Додик: Звиздић прича без нас из Бање Луке

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да механизам координације који је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић представио данас као усаглашени документ нема подршку Републике Српске, нити њених институција. Додик је истакао да тајност самог процеса усвајања Одлуке о систему координације већ сасвим јасно говори да ту није ријеч о нечему што има […]

среда, 10 фебруара, 2016 / 19:12

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да механизам координације који је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић представио данас као усаглашени документ нема подршку Републике Српске, нити њених институција.

Додик је истакао да тајност самог процеса усвајања Одлуке о систему координације већ сасвим јасно говори да ту није ријеч о нечему што има подршку свих.

"Питам се само шта су тог 26. јануара на тајној сједници Савјета министара радили министри из такозваног Савеза за промјене, осим што сy понизно и свјесно дигли руку против Републике Српске. И опет ће такозвани Савез за промјене питати шта је ту издаја. Ово је велеиздаја и то највећа од Дејтона до данас", нагласио је предсједник Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово је велеиздаја и то највећа од Дејтона до данас“, нагласио је предсједник Додик.
  ———————————-

  Скоро свакодневна употреба и ТРОШЕЊЕ великих и тешких ријечи????

  Отцепљење, отцепљење, референдуми о отцепљењу, самосталност, референдум овај, онај, декларације о самосталности…бла бла…НАРОД на то СВЕ ВИШЕ ОГУГЛАВА, СВЕ ВИШЕ СЕ СПРДА, ОКРЕЋЕ ГЛАВУ…,Да ли то и јесте прави циљ????
  Ако би се сутра и појавио неки повољан историјски тренутак за то, добар дио народа би због(смишљено или не) створеног неповјерења у власти и политику само одмахнуо руком..,
  Још опасније!
  Издајници, страни плаћеници, велеиздајници, ултраиздајници…бла бла…,
  НАРОД и на то СВЕ ВИШЕ ОГУГЛАВА, СПРДА СЕ…Да ли то и јесте прави циљ????
  Сутра да неко заиста крене тим путем или је већ кренуо, то ће постати(смишљено или не)нешто уобичајено, свакодневно, без било какве реакције.

  Онај ко ствара такву климу, климу ОГУГЛАЛЕ и зомбиране масе је или сам највећи издајник или будалетина или обадвоје.
  П.С.
  Очекује се тобож’ председниче, да под хитно, или предузмеш мјере за „велеиздају“, или да ови други уколико се не осјећају таквима,а с обзиром на тежину ријечи, у најмању руку и буквално саспу зубе у грло ономе ко их оптужује, па макар он био и председник.

  Само тако би се повратило повјерење у једне или друге.

 2. Славија,

  пажљиво сам прочитао одлуку о ‘механизму координације’ и одмах и у неколико реченица ћу ти објаснити зашто је ово издаја и зашто сматрам да ово није механизам координације него механизам субординације.

  Механизам коодинације предвиђа да се за сваку одлуку мора имати консензус и тачка.
  То значи да се сагласност мора наћи “по хоризонтали“.

  Код Механизма субординације пожељно је имати консензус, али ако га нема онда се спорни документ шаље на виш ниво. Управо то пише у овом Механизму субординације који се лажно зове “Механизам координације“. То је тражење консензуса по вертикали.

  То дославно значи да неки кантон или ФБиХ може предложити било шта да се усвоји на ЕУ-путу. Па имамо. На нивоу кантона се усвоји. На нивоу ентитета ФБиХ буде за, а РС против. Нема консензуса.
  Шта се тада дешава? По усвојеном механизму спорно питање се пребацује на Савјет министара и Савјет министара постаје крајњи тумач од чије воље зависи да ли ће се неки закон, одлука и др. усвојити.
  На тај начин став званичних власти РС постаје небитан,а једина права власт у БиХ постаје Савјет министара.

  Ово је суштина, а спинови попут хапшења неког Американца, националне заступљености по попису који ће за мјесец дана бити историја, су само димне завјесе да се суштина не види.

  На дјелу је тотално развлашћивање РС, уз сагласност српских представника у Сарајеву.

  Ко ово не види или је глуп или злонамјеран према РС.

 3. СДС на сајту још нема вијести о механизму координације.

  ПДП се огласио:
  “Усвоjeна одлука о мeханизму координациje je садржаjно готово идeнтична оноj коjа je усвоjeна у Народноj скупштини РС-а као приjeдлог РС-а, коjи равноправно учeствуje у том процeсу – рeкао je Борeновић у изjави новинарима у Бањоj Луци.“’

  Готово идентична!?!?

  У том грму лежи зец!

 4. “Стога сe можe рeћи да je урађeно нeшто што je добро и за РС и да имамо мeханизам координациje коjи изражава дejтонску структуру БиХ, тe да било коjа одлука у усаглашавању ставова о питању eвропских ставова нe можe бити усвоjeна бeз става РС-а – нагласио je Борeновић.“

  Лажеш Бореновићу!

  Став РС је оно што изрази Влада и НСРС, а не представници из РС у СМ. Оно што изразе представници РС у СМ је став Савјета министара БиХ.

  Неће вам то тако лако проћи!

 5. http://www.vijeceministara.gov.ba/home_right_docs/default.aspx?id=21614&langTag=sr-SP-Cyrl

  40. сједница СМ је одржана 20.01.2016., а 41.28.02.2016.године. Сједница на којој је донијет Мехнизам координације нема број што се види из документа:

  “на
  приједлог Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине, Савјет
  министара Босне и Херцеговине, на сједници одржаној дана 26. јануара
  2016. године, донио је ОДЛУКУ…“

  Сједница од 26.01.2016.године нема редни број, нити је наведено да је ванредна.

 6. Пошто сједница није била ванредна, онда је морала бити редовна. А редовна има свој редни број.

  Изгледа да ће на крају бити да су се тај дан састали Бакир, Звиздић и Човић и јавили министрима да је одлука усвојена.

 7. Предсједништво БиХ. Петак 26.02.2016.године, одмах послије џуме. Присутни Баке, Чова и Денис.

  БАКИР: “Чова, ајд’ ти назови Мехту па му објасни да смо се договорили да је меанизам усвојен. Ја бих, ал’ ми незгодно. Знаш ово око Фахре. Можда му је Сувара хаково телефон, па да не испадне да ја нешто тако… Ја ћу авазити Мирка, а са Млађом сам договорио да јави Игију“

  ЧОВА:“ Ало имењаче, ш’а маи, ђе си? Ево ја Баке и Денис контамо да нема потребе да се трзамо, петак је, викенд, па само да те обавијестимо да је механизам договорен и усвојен. Мало смо нешто измијенили, али што се вас тиче, чак смо и неке ствари за које би раније требали питати Жељку пребацили да ти, Мирко и Иги о њима одлучујете. Јел’ право? Јашта, ајд’ хвала, пита она за тебе.

  БАКИР:“Можда смо се ипак требали формално састати. Ако онај Симо буде сазнао да смо овако радили, неш’ остати …“.

  ЧОВА:“ Не брини. Ако буде срао, назваћу Вукана да среди са Шикуљком да га банује“.

 8. ex-1978,12.02.2016. 08:40:31
  Zašto novinara?radi se o zvaničnom dokumentu jedne države i trebao bi biti na sajtu institucija koje su odgovorne za njega(ili neodgovornr svejedno) a pošto ga ni jedni ni drugi nisu postavili ista su go…Osim toga sajt im održava onaj mali što je lijepio plakate pa ne može čovjek baš sve znati a bitnije je da zna lijepiti plakate i ljude……x-(x-(x-(x-(x-(