Додик закључује: Мехтићеве изјаве знак зависности тзв. Суда БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да су изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића да Тужилаштво БиХ води истрагу против предсједника Српске, која ће ускоро бити окончана, само доказ да је Тужилаштво БиХ под изузетним политичким притиском. Додик истиче да је веома индикативно то што се Мектић врло често састаје са главним тужиоцем БиХ Гораном […]

субота, 16 јануара, 2016 / 12:58

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да су изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића да Тужилаштво БиХ води истрагу против предсједника Српске, која ће ускоро бити окончана, само доказ да је Тужилаштво БиХ под изузетним политичким притиском.

Додик истиче да је веома индикативно то што се Мектић врло често састаје са главним тужиоцем БиХ Гораном Салиховићем и у јавност износи којекакве оптужбе на рачун различитих званичника, па и њега лично.

"Мектићеве наводе о наводним истрагама које су покренуте против мене и које су наводно при крају заиста не бих коментарисао јер ће вријеме показати све. Вријеме је најбољи тужилац и судија", рекао је Додик.

Додик је истакао да је готово дегутантно из дана у дан слушати оптужбе које један за другим у јавност износе званичници Савеза за промјене.

"То је дио сценарија за рушење власти у Републици Српској и њених институција. Недопустиво је да се на такав начин блате институције Српске и њени званичници. Моје је да браним и институције и оне који их представљају", поручио је Додик.