Дојче банка укинула готовину на шалтерима

У већини пословница Њемачке банке (Дојче Банк), готовина више неће бити доступна на шалтеру.

петак, 10 јуна, 2022 / 17:21

"У будућности више не желимо да нудимо готовину у пословницама јер држање готовине у пословницама узрокује трошкове”, рекао је Ларс Штој, директор Одјељења пословања с домаћим приватним клијентима највеће њемачке банке.

Нови план банке многи виде као јасан корак унатраг за клијенте.

"Главни задатак подружнице је продаја, савјетовање клијената о инвестицијама, хипотекама, донекле потрошачким кредитима и осигурању. Тада ће и подружнице опет бити профитабилне”, закључио је Штој.

Према плановима, банка жели понудити готовину само у неколико великих пословница. У већини пословница Дојче Банк новац би требао бити доступан само на банкоматима.

Из Дојче Банк су у сриједу за неколико њемачких медија потврдили ове наводе. Портпаролка је објаснила да ће банка смањити број личних новчаних издатака у пословницама као дио своје стратешке трансформације у Њемачкој.

Према наводима из Њемачке банке, ови су планови одговор на промјене у понашању купаца.

"Када је ријеч о плаћању и руковању готовином генерално, уочава се јасан тренд безготовинског плаћања. Купци имају приступ националној мрежи банкомата за снабдијевање готовином, а новац се такође може подићи приликом куповине у многим супермаркетима или на бензинским пумпама”, поручују из Њемачке банке, преноси Феникс Магазин.