Додикови адвокати траже испитивање законитости прислушкивања

Адвокатски тим предсjедника Републике Српске Милорада Додика поднио је данас Суду БиХ захтјев за испитивање законитости наредбе о одређивању посебне истражне радње — надзор и техничко снимање телекомуникација — као и законитости начина на који су спроведене истражне радње против предсjедника РС.

среда, 15 новембра, 2017 / 21:01

Како се наводи у саопштењу из кабинета Милорада Додика, одбрана сматра да предметне истражне радње нису спроведене на законит начин због чега тражи преиспитивање законитости од Суда БиХ.

Истовремено, адвокати су поднели и дисциплинску пријаву, односно инициран је дисциплински поступак против тужиоца Тужилаштва БиХ који је поднео предлог за одређивање мера надзора, као и захтеве да се Додик не обавештава о предузетим мерама надзора.

Прошле недеље Додик је навео да га прислушкују безбедносне службе БиХ, као и да је налог да се "стави на мере" издат на основу захтева тужилаштва у Сарајеву, због истраге коју су покренули. У питању је случај "Павловић банка", у коме се сумња да је Додик добио кредит накнадно, како би њиме "покрио" куповину виле у Београду.

Прислушкивање је поступак који одобрава суд уколико истражни органи понуде довољно аргумената да је потребно у добијању доказа. Уколико након мјесец дана не да резултате, тражи се ново одобрење, а уколико се не добије, прислушкивана особа се обавјештава да је била предмет прислушкивања.

Будући да је Додик обавјештен о истеку праћења његових комуниација, тешко је повјеровати да се ради о незаконитом поступку.

Додик о кредиту от Фронтал на Rutube.3 КОМЕНТАРА