Додик: Упознао сам господина Ђурића, знам да је привредник

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у понедељак у Београду да је познавао ухапшеног предсједника Партизана Драгана Ђурића, али да с њим није имао заједничког власништва. “Ја сам својевремено био потпредсједник Кошаркашког клуба Партизан и упознао сам господина Ђурића. Што се тиче пословних веза, господина Ђурића знам као привредника”, рекао је Додик.Он је навео […]

уторак, 21 јануара, 2014 / 14:29

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у понедељак у Београду да је познавао ухапшеног предсједника Партизана Драгана Ђурића, али да с њим није имао заједничког власништва.

“Ја сам својевремено био потпредсједник Кошаркашког клуба Партизан и упознао сам господина Ђурића. Што се тиче пословних веза, господина Ђурића знам као привредника”, рекао је Додик.Он је навео да нема “никаквог заједничког власништва” и да нема “ништа од тих ствари што су биле спекулације” додајући да “нема потребе” да одговара на спекулације.

“Принципијелан став – сви они који су кршили закон и који имају проблем с кршењем закона, треба да одговарају, без обзира о коме се ради, па таман и о Милораду Додику”, рекао је предсједник РС.

Предсједник Партизана Драган Ђурић, власник фирме Зекстра, ухапшен је прошле недјеље због сумње да је учествовао у малверзацијама при приватизацији Ветеринарског завода Земун. Одређен му је притвор до 30 дана и предложена кауција од два милиона евра.

ПДП: Није тачно

Додик није говорио истину када је након састанка с Вучићем рекао да власника Зекстре Драгана Ђурића познаје тек од 2007. године, када је постао почасни предсједник КК Партизан.

Партија демократског прогреса тврди да предсједник Републике Српске Милорад Додик није говорио истину јуче, након састанка са првим потпредсједником Владе Србије Александром Вучићем, у изјави да Драгана Ђурића, власника Зекстре познаје тек од 2007.године, када је Додик постао почасни предсједник КК Партизан.

ПДП у саопштењу подсјећа јавност да је Милорад Додик, као предсједник Владе РС, још 1998. године потписао уговор о бескаматном кредиту у износу од 750 000 КМ, који је Влада РС одобрила предузећу Зеxтра Рент-а-цар из Београда, у власништву Драгана Ђурића и да његова блискост са г. Ђурићем траје већ петнаест година.

-Поводом оптужби за озбиљан криминал против Драгана Ђурића у Србији, као и због Додиковог дистанцирања од свог некада блиског сарадника, ПДП позива Владу РС да коначно, након вишегодишњег одбијања, објави приватизациони уговор Робне куће „Боска“, наводи се у саопштењу ПДП.

Такође, ПДП позива предсједника Додика да јавности Републике Српске објасни ко ће одговарати за вишемилионски дуг који „Боска“ има према Републици Српској по основу купљених обвезница у износу од 15 милиона КМ и како намјерава да заштити имовину Републике Српске, након ситуације у којој се тренутно налазе сувласници „Боске“ Мирослав Мишковић и Драган Ђурић, ПДП позива.

Мишковића оптужница терети да је незаконитим извлачењем и присвајањем финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године заједно са још неколико лица оштетио та предузећа за 16,9 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Ђурић се сумњичи за злоупотребе у вези са приватизацијом Ветеринарског завода “Земун”, али и за још неке случајеве који тренутно нису предмет истраге.0 КОМЕНТАРА

  1. Kakav lopovski pogled obojice nenadmašnih kriminalaca. Kriminalac brani kriminalca zbog saučesništva i sveopštoj pljčki naroda.
    Ne moraju ni riječi porogovriti dovoljno je samo biti dobar psiholog i skenirati im pogled i može se cijala knjiga napisati o karakteru ove dvojice. Kakvae jajare nepismene koje su se našle u situaciji da neoograničeno kradu, usled čega su potpuno izgubili glavu, mozak im se zavrtio, zvog mogućčnosti da neograničeno nekažnjeno pljčkaju i kradu. Zato je trebalo srušiti prethodni sistema zbog ovakvih tipova.