламента.

На данашњој сједници досадашње одборнике СНСД-а Данијелу Ђукин, која је именована за вршиоца дужности директора Дома здравља, и Жељка Гребића, који је постао начелник градског Одјељења за привреду, замијенили су Драгиша Максимовић и Радован Мандушић из те странке. Заклетву је положио и Дејан Благојевић, нови секретар Скупштине Града.

Усвојене су и допуне Закључка о додјели градских признања, те је одлучено да златна медаља „Кнез Иво од Семберије“ постхумно буде додијељена бившем генералном секретару Црвеног крста Републике Српске Ђоки Михајловићу, као и учесницима акције „Респиратори за Српску“ и дугогодишњем друштвеном и хуманитарном активисти Перици Глигићу.Оставите одговор