07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Договорено: Америчке ракете у Румунији

Румунија и Сједињење Америчке Државе постигле су споразум о инсталирању НАТО одбрамбеног ракетног система на територији Румуније. „Ми смо одлучили да анетирактни штит буде постављен у бившој ваздухопловној бази Девеселу, у јужној Румунији”, потврдио је предсједник Трајан Басеску у телевизијској изјави, пренијеле су новинске агенције. Та база, која се налази на југу земље према бугарској […]

уторак, 3 маја, 2011 / 12:22

Румунија и Сједињење Америчке Државе постигле су споразум о инсталирању НАТО одбрамбеног ракетног система на територији Румуније.

„Ми смо одлучили да анетирактни штит буде постављен у бившој ваздухопловној бази Девеселу, у јужној Румунији”, потврдио је предсједник Трајан Басеску у телевизијској изјави, пренијеле су новинске агенције.

Та база, која се налази на југу земље према бугарској гранци, и даље ће бити под румунском командом. У њој ће бити у просјеку стационирано најмање 200, а највише 500 америчких војника. „Ово је највиши ниво безбједности који је Румунија могла постићи”, изјавио је предсједник Басеску и додао да те ракете нису усмјерене против циљева у Русији.

Румунија и САД су преговарале више од годину дана о постављању дијелова антиракетног штита на подручју те балканске земље.

Према плану предсједника САД Барака Обаме, односно НАТО, елементи тога система одбране – ракете пресретачи и радари – биће инсталирани у још неколико земаља на истоку континента: у Бугарској, Турској и другима.

Амерички државни подсекретар Хелен Таушер, која је водила преговоре са званичницима у Букурешту, у интервјуу са агенцијом АП изјавила је да ће дијелови тог система у Румунији бити постављени до 2015. године.Коментариши