Додикова најновија максима: Досљедно ћемо проводити Дејтонски мировни споразум

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да је упознао америчку делегацију на састанку у Сарајеву да Република Српска нема ни један план о сецесији и да ће наставити да се политичким и правним средствима бори за провођење Дејтонског споразума и Устава БиХ.

уторак, 16 новембра, 2021 / 18:12

Додик је рекао да Република Српска остаје посвећена слову Дејтонског споразума и Уставу БиХ и да је привржена политици мира.

Он је истакао да Република Српска инсистира да и други поштују слово Дејтонског споразума, те да очекује од међународне заједнице да поштује и спроводи овај споразум и Устав БиХ.

"Само онај Устав и Дејтонски споразум који предвиђају провођење слова Дејтона су за нас прихватљиви" рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Додик је нагласио да Српска уважава спољни суверенитет, унутрашњи интегритет и уставно уређење БиХ, која је стављена од два ентитета и три конститутивна народа.

Он је рекао да је америчка делегација показала велику заинтересованост за стање у БиХ и жељу да се неке ствари почну рјешавати.