Додикова таутологија око Николићевог савјетника и референдума

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је из контекста извучена изјава савјетника предсједника Србије Ивана Мркића у којој је поручио да је Томислав Николић против референдума у Српској. "Човјек је рекао само да предсједник /Николић/ дијели мишљење премијера /Александра/Вучића, а Вучић никад и нигдје није рекао да је против", рекао је Додик за Еуроблиц. […]

петак, 15 јануара, 2016 / 09:30

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је из контекста извучена изјава савјетника предсједника Србије Ивана Мркића у којој је поручио да је Томислав Николић против референдума у Српској.

"Човјек је рекао само да предсједник /Николић/ дијели мишљење премијера /Александра/Вучића, а Вучић никад и нигдје није рекао да је против", рекао је Додик за Еуроблиц.

Он је навео да нема потребе за било каквим спекулацијама и да Република Српска и Србија одлично сарађују на свим питањима.

"Око неких ствари можемо и да се не слажемо, али је сарадња конструктивна, веома добронамјерна. Разумијемо пријатељски став Србије и све што нам они кажу", рекао је Додик.

Он је нагласио да зато и траје прича о референдуму свих ових мјесеци, да би се видјело на који начин ће се то ријешити.

"Ипак, референдум је наша аутономна одлука", поручио је предсједник Српске.

Он је истакао да није тачно да губи подршку из Србије.

Мркић је јуче рекао за београдски дневник "Данас" да је предсједник Србије Томислав Николић против референдума у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА