Додик у Рогатици: Аутопут кроз вашу општину је приоритет свих републичких планова

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Рогатици да је изградња ауто-пута који треба да повеже Србију са Сарајевом приоритет свих републичких планова и да ће реализација тог пројекта допринијети даљем развоју ове општине.

понедељак, 9 новембра, 2020 / 17:43

Додик је рекао новинарима након састанка са начелником Рогатице Милорадом Јагодићем да се спроводе потребне активности у вези са изградњом овог ауто-пута, попут доношења просторних и других планова који претходе изградњи.

Он је истакао да се од изградње ауто-пута није одустало, али да је корона објективно успорила много тога.

Додик је навео да су га начелник Рогатице и његови сарадници упознали с тим шта је урађено на овом подручју у посљедњем периоду, као и о плановима за будућност.

"Вјерујем у добру перспективу ове општине која треба једино да осигура унутар себе сигурност институција, општинске управе и политичке ситуације, јер то пружа поруку људима који желе да инвестирају да се овдје добро управља и да су спремни да добро раде", поручио је Додик.

Он је посебно захвалио Јагодићу на преокрету у овој општини.

"Вјерујем да процеси које смо започели доносе боље и перспективније дане", закључио је Додик.

Јагодић је навео да је Додика упознао о инфраструктурним пројектима реализованим у овој општини, међу којима су пројекти водоснабдијевања, уређења обданишта и двије школе, изградња базена, спортске дворане и другим.

Констатујући да се општина Рогатица овим приближила општинама за којима је каскала посљедњих 25 година, Јагодић је за то посебно захвалио српском члану Предсједништва БиХ и институцијама Републике Српске.

Начелник Рогатице изразио је наду да ће ова општина и у наредном периоду имати подршку за планиране пројекте, посебно за покретање привредних активности, као што су Фабрика пречистача и текстилних погона, што ће значити нова радна мјеста.

Јагодић је истакао да је у овој години у Рогатици рођено 102 дјеце, а прошле 62, што свједочи о томе да је овај простор на путу развоја.1 КОМЕНТАР