Додик: Зашто је Инцко створио нелегалну власт у ФБиХ ?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је примарно питање у вези са формирањем власти на нивоу БиХ зашто је високи представник Валентин Инцко створио нелегалну владајућу структуру у Федерацији БиХ и какве су посљедице већ донесених одлука такве власти. Додик је рекао новинарима да нелегалност власти у ФБиХ сада потврђује и Међународна кризна […]

понедељак, мај 9, 2011 / 20:05

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је примарно питање у вези са формирањем власти на нивоу БиХ зашто је високи представник Валентин Инцко створио нелегалну владајућу структуру у Федерацији БиХ и какве су посљедице већ донесених одлука такве власти.

Додик је рекао новинарима да нелегалност власти у ФБиХ сада потврђује и Међународна кризна група, те да значајан дио међународне заједнице дијели исто схватање.

Он је навео да је о формирању власти у БиХ недавно разговарао са високим функционером ЕУ Мирославом Лајчаком, али да није разумио његове захтјеве.

"Последња понуда је била да се власт из РС и ФБиХ нађу и формирају заједничке институције. Поставља се питање како ми који смо потпуно легитимни и легални можемо да правимо неку власт са нелегалном структуром и шта добијамо на нивоу БиХ?", пита предсједник РС.

Говорећи о могућности конституисања Представничког дома БиХ, па потом и Савјета министара БиХ, Додик је истакао да власт није формирана, јер нема могућности да буде успостављен Дом народа БиХ. "Ако нема Дома народа, онда нема ни Парламентарне скупштине, која би конституисала Савјет министара", каже Додик.

Међународне кризне групе /МКГ/ у недавно објављеном извјештају, између остлаог, наводи да се БиХ суочава са најтежом кризом од окончања рата 1995. године, чему је допринијела и међународна заједница када је високи представник суспендовао одлуку Централне изборне комисије (ЦИК)БиХ о избору предсједника ФБиХ. У извјештају МКГ под насловом "Државне институције на удару" наглашава се да седам мјесеци након избора није формирана власт на нивоу БиХ, док је то у ФБиХ учињено на контроверзан начин и уз оспоравање најјачих хрватских странака, које су створиле Хрватски народни сабор.0 КОМЕНТАРА

 1. sve ove „svađe“između visokoga i dodika su zamajavanje naroda.Eu, amerika,pogotovo njemačka i vatikan su izuzetno zadovoljni njegovim (ne)djelima, i ovo je samo bacanje prašine u oči kako bi gladnom i lakovjernom narodu, a nadasve glupom, dali još više argumenata da zaboravljajući na bezizlaznost, siromaštvo i bijedu svakom pogledu,da budu uz „junaka našega doba“.
  Njima je stalo da nam prodaju svoje kredite, da nas truju svojom robom, „kulturom“, da nas ima svaki dan osjetno manje.Dodik majstorski odrađuje ono što god oni naume.
  Referendum je igra za budale.Njemu stao do naših junaka u zatvorima i haškim pritvorima?
  Njemu stalo do boraca? Pa što im ne podijeli malo ronhila u ratu, kada već nije htio da bude u rovu?
  Što ne zaposli u vladu umjesto svoje kćeri, naprimjer , mirjanu, djevojku čiji je brat jedinac poginuo, a ona poslije završenog državnog fakulteta 5 god, na birou?A, takvih je na stotine.
  sve su to igre bez granica za budale,koje ratuju, mire se , zavađaju, ubijaju, prodaju ih, rade im bez plate, daju im kredite sa bezobraznim kamatama…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *