Додику упућен позив, остали који не поштују Уставни суд ваљда се јаве сами

Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, упућен је позив за саслушање у својству осумњиченог у предмету у вези с референдумом у Српској.

понедељак, септембар 26, 2016 / 18:36

Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, упућен је позив за саслушање у својству осумњиченог у предмету у вези с референдумом у Српској.

Потврђено је то Фени из Тужилаштва БиХ у вези с активностима у предмету који се односи на неизвршавање Одлуке Уставног суда БиХ, преноси Кликс.

Тужилаштво БиХ је данас саопштило да се у вези с тим прикупља одређена документација те да ће одређене особе бити позване у ту институцију.0 КОМЕНТАРА

 1. Jesmo li to još jedan korak bliže ratu? Sada već nije teško zamisliti potpuno instrumentalizovanje Tužilaštva BiH i SIPA u rukama sarajevske političke elite. Nije teško zamisliti odbijanje Dodoa da se odazove pozivu na saslušanje u SA. Nije teško zamisliti ni pokušaj Dodoovog hapšenja i prvu krv. Eto ti odmah zatim i punktova na glavnim saobraćajnicama. Prvih dobrovoljačkih odreda i prvih poziva na mobilizaciju. U međuvremenu će se možda organizovati još jedan referendum na temu Suda i Tužilaštva BiH.

  Ovo je naravno najgori mogući scenario ali… nije ga teško zamisliti.

  Znam da će sada mnogi reći da narod neće da ratuje i da narod nije glup k’o ovca.

  Ja ću reći da je narod glup k’o kokoš. Poisključivaće nam struju i telefone, interneta biti neće. Radio će krenuti u jeftinu propagandu a najviše ćemo vjerovati autima i megafonima koji će krenuti da kruže po gradovima i puštaju „muziku“.

 2. Евентуално привођење Додика од стране СИПА због евентуалног одбијања да се одазове позиву Тужилаштва БиХ због саслушања би прошло фино, мирно и глат, исто к’о и овај референдум, без инцидената, онако господски. Ни МУП РС, ни „радикални кругови“ не би се томе супротставили, ма ко располагао „каквим индицијама и информацијама са терена“, како се то обично прича због дизања фрке…

 3. @ Осман Ђ.,27.09.2016. 07:20:50

  Ne mogu se složiti sa tobom. Akcija SIPE u kojoj bi Dodo bio priveden sa lisicama na rukama, na teritoriji Srpske, izazvala bi oštru i momentalnu reakciju ličnog obezbjeđenja a zatim i cijelog MUPa RS.

 4. Да је само један проблем у нашој махали, лахко би га ријешили: скинемо Лемија, и свима рахат.

  Но, није тако и тим је већа шарена лажа око ове патке Тужилаштва, које овим поступком управо највише потврђује Милину (као првог борца за функционалну, одрживу и напредну БиХ) тезу да је Суд и Тужилаштво БиХ настало на кривим темељима и да је неопходно усвојити нормалан и спроводив Закон о истим.

  Миле је позван, сви остали се требају сјетити сами: и Млађо д’Ив, Младен дел Боске, Чавке, Чубра, Ђока, ….

  Ко овдје кога зај**ава?!

 5. Синоћ сам пратио излагање поштованог професора Шолаје код Ћурковића на АТВ.

  Шолаја на Ћурковићево питање о излазности на референдум мајсторски рече да неће о томе, а онако га узгред ућера до балчака, са упадицом да зна за неке инструкције које су појединци давали својим партијским војницима на терену.

  А сад да вам ја преведем. Лидери СзП су јавно подржали референдум, а на терен слали инструкције да се њихове присталице у што мањем броју појаве на гласалиштима.

  Хвала професору за потврду онога што сам одавно говорио. СзП (изузимајући Иванића, јединог од њих, којем Бакир не може укинути радно мјесто) да је једина нада за њихов долазак на власт хапшење Додика. Није ишло са златом, банкама, а сада се отвара опција хапшења због референдума.

  Тужан крај СДС-а за мене, послије Светог Јануарија 1980.године један од дражих догађаја.

 6. ex-1978, 27.09.2016. 06:26:22

  “Jesmo li to još jedan korak bliže ratu?“

  Нек’ ратују они што су изашли на референдум! Екс, Шаровић Додик, Босић, Иванић, Чубриловић…

  Ја одох у неку земљу чланицу НАТО и ЕУ, па кад се рат заврши јавите…

 7. Све је у реду.Референдум је прошао и излазност је била велика,шта год говорили противници референдума.Муслимани нису изашли на референдум,списак је узет из МУП-а гдје многи муслимани имају личну карту,а живе у нордијским земљама.Доста Срба ради на црњака у Словенији,Италији,Аустрији,…Кад се све то узме,излазност је била између 72-75% становника РС.

  Мене забрињава Мектић,који би слао СИПУ.Маска је пала.Више воли БиХ него РС.Све може али то никако.Позз.

 8. Када се ради о излазности на референдум, а ако се жели сагледати реална ситуација, онда се морају узети у обзир неколике ствари.

  1. Ако на референдум излази само страна која је за једну опцију онда је увијек излазност мања и сваки резеултат преко 50% је велики успјех.

  На примјер, на референдуму за улазак Хрватске у ЕУ гласало је нешто мање од 44% гласача, иако су на референдум изашли и они који су за, и они који су против.

  На референдум у Србији, за изгласавање постојећег устава, за два дана колико је референдум трајао, једва је навучено 50% бирача иако су све странке и позиције и опозиције, за разлику од странак у РС, искрено подржале референдум. Чак је и покојни патријарх у директном преносу позвао народ на гласање.

  Ова два примјера довољно говоре колико су ови из СзП глупи када причају о излазности.

  2. Недостатак контроле од стране невладиних организација и других заинтересовних је створило могућност да се неки гласови допишу, али нема доказа.

  Примјер за то ћу навести из сопственог искуства. Референдум о Венс-Овеновом плану ме је затекао на првој црти бојишнице. Не знам за друге, али су готово сви из моје чете гласали за план, а службено је објављено да је војска готово 100% гласала против плана.

 9. Много веће и значајније фаце су хапшене па нико није к..мрднуо. Тешко да би се неко почешао и због овога. Најмање би реаговали његови „најоданији“ скојевци. Можда мало преко тастатуре.
  Нема од тога ниш’, а ако би и било ближи сам варијанти

  „тата ко су ови шабани…нису то шабани сине, то су татине муштерије…
  газда, дошли неки политичари, желе да играју без маски….
  ПОДЕЛИ ИМ БОЈЕВУ МУНИЦИЈУ, КАЖИ КУЋА ЧАСТИ“
  B-)

 10. Ja ću reći da je narod glup k’o kokoš. Poisključivaće nam struju i telefone, interneta biti neće. Radio će krenuti u jeftinu propagandu a najviše ćemo vjerovati autima i megafonima koji će krenuti da kruže po gradovima i puštaju „muziku“.

  Поискључиваће нам због дуговања, а што се прешједника тиче, не долази у обзир неко други да га хаспи сем наших институција. Коначно специјално тужилаштво да почне да ради посао због ког је и направљено.

 11. Још једна срамна манипулација Салиховића и набацивање јарану Милету. Нити има позива, нит’је Салиховић жртва што је позив упутио.:P

 12. slavija,27.09.2016. 11:03:08
  “ Најмање би реаговали његови „најоданији“ скојевци. Можда мало преко тастатуре“
  Varaš se slavija skojevci bi reagovali najžešće naveče bi branili velikog baju a kad bi osvanuo u Tunjicama/Ramštajnu tek bi onda ožegli po tastaturi da nadoknade propušteno i da se na vrijeme prešaltaju i bili bi veći opozicionari od nas dvojice.
  Inače sve govori da je opet u pitanju zabava za široke narodne mase pa tako poštar ne stiže uručiti poziv da saslušanje bude prije izbora a poslije izbora ako se sjete sjete ako ne nikom ništa. Možda je Simo u pravu da je opozicija veće govno od SNSD iako je to teško postići mada ne bi me čudilo da i ne žele vlast u ovom trenutku jer smo u tolikoj gabuli da nas ni bog ne može spasiti a kamo li dva Mladena pa čekaju da ovi pokusaju što su zakuhali

 13. Додик би се требао појавити у Тужилаштву БиХ 3. октобра, а вјежба ЕУФОР-а траје од 30. септембра до 5. октобра на Мањачи.

 14. БОРС-овци, изјасните се!
  Шта би са радикалним мјерама?

  Ено Ветерани Д Вукотића кажу да су спремни гинути за председника, а ви???

 15. Симо П. Ороз,27.09.2016. 09:44:23[166418]
  Када се ради о излазности на референдум, а ако се жели сагледати реална ситуација, онда се морају узети у обзир неколике ствари.

  1. Ако на референдум излази само страна која је за једну опцију онда је увијек излазност мања и сваки резеултат преко 50% јe успјех.

  Drugim rijecima:Ako imas stanovnika(oko 800h stalnih) a na glasackim spiskovima preko 1,2mil uspjeh je zagarantovan.

  Bjez Simaga ne rise.Jos uz to ako je neustavan,koga interesuje koliko i kako je glasala RS?Kad cemo vidjeti koliko je ljudi ,izaslo i koliko reklo „za“?nikada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *